Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Pare noobowskich pytań.

Post autor: Sevi »

Moim zdaniem jeden blaster to rzecz niezbędna :)
W sobotę testuję na turnieju na 2600 dwa, zobaczymy ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Biały
Mudżahedin

Post autor: Biały »

Król czasem gra na blasterach głównie by zadawały d6 impactów :mrgreen:
ID: 2477

Xen
Chuck Norris

Post autor: Xen »

Biały się śmiejesz ale mój blaster zjechał w szarży Blood Knightów 5 z bsb ;D
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Przebijam, mój rozjechał 5 Chaos Knightów :).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Xen
Chuck Norris

Post autor: Xen »

T4 Sv 1+ 5W? :P
chyba ciagle wygrywam T4 Sv 2+ 7W i 4+ Regen :P heh
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

mój wjechał i zbreakował 22 Wl ; * (nie żeby bez -3LD ale ciiiii)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Biały
Mudżahedin

Post autor: Biały »

Mnie nie pobijecie, bo mój od boku pogonił klocek WL bez obniżania liderki :P
ID: 2477

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

A tam, mój orzełek zabił chaosnickiego maga dyskowca :lol2: no i ironblastera :P

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Ja to dwa razy zestrzeliłem Chaosowego Lorda Czincza z wardem 3+ w drugiej turze.:) A pierwszej bitwie spanikował jeszcze chaos knightów z BSB, a w drugiej niestety zabił tylko samego lorda.:p
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

To chyba nie ten temat :P ale pewnie mod wydzieli, to też się pochwalę, że mój Sabretusk ostatnio przepchnął 6 pegazów FCG :P oczywiście bez pomocy doom & darkness oraz zerówki z heaven by się to nie udało, ale jednak :P

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

myślałem, że to ustanie i umrze naturalnie :p temat do przechwałek przecież mamy tutaj --> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=36&t=25975 ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

jak dokładnie działa DRAGONHIDE BANNER?? chodzi mi o drugą część. działa jak zionięcie, używa templatki, trafiona jednostka uderza jako ostatnia i jednokrotnego użytku tak?
Oya, Oya, Oya !!!

Majestic
Falubaz

Model posiadający WW banner, dostaje breath weapona z siłą 3 i zasadą że wrzuca ASL do którejś tam fazy, którejś tury. Jest to pełnoprawny breath weapon, czyli jest jednorazowy i można albo rypnąć template w fazie strzelania, albo 2d6 hitów w fazie walki.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

czyli dobrze grałem, dzięki
Oya, Oya, Oya !!!

!Młody!
Mudżahedin

Post autor: !Młody! »

No a w takim razie to że przerzucasz 1 i przeciwnik ma ASL nie jest jednokrotnego użytku? Czyli np. moge tego użyc przeciw maruderą chaosu a potem wpakować sie jeszcze w warriorów i dalej te 2 zasady działają tak>?
Ostatnio zmieniony 10 lut 2012, o 15:08 przez !Młody!, łącznie zmieniany 1 raz.

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Nie, tylko przerzut 1 jest wielokrotnego użytku. ASL jest związane z zionięciem.

Maciek

Majestic
Falubaz

ASL to dodatkowy efekt breath weapona, a jego nie możesz użyć drugi raz. Przerzuty jedynek w szarży to ogólna zasada sztandaru i jako taka stosuje się przez całą grę.

Więc odnosząc się do twojego przykładu: I na Warriorów i na Maruderów masz reroll "1" w szarży. Jednoturowy ASL nakładasz na oddział na którym użyłeś breatha.

!Młody!
Mudżahedin

Post autor: !Młody! »

Aha to dzięki za odpowiedź

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

a i błagam was piszcie wArriorów, a nie wOrriorów, jak już spolszczać to w jakiś zrozumiały sposób. Strasznie mnie to irytuje :P
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

kubencjusz pisze:Pielgrzymi Trzewi
„Ding dong… wiesz co to za dźwięk? To pielgrzymi nadchodzą. Zacznij bluźnić lub odmów posiłku w ich obecności a pożrą Cię ku chwale Przepastnych Trzewi.” [...]
Nie wiem czy pamiętacie moja pracę, ale pozwolę sobie się pochwalić, że wygrałem :D
http://fireant-painting.blogspot.com/20 ... psach.html

Zablokowany