Potyczki z znienawidzonymi Ulthuańskimi pomiotami...
Moderator: Yudokuno
4BS'a czyli 3+Zimnokrwisty pisze:SD jest dużym celem tak więc mamy 1+ do trafienia. ^^
-1 za multi
-1 za zasięg
+1 za duży cel
____
4+
fakt. Już poprawiam.SauruS PoweR pisze:na 5+ w Lorda
^^ no właśnie.. poprostu dwa bolce tak na wszelki i jedna Hydra , dwie Hydry są bardziej groźne ;P ale Hydra + 2 bolce to bardziej bezpieczna opcja. Co jak co ale balista z SD sobie poradzi A pozatym jeżeli wiemy że walczymy z HElfikami no to to co już pisałem : Dreadlord + zguba caledoru + pendant of Khealeth + terror+ Mantysia albo Zimnokriwsty , w miarę sensowna opcja moim zdaniem
Masz racje , zastanawiałem się jeszcze nad Toporem Egzekutora ale jest cholernie drogi { 80 pkt } a jak go weźmiemy to nie mamy już miejsca na Khaeleth więc jest to dość ryzykowne , niestety jedyną dobrą opcją wydają się być bolceale ta zguba celedoru jest bardzo ryzykowną bronią , bo niedosć ,że musisz ty zaszarżować to jeszcze jeśli nie zabijesz w pierwszej rundzie masz marne szanse na wygranie z S4
voodo jutro mam kartkówkę z rachunku prawdopodobieństwa hahahah jesteś świetny lepiej bym tego nie zrobił
niestety walenie kuszami do smoka jes mało prawdopodobne by zadać muu kilka ran.
Ale nie przeczę cuda sie zdażają dziś moi łuczniycy w bitwie na 6k 20 strzłami zabili demon princa który miał T5 i minus do strzelania tak więc wałiem do niego na bliski na 5 potem na 6 i zabiłęm dziada 20 strzałami gdzie tu statystyka nigdzie. A do speca chaośnickiego Shagota tego co ma wszystke staty na 8 tylko LD 10 i T6 napierdalałem 2 tury z 4 boltów w pierwszej turze nie przebiłem sie ani razu (trafiajac wszystkie4) a potem zadałem mu 6 ran ale jeszcze bydlak sapał na jednej ranie .
niestety walenie kuszami do smoka jes mało prawdopodobne by zadać muu kilka ran.
Ale nie przeczę cuda sie zdażają dziś moi łuczniycy w bitwie na 6k 20 strzłami zabili demon princa który miał T5 i minus do strzelania tak więc wałiem do niego na bliski na 5 potem na 6 i zabiłęm dziada 20 strzałami gdzie tu statystyka nigdzie. A do speca chaośnickiego Shagota tego co ma wszystke staty na 8 tylko LD 10 i T6 napierdalałem 2 tury z 4 boltów w pierwszej turze nie przebiłem sie ani razu (trafiajac wszystkie4) a potem zadałem mu 6 ran ale jeszcze bydlak sapał na jednej ranie .
no i dziękuję.Wychodzi na to że oddając 50 strzałów na ture w smoka (a pozostaje jeszcze reszta armii) powinieneś zadać mu jedną ranę Wink
Z tego wynika, że 2 hydry ssą, bo chociaż będziemy budzić doom and darkness to i tak np. SD (nie wspominając o steam stanku) zrobi nam jesień średniowiecza z dupy. chyba że zagramy na 3/4 assasinach z mbane i gwizdkami
Nie no kusze jak najbardziej, idzie się w ilość a nie jakość ale te parę ran powinno wejść. A z magicznymi broniami nie ma co kombinować tylko crimson death a jak pieszo to soulrender, S6 wystarczy. Ewentualnie kombinacje z potion of strenght ale jak dla mnie to zbyt nieprzewidywalne.
A co do 2 hydr to właśnie tank jest ich największą słabością, smoka hydra powinna ustać jak w nią wpadnie a później robisz kanapkę z jaszczurki, generalnie do przejścia.
A co do 2 hydr to właśnie tank jest ich największą słabością, smoka hydra powinna ustać jak w nią wpadnie a później robisz kanapkę z jaszczurki, generalnie do przejścia.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2008, o 19:15 przez hypnotic, łącznie zmieniany 1 raz.
probowalem grac na exekutor axe i jest to bardzo fajne rozwiazanie do tego dac lordowi blod armor i jest bardzo swiezym kolesiem.
Podobny do niego jest king z destroyerem tyle tylko ze king nie ma save i musi miec cos swojego w 4" zeby przetransferowac ewentualne woundy a tu moze byc save 1+ wiec wedlug mnie dredlord lepszy
Podobny do niego jest king z destroyerem tyle tylko ze king nie ma save i musi miec cos swojego w 4" zeby przetransferowac ewentualne woundy a tu moze byc save 1+ wiec wedlug mnie dredlord lepszy
Who does ?? Lord bez warda , no cóż. Topór Egzekutora to bardzo dobra broń , K3 damage , siła 2x większa od wytrzymałości celu( jedyna wada to cena 80 pkt. ). Myślę że z blood armour jakoś ten brak warda nie będzie tak bardzo raził. Kolejna ciekawa opcja na SDCiekawa opcja Sexyrocket, muszę to kiedyś wypróbować, choć nie przepadam za lordami bez warda.
Myślisz że ktoś Ci wystawi smoka na szarże takiego oddziału? Pozatym taki HE lord ma jeszcze ASF więc sam jeździec może zabić Twojego lorda.Zimnokrwisty pisze:Może Dreadlord na Cold Onie w oddziale Cold Onów ??
IMO jak chcesz bawic sie w takie rzeczy to zostaw go na piechote i próbuj rzucić steed'a.
Słuchaj każda alternatywa na Star Dragona jest dobra , narazie wychodzi najlepiej vs SD bolec. Może Asasyn z człowieczą zgubą lub jadowitym ostrzem ? Szczerze mówiąc nie wiem. Ale trzeba wypróbować wszystkie warianty.
Myślisz że ktoś Ci wystawi smoka na szarże takiego oddziału? Pozatym taki HE lord ma jeszcze ASF więc sam jeździec może zabić Twojego lorda.
IMO jak chcesz bawic sie w takie rzeczy to zostaw go na piechote i próbuj rzucić steed'a.
Na pewno na piechote- toporek jest tylko dla modeli pieszychVoodoo pisze:Myślisz że ktoś Ci wystawi smoka na szarże takiego oddziału? Pozatym taki HE lord ma jeszcze ASF więc sam jeździec może zabić Twojego lorda.Zimnokrwisty pisze:Może Dreadlord na Cold Onie w oddziale Cold Onów ??
No tak racja, w takim razie to wypada to jednak słabo, można próbować ze steed of shadows ale HE mają dobry defens magiczny zwykle. A jak smoka nie ubijemy od razu, to nas wdepta z fear outnumber, może choć do warzywienia czołgów się lepiej nada.