Kfiatki z walk

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Etyś
Wałkarz

Post autor: Etyś »

już to slyszałem xD. niestety mnie przy tym nie było...

To kiedyś mój szmatławy imperialny kapitan (nie bsb) walczył z potężnym lordem na dziku(pojedynek).

przez chyba 10 minut rzucania kośćmi żaden z nich nie trafił, aż w końcu obaj zadali sobie po 1 ranie. W końcu kapitan jakimś cudem zadał zielonemu 2 ranu i tamten padł...

dodam tylko że kapitan miał tylko fpa i sword of might, a ork save na 2+ (chyba) i jeszcze gw (nie jestem pewien) Ogólnie dość niewyrównany był ten pojedynek.

Awatar użytkownika
olo1
Mudżahedin

Post autor: olo1 »

bitwa z cromem na 2100cseuro na turnieju
szarża 3 dragon ogrów i 4korników w moją szóstke innercircli z warbanerem i z priestem. ginie jeden rycerz oba oddziały chaosu sie odbijają i zostają zagonione.
ta sama bitwa smok chaosowy challenge z czempionem knightów
w rycerza leci 11 ataków z siłą 6 efekt-0 woundów i ginie dopiero w 2 turze czelendża

DaBoss
Chuck Norris

Post autor: DaBoss »

Etyś pisze:już to slyszałem xD. niestety mnie przy tym nie było...

To kiedyś mój szmatławy imperialny kapitan (nie bsb) walczył z potężnym lordem na dziku(pojedynek).

przez chyba 10 minut rzucania kośćmi żaden z nich nie trafił, aż w końcu obaj zadali sobie po 1 ranie. W końcu kapitan jakimś cudem zadał zielonemu 2 ranu i tamten padł...

dodam tylko że kapitan miał tylko fpa i sword of might, a ork save na 2+ (chyba) i jeszcze gw (nie jestem pewien) Ogólnie dość niewyrównany był ten pojedynek.
Co znaczy 10 minut??? 2 tury hth czy co??

Rychu
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Rychu »

dobrze słyszałeś takie down....ehmehmehm to umieją rzucać z 10 minut na jednego sava xD

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Rychu pisze:dobrze słyszałeś takie down....ehmehmehm to umieją rzucać z 10 minut na jednego sava xD
to znaczy ze niby mają tyyyyle tych wszystkich wardów regenek niewiaomo co czy liczą ile modyfikuje im siła SV? :roll:

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

Chodzi o to Etysiowi, że mieli takie rzuty że przez 10 min ani orczek ani kapitan nie padł (wiem bo przy tym byłem to było piękne ;]).

O swoich rzutach nie będę opowiadał bo standardowo są żałosne (zawsze mam makabrycznego pecha w ciągu 2 bitew np. miałem 6 razy na 2 kościach wyrzuciłem dwie jedynki przy rzucaniu czarów itd....)

Nigdy nie zapomnę jak kiedyś się cieszyłem, bo udało mi się po wielu manewrach i przesuwaniach lasku zaszarżować w ostatniej turze moimi 8 wardancerami na kloc Grave Guardów z halabardami chyba(stara edycja) i z generałem w środku. Bodajże aż 6 się zetknęło i akurat miałem wtedy w miarę normalne rzuty tylko trochę poniżej średniej tak więc kumpel miał 9 savewów na 5+. Rzuca, ja patrze iiii wszystkie wybronił!!! Wyrzucił 7 6 i 2 5. Myślałem że się powieszę chyba ;]

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

na ostatnim turnieju w 6 turze moja konnica goni klocek krasi z generałem i BSB. krasie na ucieczkę wyrzucają 5 - 1 = 4, ja na konnicy TRZY JEDYNKI :/
potem tura przeciwnika i krasie sie zbierają...
Obrazek

Awatar użytkownika
Nostro
Chuck Norris

Post autor: Nostro »

Pakuje treemanem w BSB wampirków, w klocku BK, 3 hity wchodzą, na 2 wounduje... : 1 1 1, płacz, dosłownie płacz xD
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:
Obrazek
http://klubfenix.vip.interia.pl

Awatar użytkownika
Etyś
Wałkarz

Post autor: Etyś »

["Dzidzia]"Chodzi o to Etysiowi, że mieli takie rzuty że przez 10 min ani orczek ani kapitan nie padł (wiem bo przy tym byłem to było piękne ;]).

Dokładnie o to mi chodziło sory za niedomówienie

"rychu]"dobrze słyszałeś takie down....ehmehmehm to umieją rzucać z 10 minut na jednego sava xD

nie musisz mnie obrazać za to że źłe się wypowiedziałem

Querhill
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Querhill »

Taa...to wtedy ja Gravami się broniłem :P Albo graliśmy na szafie na wycieczce szkolnej bo stół był za mały. Rzuciłem Gaze of Nagash w driady i na 5 hitów na 4+ 3 razy 5 i 2 razy 4 :P A Rychu, te rzuty to były też w GG nie w wilczki :P I nie zdążyliśmy zrobić kolejnej tury (czyli szarży GG w tych kirasjerów) bo światło zgasło :P Albo kiedyś ten sam potężny orkowy lord z kilkoma savagami wjechał od boku w 9 Black Knightów i zginął jeden xD

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

:lol2: Akcja z ubiegłorocznej areny:
Pod moje myszy podbiega w 2 turze stegadanon z terrorem i co tu robić... strzelamy :lol2:
-10 strzałów ratlingiem.... ginie jeden skinek 8)
-9 strzałów jezzi boyami ginie kolejny skinek :roll:
to myślę umarłem... ale licze na farta i walę latarą zasiaeg ok 32" ale siła... no cóż misfire :evil:
Co sie dzieje... 6 czyli scateruje i strzela na 48" z S10, ale oczywiście gdzie strzela...?
Przez stegadona :twisted: stegadno ntafiony, zraniony, 6 ran zadane 8) ... a kto był jeszcze na linii strzału, skink szamam z 2 scrollami w lesie :lol2:
No to bach i nie ma szamana...
Latarka 90zł... mina przeciwnika... bezcenna :twisted: 8)

Awatar użytkownika
Yawaris
Pseudoklimaciarz

Post autor: Yawaris »

Akcja jedna na milion

Szarza tree mana na moj regiment warriorow khorne'a na upg chosenow. Treeman trafia jednym ciosem, nie wounduje, ja oddaje. W nastepnej rundzie khorniki robia ogniskow XD

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Ok teraz coś ode mnie:

VI edycja VC; Wskrzeszam oddział 10 szkieletów, Popycham w oddział 25 goblinów z CG (czyli +5 CR). Szkielety wszystko trafiają i ranią, a koleś nie zdaje żadnego save'a na 4+. potem oddaje championem, i rani, a ja saveuje na 5+. Dodam, że oczywiście szarża była od frontu. Jako że miałem ranke i +5 CR to zbrejkowałem ten oddział.

2 oddziały driad wpadają w 10 moich BK od boku i z przodu. czyli w sumie dostawia się 12 driad. na 24 ataki wszystko trafia na 3+ :roll: i rani 16x na 4+ :roll: ja w odwecie zdaje wszystko na 3+ :P i przeciwnik staje się smutny :twisted:

Wpadam lordem na winged nightmarze i rozmontowuje czołg w 1 turę :P

Wpadam lordem z 5 atakami z przezutem i nic nie trafiam na 3+.

VII edycja; 2 star dragony wpadają od frontu w 20 GG z 2 wight kingami i regenka, oczywiście z ws 7 od wampira i nie zadają żadnej rany ;p

rzucam 12 na banshee i nie ma małej lancy ;p

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Myślę, że można by zrobić ranking największych kfiatków z walk ;) Ciekawe czy ktoś przebije to:

Z Master Blastera 3 bitwa skaveny. Rzucam w 2 turze 3 kościami na dzwon. Dublet. d3 hitów z S2 po oddziale i po Grey Seerze. Oddział zdrowy. Grey Seer- 3 hity, wszystko na 6+, wszystkie 3 sobie zwoundowałem i wszystkie 3 nie udało mi się wyregenerować ;) Oto jak zabić sobie 435 pts bez pomocy błyskawic ;)

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

mega-fart
turniej w wawie w zeszłym roku na 2000 pkt

po 5 turach kitrania giganta za filarem mój szanowny przeciwnik postanowił wprowadzić go do walki i przechylić szalę zwyciestwa na swoją stronę. akurat tak się złożyło, że jedyną maszyną która miała go na widoku była helka. strzelam więc helką w giganta na dalekim zasięgu. rzucam za ilość strzałów...
na kości 0, drugi rzut 0, trzeci rzut 0... przy 30 strzałach w large target statystyka robi swoje. giguś wyparował w oka mgnieniu.

mega-pech
turniej drużynowy w wawie dwa lata temu.
w ciągu 2 pierwszych tur rozwaliłem sobie swoje 4 działa, rzucając jedynki po 4 misfajerech z rzędu.

DaBoss
Chuck Norris

Post autor: DaBoss »

Drwal pisze:Ok teraz coś ode mnie:

VI edycja VC; Wskrzeszam oddział 10 szkieletów, Popycham w oddział 25 goblinów z CG (czyli +5 CR). Szkielety wszystko trafiają i ranią, a koleś nie zdaje żadnego save'a na 4+. potem oddaje championem, i rani, a ja saveuje na 5+. Dodam, że oczywiście szarża była od frontu. Jako że miałem ranke i +5 CR to zbrejkowałem ten oddział.

2 oddziały driad wpadają w 10 moich BK od boku i z przodu. czyli w sumie dostawia się 12 driad. na 24 ataki wszystko trafia na 3+ :roll: i rani 16x na 4+ :roll: ja w odwecie zdaje wszystko na 3+ :P i przeciwnik staje się smutny :twisted:

Wpadam lordem na winged nightmarze i rozmontowuje czołg w 1 turę :P

Wpadam lordem z 5 atakami z przezutem i nic nie trafiam na 3+.

VII edycja; 2 star dragony wpadają od frontu w 20 GG z 2 wight kingami i regenka, oczywiście z ws 7 od wampira i nie zadają żadnej rany ;p

rzucam 12 na banshee i nie ma małej lancy ;p
Oni mieli sejwa na 5+ ale i tak nie zdali:/

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Bitwa z HE. Oddział 8 savage orków ze sztandarem i z BSB na dziku wjeżdża w 10 łuczników HE. Łucznicy w 2 tury wybijają 7 orków (samemu unikając ciosów), brejkują ich i zaganiają zdobywajac 2 sztandary i cwiartke :D

Awatar użytkownika
zether
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: zether »

Bitwa z bratem i jego kumplem. Ja gram krasiami, brat zielonymi. Dziesięci pająków podjechało w zasięg organków. Rzucam na hity- 10, rzucam na woundy... tak, też 10 :D Sv brak, więc cały oddział poszedł w objęcia Gorka :P

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

bitwa z VC...niebyłem wstanie przeciwnikowi kompletnie nic zrobic...pociski wchodzą hity 1 bez woundów...strzelanie też...rzucam popychaczki(tylko to wychodziło) w 1 turze IF w 2giej IF a jedna zdispelowana...na IF wardancerzy wpadli w generała...tańczę kb...6 ataków na 4+ trafia 5 potem 3x6 :roll:

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

Post autor: WhiteWolf »

Dzisiaj moja bitwa skaveny na wood elfy:
Ostatnia tura, ostatni czar Grey Seerem miscast..... rzut na miscasta: 1 i 1 :D Dodatkowo padlo 9 clanratów od siły 10 :)

ODPOWIEDZ