Wybory 2007

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Hej, czy gdzieś są wyniki, ile osób głosowało na daną osobę?

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Jutro. Jutro.

Czekam na wyniki z Warszawy - Albo dostanie się tylko Borowski, albo i Kalisz i Gadzinowski.

Bo nadal "pending".

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

polskimi...
Polskimi...

:P

Teraz pozostaje mieć tylko nadzieję, że PO ze swojej świetnej pozycji nie zacznie pieprzyć tej szansy.
Uerph.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Przymiotniki się pisze z małej litery. Przestańcie się czepiać ortografii, jeśli sami jej nie znacie. Albo przestańcie się czepiać w ogóle najlepiej.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

http://wybory2007.wp.pl/wynikimapa.html ... caid=14b0c

fajna mapka :) jasny podzial jest + 2 duze aglomeracje w srodku...

mnie zastanawia czemu na wschodzie jest taki ciemnogrod... (oczywiscie z wyjatkami), ale zawsze sie o tym mowi, taki Kononowicz np...

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Balcerowicz ma wrocic? Cieszycie sie? ;] brawo panie Tusk...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Shakin' Dudi pisze:Balcerowicz ma wrocic? .
ja sie ciesze, jeden z niewielu specjalistow tej klasy, w swojej dziedzinie, jakich Polska posiada...

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

oczywiscie ze sie cieszymy
bez watkow osobistych: jest dokladnie tak jak thurion napisal

jesli ktos woli leppera od balcerowicza - nie nasza w tym wina, wspolczuc tylko mozemy

Mapka fajna. Ladnie pokazuje podzial, na tych ktorzy pracuja i na tych ktorzy zyja z zasilkow. smutna ciut

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Balcerowicz ma wrocic? Cieszycie sie? ;] brawo panie Tusk...

Ja tam się cieszę. Dołączam się do braw dudiego ;).

thurion tu ma rację. Specjalista i zrobi co trzeba.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

TruePunk pisze: Ladnie pokazuje podzial, na tych ktorzy pracuja i na tych ktorzy zyja z zasilkow. smutna ciut
dokladnie ! :) nie chcialem tego pisac co by byc poprawnym politycznie 8) ale widze ze ty nie masz oporow ;)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Panowie chyba nie uwazacie ze ta czesc Polski zaznaczona na niebiesko pracuje gorzej niż ta zaznaczona na pomaranczowo ? To wynika po prostu z tego ze ta czesc jest biedniejsza, i mieszka tam wiecej zwolennikow populizmu. A to ze biedniejsza, to nie wynika z gorszej jakosci pracy lecz w duzej mierze z roznic historycznych (o tym prace magisterska pisalem, wiec sie moge rozwodzic nt. :P).

Co do Balcerowicza z jednej strony sie ciesze, bo to jeden z niewielu prawdziwych specjalistow jaki byl na odpowiednim stanowisku po 89 roku. Jedyna jego wada jest brak popularnosci u duzej czesci spoleczenstwa, co moze gwaltownie zmniejszyc notowania platformy i wplynac negatywnie na jej sondaze w kolejnych wyborach. Ale IMO jest to swietny kandydat na zrobienie nam w Polsce "drugiej Irlandii" (o co nie wierze, ale do idealu dążyć trzeba).

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Tiger Brown pisze:
Yudokuno pisze:Dajcie spokój, bo ja z powodu decyzji Romana jestem w takiej dupie z wykonywaniem zawodu, że nawet prawnicy nie wiedzą, co robić...
O której decyzji, jakiej dupie i którym zawodzie piszesz ? :-k
piszę o zawodzie nauczyciela języka rosyjskiego. Niestety z powodu niedopatrzeń ministerstwa edukacji nie mogę zrobić metodyki nauczania języka rosyjskiego, ponieważ program języka rosyjskiego... nie istnieje!
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Nie, nie. Nikt nie mowi ze niebieska czesc jest z definicji gorsza.
Poprostu wiecej tam tych ktorzy zamiast wkladac do kasy panstwa, wyciagaja z niej. W efekcie latwiej podlapuja populizm lewicowy (czy to PiSu, czy to LiDu) - no i jaki efekt jest to widac (;

Balcerowicz faktycznie nie jest bogiem popularnosci - ale przez 4 lata jesli bedzie ok, to podejrzewam ze nie zaszkodzi za wiele.. szczegolnie ze nie jest popularny w kregach wyporcow PiSu (ze wskazaniem na osoby starsze) glownie - osoby inteligentne raczej doceniaja ze krajem rzadzi fachowiec a nie rolnik-demagog; watpie wiec zeby ta nominacja miala jakikolwiek wplyw na elektorat PO

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

@TruePunk

Racz mi wyjaśnić fenomen populizmu lewicowego występującego w LiD.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

poczytaj sobie ich program, o ile zrobisz to ze zrozumieniem mysle, ze nie bedziesz musial mnie prosic o pomoc ze wskazywaniem populizmu :)

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Mógłbyś zacytować które cześći ich programu są populistyczne? Bo jakoś jako student politologii tego się dopatrzeć nie mogę.

I odpuść sobie sarkazm, chcę normalnie porozmawiać.

Awatar użytkownika
Pawełek
Mudżahedin

Post autor: Pawełek »

cześć, ktoś się orientuje może w sprawie sensacji i nie dostania się do parlamentu jakiś faworytów?

np. Gadzinowski,
Piekarska,
Dubaniowski - LiD?
:roll:

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Gadzinowski i Piekarska się nie dostali.

O Dubie nie wiem.

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

Kurczuk z LiDu

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Katylina pisze:Gadzinowski i Piekarska się nie dostali.
No wreszcie jakieś dobre informacje :D.

ODPOWIEDZ