Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Zle sprecyzowales pytanie.
Chodzi Ci o to czy slann moze miec sygnature z beasta i priest tez - jesli o to Ci chodzilo to moze.
Jesli chodzilo czy slann moze znac 2xsygnature z beasta to nie nie moze.
Chodzi Ci o to czy slann moze miec sygnature z beasta i priest tez - jesli o to Ci chodzilo to moze.
Jesli chodzilo czy slann moze znac 2xsygnature z beasta to nie nie moze.
Mam takie pytanie, a nie wiem czy już było tłumaczone. Co daje zapis w Euro Drafcie "Scar-Veteran Saurus on Cold One/Each 3 (or fraction) Salamander models, max 3" ?
Tzn że mogę mieć 2ch kowbojów i 1 MODEL salamandry
czy mogę mieć 2ch kowbojów i 1 unit składający się z 3ch salamandr?
czy mogę mieć 1ego kowboja i 1 unit składający się z 2ch salamandr?
Bo zastanawiam się nad wrzuceniem w jedną rozpę 2ch kowbojów i własnie jednego unity 3ch salamandr.
Dzięki za odpowiedź z góry.
Bo zastanawiam się nad wrzuceniem w jedną rozpę 2ch kowbojów i własnie jednego unity 3ch salamandr.
Możesz mieć 2 kowbojów i 3 modele salamander. Więc np. 2 kowbojów i pojedynczy unit 3 salamander. Legalne też będzie posiadanie w rozpisce 2 kowbojów, unitu 2 salamander oraz pojedynczej salamandry.Szczuro pisze:Mam takie pytanie, a nie wiem czy już było tłumaczone. Co daje zapis w Euro Drafcie "Scar-Veteran Saurus on Cold One/Each 3 (or fraction) Salamander models, max 3" ?
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
pytanie na szybko... czy po strzale i zadaniu rany z salamandry oddział ktory otrzymał rane zdaje test paniki?
w 7 edycji to było ale w ksiazce 8 ed juz tego nie widze...
w 7 edycji to było ale w ksiazce 8 ed juz tego nie widze...
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Coś się zmieniło? Pytałem o to Kudłatego na ostatnim turnieju i mówił, że działa tylko na zmarkowany oddział (albo poprostu zajęty był i rzucił pierwszą lepszą odpowiedź)Crusader pisze:Nic się nie zmieniło. Wczoraj mieliśmy turniej u nas i po prostu przy okazji się przypatrzyliśmy w opis i uznaliśmy, że taka jest interpretacja. To nie jest oficjalne info LS. Sprawdźcie sami wording. Teraz nie mam booka przy sobie, ale tam jest coś w stylu "when fighting in combat with (zamarkowany oddział)" czyli nie ma, że tylko na nich, ale podczas całego tego combatu.
pozdro
Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
Zmieniło się. Dawno uściślone. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 5#p1145005 nr 14.meiss pisze:Coś się zmieniło? Pytałem o to Kudłatego na ostatnim turnieju i mówił, że działa tylko na zmarkowany oddział (albo poprostu zajęty był i rzucił pierwszą lepszą odpowiedź)
Life's a game with save and load features disabled.
W zasadach palagłina jest, ze nigdy nie jest traktowany jako model on foot mimo, ze jest infantry, pewnie stad ktos to wzial. (pytanie jest czy przez ta zasade KB i stompy na niego dzialaja czy nie).
W poprzedniej edycji byl traktowany jako normalny infantry.
W poprzedniej edycji byl traktowany jako normalny infantry.
dołączam się do pytania
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
ale stompy dzialaja na infantry a niekoniecznie na modele on foot. kb tak samo.(pytanie jest czy przez ta zasade KB i stompy na niego dzialaja czy nie).
na modele on foot nie dziala dodatkowy atak z 2 broni lub nie moga miec dywanu.
Jest to jedyna wkladnia tego? bo w tkaim wyapdku wyglada na to, ze stompy dzialaja na zabe.
Nie mam podrecznika przy sobie. Moglby ktos wrzucic cytat?
Czyli kb i stompy dzialaja na slanna.
Było to już wcześniej przeze mnie poruszane, na stronie 76 tegoż tematu. Moje wypowiedzi z drugiej połowy sierpnia 2013:
Okoń pisze:Czy nowy wording zasady palanquina Slanna zmienia cokolwiek (oprócz re-rolla failed dangerous terrain testów) w stosunku do starego army booka i starego FAQ?
Okoń pisze: Czemu nie można Slanna stompować? Przecież w dalszym ciągu zachowuje troop type - infantry, więc spełnia wymogi by dostawać stompami w twarz i ginąć od kb. Dopisek w nowym armybooku, że nie jest traktowany jako 'model of foot' z pewnością ma za zadanie sprawić, aby zgodnie ze starym FAQ nie mógł rzucać 6. z beasta i używać latającego dywanu. Pytanie, czy coś jeszcze?
Nikt się nad tym nie zastanawia
Czy dobrze rozumuję, że egg of quango można odpalić w challengu i przykładowo zadać wrogiemu bohaterowi hity przed jego ewentualnymi uderzeniami z ASF bądź wyższą inicjatywą?
Issuing a Challenge
Challenges are issued at the start of the combat round, before any blows are struck (but after Impact Hits).(...)
Fighting a Challenge
(...)These two characters must direct all of their attacks against each other. (...)
The Egg of Quango
One use only. The Egg of Quango can be cracked open at the start of any Close Combat phase. Nominate one enemy unit in base contact with bearer or his unit, roll a D6 and consult the table below to find what happens. Any Wounds inflicted count towards combat results. (...)
Issuing a Challenge
Challenges are issued at the start of the combat round, before any blows are struck (but after Impact Hits).(...)
Fighting a Challenge
(...)These two characters must direct all of their attacks against each other. (...)
The Egg of Quango
One use only. The Egg of Quango can be cracked open at the start of any Close Combat phase. Nominate one enemy unit in base contact with bearer or his unit, roll a D6 and consult the table below to find what happens. Any Wounds inflicted count towards combat results. (...)