Potyczki z znienawidzonymi Ulthuańskimi pomiotami...

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

SD jest dużym celem tak więc mamy 1+ do trafienia. ^^
Obrazek

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

na 5+ w Lorda

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Zimnokrwisty pisze:SD jest dużym celem tak więc mamy 1+ do trafienia. ^^
4BS'a czyli 3+
-1 za multi
-1 za zasięg
+1 za duży cel
____
4+
SauruS PoweR pisze:na 5+ w Lorda
#-o fakt. Już poprawiam.
Obrazek

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

ehh statystyczne pierdzielenie jak to malal ostatnio liczyl hail zabija statystycznie 5 BG a mi zawsze ginie 8-10 :| i jak tu liczyc na statystyke?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

^^ no właśnie.. poprostu dwa bolce tak na wszelki i jedna Hydra , dwie Hydry są bardziej groźne ;P ale Hydra + 2 bolce to bardziej bezpieczna opcja. Co jak co ale balista z SD sobie poradzi :D A pozatym jeżeli wiemy że walczymy z HElfikami no to to co już pisałem : Dreadlord + zguba caledoru + pendant of Khealeth + terror+ Mantysia albo Zimnokriwsty , w miarę sensowna opcja moim zdaniem
Obrazek

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

ale ta zguba celedoru jest bardzo ryzykowną bronią , bo niedosć ,że musisz ty zaszarżować to jeszcze jeśli nie zabijesz w pierwszej rundzie masz marne szanse na wygranie z S4

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

ale ta zguba celedoru jest bardzo ryzykowną bronią , bo niedosć ,że musisz ty zaszarżować to jeszcze jeśli nie zabijesz w pierwszej rundzie masz marne szanse na wygranie z S4
Masz racje , zastanawiałem się jeszcze nad Toporem Egzekutora ale jest cholernie drogi { 80 pkt :shock: } a jak go weźmiemy to nie mamy już miejsca na Khaeleth więc jest to dość ryzykowne , niestety jedyną dobrą opcją wydają się być bolce :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

voodo jutro mam kartkówkę z rachunku prawdopodobieństwa hahahah :D jesteś świetny :D lepiej bym tego nie zrobił

niestety walenie kuszami do smoka jes mało prawdopodobne by zadać muu kilka ran.

Ale nie przeczę cuda sie zdażają dziś moi łuczniycy w bitwie na 6k 20 strzłami zabili demon princa który miał T5 i minus do strzelania tak więc wałiem do niego na bliski na 5 potem na 6 i zabiłęm dziada 20 strzałami gdzie tu statystyka nigdzie. A do speca chaośnickiego Shagota tego co ma wszystke staty na 8 tylko LD 10 i T6 napierdalałem 2 tury z 4 boltów w pierwszej turze nie przebiłem sie ani razu (trafiajac wszystkie4) a potem zadałem mu 6 ran ale jeszcze bydlak sapał na jednej ranie :D.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Wychodzi na to że oddając 50 strzałów na ture w smoka (a pozostaje jeszcze reszta armii) powinieneś zadać mu jedną ranę Wink
no i dziękuję.

Z tego wynika, że 2 hydry ssą, bo chociaż będziemy budzić doom and darkness to i tak np. SD (nie wspominając o steam stanku) zrobi nam jesień średniowiecza z dupy. chyba że zagramy na 3/4 assasinach z mbane i gwizdkami :D

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Nie no kusze jak najbardziej, idzie się w ilość a nie jakość ale te parę ran powinno wejść. A z magicznymi broniami nie ma co kombinować tylko crimson death a jak pieszo to soulrender, S6 wystarczy. Ewentualnie kombinacje z potion of strenght ale jak dla mnie to zbyt nieprzewidywalne.

A co do 2 hydr to właśnie tank jest ich największą słabością, smoka hydra powinna ustać jak w nią wpadnie a później robisz kanapkę z jaszczurki, generalnie do przejścia.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2008, o 19:15 przez hypnotic, łącznie zmieniany 1 raz.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

probowalem grac na exekutor axe i jest to bardzo fajne rozwiazanie do tego dac lordowi blod armor i jest bardzo swiezym kolesiem.
Podobny do niego jest king z destroyerem tyle tylko ze king nie ma save i musi miec cos swojego w 4" zeby przetransferowac ewentualne woundy a tu moze byc save 1+ wiec wedlug mnie dredlord lepszy
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Ciekawa opcja Sexyrocket, muszę to kiedyś wypróbować, choć nie przepadam za lordami bez warda.

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Ciekawa opcja Sexyrocket, muszę to kiedyś wypróbować, choć nie przepadam za lordami bez warda.
Who does ?? Lord bez warda , no cóż. Topór Egzekutora to bardzo dobra broń , K3 damage , siła 2x większa od wytrzymałości celu( jedyna wada to cena 80 pkt. :shock: ). Myślę że z blood armour jakoś ten brak warda nie będzie tak bardzo raził. Kolejna ciekawa opcja na SD ;)
Obrazek

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

zalezy co ma robic taki lord ale koles z egzekutorem jak w cos wpada (smok czolg trister itp) to morduje trafiajac na 3/4+ z hatem woundujac na 2/3 nie ma bata zeby jakiegos smoka nie zabic a nawet jesli potem zginie to wymiana lord za SD albo tristera?? dla mnie bomba
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Nie głupie, nie głupie, jakoś wcześniej pomijałem ten przedmiot ale tak pięknie to opisujesz że muszę spróbować :D Tylko pasowało by go trzymać w oddziale jakimś bo jak mu jakaś armata wyjedzie to bieda, i cały czar pryska.

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Może Dreadlord na Cold Onie w oddziale Cold Onów ;) ??
Obrazek

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Zimnokrwisty pisze:Może Dreadlord na Cold Onie w oddziale Cold Onów ;) ??
Myślisz że ktoś Ci wystawi smoka na szarże takiego oddziału? Pozatym taki HE lord ma jeszcze ASF więc sam jeździec może zabić Twojego lorda.
IMO jak chcesz bawic sie w takie rzeczy to zostaw go na piechote i próbuj rzucić steed'a.
Obrazek

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Myślisz że ktoś Ci wystawi smoka na szarże takiego oddziału? Pozatym taki HE lord ma jeszcze ASF więc sam jeździec może zabić Twojego lorda.
IMO jak chcesz bawic sie w takie rzeczy to zostaw go na piechote i próbuj rzucić steed'a.
Słuchaj każda alternatywa na Star Dragona jest dobra , narazie wychodzi najlepiej vs SD bolec. Może Asasyn z człowieczą zgubą lub jadowitym ostrzem ? Szczerze mówiąc nie wiem. Ale trzeba wypróbować wszystkie warianty.
Obrazek

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

Voodoo pisze:
Zimnokrwisty pisze:Może Dreadlord na Cold Onie w oddziale Cold Onów ;) ??
Na pewno na piechote- toporek jest tylko dla modeli pieszych

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

No tak racja, w takim razie to wypada to jednak słabo, można próbować ze steed of shadows ale HE mają dobry defens magiczny zwykle. A jak smoka nie ubijemy od razu, to nas wdepta z fear outnumber, może choć do warzywienia czołgów się lepiej nada.

ODPOWIEDZ