Jak zostać Generałem - pytania o HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE

Post autor: Pixel »

Mam pytanie. Grał ktoś może teraz na Tyrionie na nowe euro? Chciałbym wrzucić jakiegoś lorda do SH i się waham. Za prawie 140pkt mniej mogę wrzucić zwykłego lorda, który w cc ma podobny wygar co Tyrion. Plusy na korzyść martwego księcia to mr2, zionięcie i LD 18".
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

Jeszcze 2+ ward na smierc. Ale zwykly lord tanszy a wiec lepszy. Tyrion jest klimatyczny...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

E tam.
Najlepiej to Tyrion+Klepacz :) ja bym tak grał.

Fajna sprawa warta zauważenia to, to że Tyrion ma 50x50 podstawkę (oczywiście nadal jest kawalerią). Wraz z klepaczem i sztandarowym oraz muzykiem wypełniają pierwszy szereg a więc BSB z BotWD bądz arcy mogą naprawdę bezpiecznie siedzieć w klocku SH :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

tyle punktów za 4A wydaje sie troche duzo jednak, jakis stubborn jakby mial wbudowany to juz mozna by bylo myslec nad nim :)
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Kosa pisze: Najlepiej to Tyrion+Klepacz
Groteska, facet z S7 + klepacz. :mrgreen:
Lepiej kupić nową armię. :wink:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Kosa pisze:E tam.
Najlepiej to Tyrion+Klepacz :) ja bym tak grał.

Fajna sprawa warta zauważenia to, to że Tyrion ma 50x50 podstawkę (oczywiście nadal jest kawalerią). Wraz z klepaczem i sztandarowym oraz muzykiem wypełniają pierwszy szereg a więc BSB z BotWD bądz arcy mogą naprawdę bezpiecznie siedzieć w klocku SH :)
rok temu tak gralem na silesianie, przyjemne połączenie.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Prokennycool
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Prokennycool »

Pytanko mam o Princa na Star Dragonie czy Scaly Skin 3+ to jest zwykły armor save czy smok jeszcze ma jakąś dodatkową ochrone lub niewrażliwość na magiczne ataki?
Czy Prince jak i smok dają sobie jakaś jeszcze korzyść ?

Może tez wiecie czy chmura Skavenów z furmanki to jest magiczny atak ?

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

Smok ma tylko 3+ save, daje jezdzcowi +1as.
Niewiem co masz na mysli chmura z furmanki, ale wiekszosc warp broni skavenow jest magiczna...
Obrazek
Highborn Elves Only!

ajt
Kradziej

Post autor: ajt »

Tak, jest magiczna

Awatar użytkownika
Eledrin
Wałkarz

Post autor: Eledrin »

Hej, małe pytanie, składam Lothern Sea Helma w Skycutterze i dałem mu Glittering Scale oraz Reaver Bow (plus jego standardowe wyposażenie). Wedle księgi armii nie powinno być problem, zaś w Armybuilderze występuje usage conflict. Dlaczego? Można gościa tak złożyć czy jest coś co przeoczyłem? Dzięki za pomoc :wink:

Prokennycool
Powergamer Rozpiskowy

Dziś grałem na rozpisce z Princem na Smoku. Wymiata ładnie ale bardzo mi się nie podobała jedna rzecz.
U Skavenów są czary i przedmioty, które po nie zdanym teście inicjatywy automatycznie giną bez AS WS nie ważne czy ma 1 życie czy 10 , nie da się przed tym obronić ?
Star Dragon ma inicjatywy 2 no to jest śmieszne jak czarem zdjął mi wielkiego smoka z pełnią życia :(

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Musisz pozbyć się problemu zanim Smok ruszy do akcji, albo grać nim tak żeby unikać podobnych rzeczy. Nic innego nie wymyślisz, bo te czary i przedmioty zostały stworzone do zabijania dużych potworów z niską inicjatywą. Trzeba minimalizować prawdopodobieństwo sukcesu podobnych zagrań i tyle :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Składasz orła z ASF, szarżujesz w oddział i wyjmujesz herosa trzymającego item(zwykle to inżynier z T3 W2). Nawet jak spadnie orzeł to punktowo jesteś do przodu i wyeliminowałeś zagrożenie.

Lenczek
Mudżahedin

Post autor: Lenczek »

hmm ten czar ma zasięg 4k6" zgadza się ? to jest szczelina czy jakoś tak? tez mnie to wkurzało :) Ja ostatnio też grając na smoku, starałem się oblecieć oddział z tym inżynierkiem z boku i wtedy wpadałem w nich... innego ciekawszego pomysłu nie widziałem...;/

Prokennycool
Powergamer Rozpiskowy

No własnie mnie to trochę przeraża :P
Orła nie biore bo wole wziać balisty.
Dużo balist potrzebnych jest mi, żeby zabić Abominacje w 1 max drugiej turze. Im dalej ją zabiję tym lepiej bo jeszcze mi ją wskrzesił pod koniec tury z 4W ;/
Tak samo działka mnie wkurzają ale to wezmę Shadow Warriosów tu bedzie pojedynek pewnie z Globadiersami zanim dojde do działek.
Swords Masterzy wymiatają na Skaveny. 2 ataki. 3 tury trzymałem się 3 SW i blokowałem Horde 50 niewolników ;D Gdyby zostało ich wiecej z 7 to pewnie bym ich wyrżnął :P
Dlatego też zastanawiam się czy nie waro ich ustawić w 2 rzędach po 7-8 szt.

Pytanko jeszcze mam o Cory czy opłaca się na 2400p inwestować w jeden długi oddział SH z bannerem czy dobrać jakichś łuczników, spearmanów trochę brakuje mi wojsk do walki wręcz i blokowania.

Lenczek
Mudżahedin

Post autor: Lenczek »

ja gram głownie na kawalerii teraz ( i nie tylko ja chyba..... :?: )..... wagon SH z kadrą z BoTWD

Prokennycool
Powergamer Rozpiskowy

A jak wyglada szarża na balistę ? Czy mogę stać i strzelać ? Tak samo na inne działa w grze ?

ajt
Kradziej

Post autor: ajt »

Nie można.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Maszyny nie mają stand and shoot.

Prokennycool
Powergamer Rozpiskowy

tak myślałem, chyba w poprzedniej ed można było oddać strzał balistą.

tak samo przy Nie udanym rzuceniu czaru żadnych opcji ratowania chyba nie mamy oprócz przedmiotu za 25p Różdżki Uziemienia (pozwala przerzucić wynik na tabeli)

Pytanko mam jeszcze bo dziś zamierzam zagrać wagonem SH i aby mieć BotWD muszę wsadzić Nobla i zrobić go chorążym armii.
A gdybym chciał jeszcze wrzucić Alarielke do klocka piechoty np SM, PG , WL to czy mogę w jakiś sposób wziąć Banner of Avelorn ?

ODPOWIEDZ