FALLOUT 3

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

dokładnie, ulepszone radscorpiony i krabołaki są dość mocne, a wytrenowani żołnierze enklawy w najlepszych powerarmorach - trzy, może cztery strzały z plazmy i po krzyku.

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

mocne to są chyba tylko deathclawy.

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Ja tam jestem pod dużym wrażeniem gry, gra się naprawdę przyjemnie.

Jeśli chodzi o klimat, to nie mogę nic zarzucić, mnóstwo fajnych smaczków jest. Na przykład dziś znalazłem w jakimś domku szkielet kolesia na łóżku, na którym był też rewolwer i 5 naboi. A obok łóżka karteczka od Vault Tecu z informacją, że nie dostał miejsca w schronie. Radio to super pomysł, niektóre lokacje naprawdę fajnie zrobione (Dukov's Place i ten żyrandol u tego luzaka), zależnie od charakteru jakieś zdarzenia losowe (jakaś pani w Megaton dziękując, że jestem dała mi 4 naboje .32, słodkie)

Grafika dobrze zoptymalizowana, śmiga jak miło, mimo, że mój sprzęt nie jest najnowszy... Chociaż powtarzalność lokacji (domki) czasem irytuje.

Walka zaś... Hmm, mi się walczy dobrze, bo lubię FPSy, ale odnoszę wrażenie, że V.A.T.S. jest mocno niedopracowany. Z broni snajperskiej, z której zdejmuję cele z odległości powiedzmy 100 metrów próbowałem strzelić na VATSie z około 50 i szansa na trafienie w korpus przy kucaniu wyniosła mi 14%. Small Guns mam na 75% więc to też nie wina Skilla. Z kolei na bliskie dystanse z broni automatycznych nie ma nic lepszego niż VATS, 95% szansy na trafienie w głowę.

A nie wiem czemu niektórzy mówią, że Questów jest mało, ja tam ciągle mam pełne ręce roboty... ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

pamiętaj że strzelając ze snajperki im bliżej tym trudniej trafić - w dwójce tak było (lunetka ma stałe powiększenie) :)
oczywiście mogę się mylić - w trójkę nie grałem :(
Obrazek

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Percepcja moi drodzy :wink: Instrukcja tego nie mowi ale ma ona spory wplyw na minusy za zasieg :wink: I kto mowil ze supermuntanty sa latwe;) Trafilem na parke jak z koszmaru :D Jeden mlotek drugi minigun :shock: Gram na hardzie owszem ale jak jeden kryl ogniem a drugi podbiegl do mnie i mi z mlotka w leb to :shock: gra sie bardzo przyjemnie choc nie bardzo wiem czemu mnie scigaja najemnicy :wink: List z wiadomoscia jaka maja przy sobie nic nie tlumaczy :D Musze zgadywac czy to mafia z powodu smierci pewnego naklaniacza od bomb czy ma to zwiazek z glowna trescia gry :D Jestem ciekawy czy znajde glowny osrodek tych najemnikow. Niemoge sie doczekac wytestowania dogmeata oraz nowiutkiej broni :D
podpis nieregulaminowy - administracja

Nehan
Masakrator

akurat minigun mnie strasznie denerwuje - w starych falloutach na słabo opancerzonego bohatera był najgroźniejszą bronią, nawet przy combat armorze od jednej serii można było zejść, a tutaj - na czwartym poziomie zabiłem mutanta z minigunem za pomocą hunting rifle : O

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Minigun jest bronią, która ma ewidentnie nieadekwatne parametry do faktycznie zadawanych obrażeń. Jest po prostu słaby. Już Assault Rifle w chińskiej wersji czy Combat Shotgun to lepsze pukawki.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Nehan
Masakrator

dla mnie strasznie mocny jest magnum. dzięki lunecie jest dobry na duży dystans prawie tak jak snajpera, a do tego jeszcze zadaje bardzo duże obrażenia.
shotgun też bardzo fajny, natomiast chińszczyzna dobra, ale jakoś jej nie lubię.
jeszcze fajna jest ulepszona plazma rajfla.
w grze jest gatling, ale go jeszcze nie znalazłem, jak się prezentuje? w f2 był znacznie poniżej oczekiwań.

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

A pulse pistrol/rifle?

Jest coś takiego?

W F2 jeden hit i jeden dead, nie było lepszej pukawki.

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Eeeee tam, w F2 najlepszy był Bozar. :)

Z pulsami jeszcze się w F3 nie spotkałem.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Bozar rządził. Ja w oczekiwaniu na F3 kolekcjonerskiego pocinam w F1. Znowu się ucieszyłem jak szczur do sera kiedy Smity mi zrobił turboplazmę ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

jaka lipa panowie... Gram dopiero 30 godzin, a już wyciągnąlem maksymalny lvl postaci... (20)... Przeleciałem połowę mapy i większość lokacji, bez robienia wątku głównego.

Klimat jest, parę nawiązań do fallouta 1 i 2, między innymi można zabić Harolda... gdyż sam nas o to prosi ;D

Gdyby nie maks. 20 lvl do zdobycia, to gra paktycznie nonstop byłaby grywalna ;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

czy jak mam polską wersję (ang z pl napisami) i wgram angielską to strace nagrania ?

ciągle mnie wywala z gry kiedy chce używam terminali komputerowych a jedyny patch który to naprawia działa na angielskiej wersji

spotkał się ktoś z takim problemem ?
help pls :)

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Po skonczeniu gry skumałem sie, ze przytrzymanie Tab wlaczajacego Pip Boya wlacza latarke. To takie male info dla tych, ktorzy jeszcze chodza po ciemnych zakamarkach ;)

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

To akurat jest napisane w instrukcji ;)
Obrazek

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

no właśnie Chory... :wink:

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Co lepiej nawet na poczatku gry Ci to ojciec mowi :D
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Tak to jest, jak się ojca nie słucha... ;)
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Jak dla mnie najlepszą bronią jest strzelba Lincolna, no miazga po prostu.

Gra jest świetna! Trochę ten silnik obliviona czasem irytuje, ale zdecydowanie gra wychodzi na plus.

Obejście całej mapy, zrobienie wszystkich questów itd. zajęło mi 50h spokojnej gry bez pośpiechu. Trochę się zawiodłem na głównym queście. Kiedy byłem w tym wirtualnym świecie w jednym z Vaultów zapytałem kumpla czy daleko eszcze do końca, to mi pwoiedział, że jeszcze kupa gry, a tu jeden wieczór i koniec gry. : o

Bethesda na dniach wydaje G.E.C.K. - Conversion Kit, coś co maniacy modów napewno polubią. :)
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Malal pisze:Co lepiej nawet na poczatku gry Ci to ojciec mowi :D
Przechodze gre drugi raz ale nie pamietam zeby mowil cos o latarce:).

A instrukcje zgubilem. 8)

ODPOWIEDZ