Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Kolejność działania manbane+ rending stars wybiera gracz, który akurat gra swoją turę. Więc w swojej masz maks 7 siły i woundujesz większość na 2+, w turze przeciwnika masz siłę maks 6 i woundujesz na 3+
Dlaczego ?viatroof pisze:Kolejność działania manbane+ rending stars wybiera gracz, który akurat gra swoją turę. Więc w swojej masz maks 7 siły i woundujesz większość na 2+, w turze przeciwnika masz siłę maks 6 i woundujesz na 3+
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Bo ktos nie moze dojsc do porozumienia...DarkAngel pisze:viatroof napisał(a):
Kolejność działania manbane+ rending stars wybiera gracz, który akurat gra swoją turę. Więc w swojej masz maks 7 siły i woundujesz większość na 2+, w turze przeciwnika masz siłę maks 6 i woundujesz na 3+
Dlaczego ?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
A nie powinien zawsze decydować gracz DE ? W końcu to jego model...
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
DE są tak przegięte że trzeba je tępić na każdym kroku
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Bo tak jest w FAQDarkAngel pisze:Dlaczego ?viatroof pisze:Kolejność działania manbane+ rending stars wybiera gracz, który akurat gra swoją turę. Więc w swojej masz maks 7 siły i woundujesz większość na 2+, w turze przeciwnika masz siłę maks 6 i woundujesz na 3+
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Szybkie pytanie Jak używa się obsługi do Cauldron of Blood? Można zrobić coś w stylu trochę większej podstawki scenicznej na której będą 3 sloty do obsługi, tak żeby się ładnie wkomponowały, czy ze względu na zasady / wygodę lepiej żeby były osobno? I jaki jest zalecany przez zasady wymiar podstawki do tegoż modelu (wiem że standardowo nie ma do tego podstawki, ale jakby się ktoś uparł :p)?
Ostatnio zmieniony 9 cze 2013, o 13:08 przez BoB miniatures, łącznie zmieniany 1 raz.
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Ok, też tak myślałem, ale w podręczniku armii 7ed jest: "Pani Śmierci i dwie Czarownice traktowane są jak obsługa machiny wojennej, jednakże rozstawia się je wraz z Postaciami.", dlatego wolałem zapytać A jak z tym wymiarem podstawki?Rasti pisze:Kociołek według nowych zasad, tak samo jak hydra to jeden model. Obsługa czy tam poganiacze jako model już nie istnieją, możesz ich spokojnie ma jednej podstawce zakomponować.
30 mm x 60 mm
Hey.
Mam do Was dwa pytania:
1. Znalazlem na angielskojezycznej stronie okreslenie "Cold One Knights in a bus formation"
Co oznacza to bus formation.
2. Mam 10 dark riders w jednostce 2 rzedy po 5 w rzedzie. Czy to dobre rozwiazanie? Czy jako fast cav. drugi szereg dalej moze strzelac? Chcialbym dac im role szybkiego strzelania z mozliwoscia blokowania szarz.
Dziekuje za Wasze odpowiedzi.
Gnomen
Mam do Was dwa pytania:
1. Znalazlem na angielskojezycznej stronie okreslenie "Cold One Knights in a bus formation"
2. Mam 10 dark riders w jednostce 2 rzedy po 5 w rzedzie. Czy to dobre rozwiazanie? Czy jako fast cav. drugi szereg dalej moze strzelac? Chcialbym dac im role szybkiego strzelania z mozliwoscia blokowania szarz.
Gnomen
Gnomen pisze:Hey.
Mam do Was dwa pytania:
Gnomen
1. Nie jestem w 100% pewien ale prawdopodobnie chodzi o ustawieniu 3x w szeregu.
2. Mogą, tylko pytanie nasuwa sie takie, po co Ci tak duży oddział DR? Lepiej rozbić go na 2x5, które mają o wiele wiecej zalet niż wielki kloc DR. np. Jak Ci ich spanikują to nie ucieka caly oddzial, łatwiej się tym manewruje, możesz odgiąć 2 rzeczy na raz, łatwiej ich schować na poczatku przed strzelaniem, itd.
Witam,
mam takie pytanie mogę zakupić mała armie DE za 360PLN
Dark Elf Assassin with Two Hand Weapons (pomalowany do zmycia)
Dark Elf Warriors 16szt. x2 (pomalowany do zmycia)
Dark Elf Cold One Knights 5szt. (pomalowany do zmycia)
Dark Elves Black Guard 10szt. (nie pomalowani)
Dark Elf Hero Malus Darkblade (pomalowany do zmycia)
Dark Elf Sorceress with Skull Staff (pomalowany do zmycia)
+ do tego walizeczka GW
Całość 7ed
Wracam do hobby po 10 latach wiec wypadłem z obiegu troszkę :p
czy to dobra cena czy się targować dalej (na początku chciał 480PLN)
Mam nadzieje, że to odpowiedni temat do takiego pytania
mam takie pytanie mogę zakupić mała armie DE za 360PLN
Dark Elf Assassin with Two Hand Weapons (pomalowany do zmycia)
Dark Elf Warriors 16szt. x2 (pomalowany do zmycia)
Dark Elf Cold One Knights 5szt. (pomalowany do zmycia)
Dark Elves Black Guard 10szt. (nie pomalowani)
Dark Elf Hero Malus Darkblade (pomalowany do zmycia)
Dark Elf Sorceress with Skull Staff (pomalowany do zmycia)
+ do tego walizeczka GW
Całość 7ed
Wracam do hobby po 10 latach wiec wypadłem z obiegu troszkę :p
czy to dobra cena czy się targować dalej (na początku chciał 480PLN)
Mam nadzieje, że to odpowiedni temat do takiego pytania
- Paraszczak
- Falubaz
Sama walizeczka z gąbeczkami w sklepie ze 175 pln więc raczej sie oplaca choć szału ni ma. Jakbyś szukał i miał czas na szukanie to osobno mógłbyć kupić trochę taniej.
Tak metal. Może mi się uda jeszcze cenę zbić trochęRasti pisze:Herosi i gwardia metal? Bo jeśli tak to się opłaca. Tak czy siak warto.
Trochę taniej to znaczy ile? :p 10PLN czy raczej 60PLNParaszczak pisze:Sama walizeczka z gąbeczkami w sklepie ze 175 pln więc raczej sie oplaca choć szału ni ma. Jakbyś szukał i miał czas na szukanie to osobno mógłbyć kupić trochę taniej.
a bez walizeczki to ile to jest warte?
Dziękuję z góry za pomoc
Nie wiecej niż 30 PLN możesz zbić. I zalezy w jakim stanie jest walizka, Ale generalnie się opłaca.
Witajcie Druchii
Mam do was jedno pytanie..A mianowicie: jak grać? Możecie mi powiedzieć jak tu grać naszymi mroczniakami? W sumie zbieram już dość długo, choć nie regularnie swoją armię, a co potyczka to walczę o remis, bo o czymś innym nie ma mowy.. Może jest tu coś w tym, że nie jestem jeszcze ograny na tyle...ale z zastosowaniem jednostek mam również kłopot.. Jak zastosować i na co posyłać takich korsarzy, warriorów? Jak grać naszymi CO? Do czego gwardii..itd.
I jeszcze jedno...jak tu ugryźć skavenów? Głównie jak zbić dzwonek?
Z góry dzięki
Mam do was jedno pytanie..A mianowicie: jak grać? Możecie mi powiedzieć jak tu grać naszymi mroczniakami? W sumie zbieram już dość długo, choć nie regularnie swoją armię, a co potyczka to walczę o remis, bo o czymś innym nie ma mowy.. Może jest tu coś w tym, że nie jestem jeszcze ograny na tyle...ale z zastosowaniem jednostek mam również kłopot.. Jak zastosować i na co posyłać takich korsarzy, warriorów? Jak grać naszymi CO? Do czego gwardii..itd.
I jeszcze jedno...jak tu ugryźć skavenów? Głównie jak zbić dzwonek?
Z góry dzięki
dołączam się do pytania.
panie premierze jak grać?
grałem ostatnio z demonami i po prostu robią ze mnie sieczkę (fakt że w kluczowym momencie magia nie zadziałała). Hydra
zanim dojdzie do walki wyrwie raz czy dwa z ich działo- rydwana i do walki już się nie nadaje. Wspomnę jeszcze o tym przegiętym hexie u demonów co ściąga nam Poka nawet w walce ;/
To samo ze szczurami których po prostu jest za dużo, wszystko grzęźnie.
Aż boje się ustawiać z kumplem który gra He, że będzie podobnie.
Nie mamy prawie żadnej odpowiedzi, albo mi się już pomysły na grę skończyły.
panie premierze jak grać?
grałem ostatnio z demonami i po prostu robią ze mnie sieczkę (fakt że w kluczowym momencie magia nie zadziałała). Hydra
zanim dojdzie do walki wyrwie raz czy dwa z ich działo- rydwana i do walki już się nie nadaje. Wspomnę jeszcze o tym przegiętym hexie u demonów co ściąga nam Poka nawet w walce ;/
To samo ze szczurami których po prostu jest za dużo, wszystko grzęźnie.
Aż boje się ustawiać z kumplem który gra He, że będzie podobnie.
Nie mamy prawie żadnej odpowiedzi, albo mi się już pomysły na grę skończyły.
Każdy ma swój styl gry, granie na smoku, na magie i strzelanie, na walke i magie itd. Wariantów jest dużo. Na początek proponuje wam skopiować czyjomść rozpiske i tak pograć. A później modyfikować wedle własnego uznania lub tworzyć coś samemu.
Najlepiej jak wrzucicie coś z argumentami dlaczego tak a nie inaczej i jak zamierzacie tym grać. Pomożemy wam w miare możliwości.
Najlepiej jak wrzucicie coś z argumentami dlaczego tak a nie inaczej i jak zamierzacie tym grać. Pomożemy wam w miare możliwości.