Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Nie chodzi tutaj tylko o kwestię unitów, ale także o fakt, że zgodnie z rulebookiem to modele w challengu mogą bić tylko po sobie oraz że challenge jest rzucany przed jakimikolwiek uderzeniami (z wyjątkiem impact hitów).
Ponadto można podeprzeć się FAQiem GW odnośnie breath weaponów, stompów i thunderstompów w pojedynku. Moim zdaniem hity z egg of quango powinny zostać rozpatrzone analogicznie.
Q: If a model with a Breath Weapon, Stomp or Thunderstomp is in a challenge, can these attacks hit models not in the challenge?(p102)
A: No.
Pytanie tylko, czy nie potraktować egga jako przysłowiowej innej pary kaloszy, na co może wskazywać wording przedmiotu zaznaczający, że nawet sam bearer nie musi być w B2B z przeciwnikiem, lecz wystarczy że jego unit jest z nim B2B.
Ponadto można podeprzeć się FAQiem GW odnośnie breath weaponów, stompów i thunderstompów w pojedynku. Moim zdaniem hity z egg of quango powinny zostać rozpatrzone analogicznie.
Q: If a model with a Breath Weapon, Stomp or Thunderstomp is in a challenge, can these attacks hit models not in the challenge?(p102)
A: No.
Pytanie tylko, czy nie potraktować egga jako przysłowiowej innej pary kaloszy, na co może wskazywać wording przedmiotu zaznaczający, że nawet sam bearer nie musi być w B2B z przeciwnikiem, lecz wystarczy że jego unit jest z nim B2B.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
jesli idac tym torem to moge trzymac Szamana skinkow w oddziale kroxigorow albo zaurusow?
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
a look out sir bedzie miec?
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Na przedmioty magiczne na herosach powinien, w końcu kransoludy tak je tworzą. Z giftami demonów pytanie czy w ich opisie nie ma czegoś dodatkowego na ten temat.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Arcane unforging działa na krasnoludzkie runy, tworzą one magiczne przedmioty, więc zbijasz cały przedmiot zamiast run po kolei. Na demoniczne gifty działa bo mają zapisane że są traktowane jak magiczne przedmioty (sprawdzałem w kontekście mork banneru). Nie działa na gifty wochu i besti z kolei ponieważ są to magiczne moce, tak samo jak nie działa na poisony assasinów itp
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Czesc mam do was pytanko. Grale wczoraj z lizakami i kolega powiedzial mi ze na oddzial skinkow z kroxigorami nie dzialaja stompy czy to prawda?
Wiem ze macie w AB przedmiot na którego tabelke trzeba rzucic k6 i na5-6 chyba robi 2k6hit5s Moje pytanie brzmi czy hity te sa magiczne?
Wiem ze macie w AB przedmiot na którego tabelke trzeba rzucic k6 i na5-6 chyba robi 2k6hit5s Moje pytanie brzmi czy hity te sa magiczne?
Na oddział skinków z kroxigorami według nowoedycyjnego armybooka lizaków działają stompy - wchodzą normalnie w skinki. Być może kolega ma naleciałości ze starego AB i FAQa (czyt. kiedyś kroxy "uodparniały" skinki na stompy).Z1gU pisze:Czesc mam do was pytanko. Grale wczoraj z lizakami i kolega powiedzial mi ze na oddzial skinkow z kroxigorami nie dzialaja stompy czy to prawda?
Hity z The Egg of Quango są magiczne (pochodzą bezpośrednio od enchanted itema). 2D6 hitów z S5 są na wyniku 4-6.
Hity z The Egg of Quango są magiczne (pochodzą bezpośrednio od enchanted itema). 2D6 hitów z S5 są na wyniku 4-6.[/quote]
kurcze tylko ze w RB napisane jest e MR chroni tylko przed czrami a ten przedmiot to nie baund spell
jak to wytlumacyc?
kurcze tylko ze w RB napisane jest e MR chroni tylko przed czrami a ten przedmiot to nie baund spell
jak to wytlumacyc?
Może tak, że MR nie przysługuje. Sam sobie odpowiedziałeś czemu.
Gdyby działało na to to działałoby również na magiczne bronie a tak się nie dzieje.
To coś w stylu zionięcia (tak wiem że z jajka się wykluwa Quango i dziabie przeciwnika) tylko, że ma magiczne bo pochodzi z itemu.MR chroni tylko przed czrami a ten przedmiot to nie baund spell
Gdyby działało na to to działałoby również na magiczne bronie a tak się nie dzieje.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Panowie mam zagwostke.......
mam oddział 6 cold one ridersow ze sztandarem i muzykiem ale bez championa
dołączyłem do nich veterana bez ward save
przeciwnik krzyczy zdrowiutkim terrorgejem w moich chłopaków i wyrzuca 10 plus jego 6 ran to daje 16 minus 8 ld veterana
to daje nam 8 ran zadanych na tym oddziale
i teraz pytanie. czy ściągam wszystko tzn 6 c.o plus veterana?czy rozdzielam strzały czy tez zdejmuje tylko c.o a veteran przezywa .proszę o odpowiedz
mam oddział 6 cold one ridersow ze sztandarem i muzykiem ale bez championa
dołączyłem do nich veterana bez ward save
przeciwnik krzyczy zdrowiutkim terrorgejem w moich chłopaków i wyrzuca 10 plus jego 6 ran to daje 16 minus 8 ld veterana
to daje nam 8 ran zadanych na tym oddziale
i teraz pytanie. czy ściągam wszystko tzn 6 c.o plus veterana?czy rozdzielam strzały czy tez zdejmuje tylko c.o a veteran przezywa .proszę o odpowiedz
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
czyli jest opcja by weteran przyzł ten atak zostajac na jednej ranie?
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki