Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Havelock »

Panowie, nie mowie ze na obu magach, ale takie DM, SoS, uparciuch? do tego standardowy MM. jak dla mnie jeden z najlepszych lorów w grze właśnie dzięki uniwersalności. DM sprawia ze mamy najlepszego caddy'ego w grze, SoS pomaga przeciwko ostrzałowi a w walce też nie do pogardzenia. uparciuch każdy wie. MM normalka.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

moze za krótko gram w tą gre, albo to wina braku angielskiego army booka i rule booka, że nie rozumiem skrótów tych angielskich nazw... MM, DM, SoS ?? tzw. wtf :D? domyslam sie, że to nazwy czarów ^^?

chodzi o jakiegos skutecznego lora na skaveny mając 2x 2lvl mag(PS/Seer + DS/Corin) i arcy 4lvl (SW/DS/DS/RoF)
grałem na fire zawsze, z abomką jest łatwiej, ale jakoś nie ma jak ruszyć tych klocków najwiekszych z dzwonem/furmanką...
jakis pomysł :D?

p.s. rozszyfrowałem SoS :P - shield of saphery?

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Havelock pisze: jak dla mnie jeden z najlepszych lorów w grze właśnie dzięki uniwersalności
Fajnie, ale to nnie zmienia faktu, że Twoje poprzednie stwierdzenie to bujda na resorach. :wink:

Rabsp, nie ma jednego lora. W każdym można znaleźć pozytywy. Zależy co przeciwnik ma w rozpie. Ja brałbym fajer ze względu na abomki. Ale na kółka to jeszcze nie grałem, musiałbym pokminić.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Rabsp
Masakrator

wlasnie dlatego ze nie ma jednego lora i ze na kazdą jednostke (czyt. abomka, dzwon/furmanka, koło <- priorytety do zabicia) są inne czary :| i nie można sie zdecydować :P nie ma czarów z S6 ktorymi moznaby bylo latwo zniszczyc takiego doomwheela który jest 1000x lepszy od LC a kosztuje tylko 10 pkt więcej... (i gdzie tu sprawiedliwość... :roll:)

tak odbiegając od tematu... sądze (mam nadzieje :P) że w 8 ed. u HE zdecydowanie poprawią stosunek cena/jakość u Lion Chariota... bo nikt go nie kupuje, mają tym zapełnione magazyny, więc muszą sie jakoś pozbyc nadmiaru, a jedynym sposobem jest poprawienie paru zasad [-o<

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Siweusz pisze:Fajnie, ale to nnie zmienia faktu, że Twoje poprzednie stwierdzenie to bujda na resorach. :wink:
może za krótko jeszcze gram :) powinienem napisać że mnie ten lore się sprawdza zawsze :)

@Rabsp - magic missile, drain magic, shield of saphery, odwaga aenariona, te miałem na mysli
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

jak do takiej magii to bral bym na malych magach fire, a duzym ciskal bym high, i flamesy na dzwonek/furmanke vaula na storma i jedziem.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ja tam na te duże klocki lubię rzucać wall of fire... jak wejdzie to nawet jak nie zabije żadnego herosa to i tak przeciwnik się zastanowi dwa razy zanim ruszy się tym oddziałem, co daje nam niesamowita przewagę, bo można skupić się na rozwalaniu abomek albo samego dzwonu.
Obrazek

Rabsp
Masakrator

vaul na stormówe nic nie da jak ją włączy już w 1 turze... jak jest właczona, to nawet jak zannihilujemy oddział z tym banerem, to i tak efekt działa. Juz o to pytałem :P

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

ooo to nie fajnie =/ no to vaul na regenke czy inne chlamstwa na greyseerze.

meeks
Wałkarz

Post autor: meeks »

Witam.

Mam pytanie - możliwe, że jestem ślepy, albo ktoś zrobił mnie w konia - jaka jest (o ile jest?) maksymalna dozwolona liczba kostek w puli magii? Np mam 2 standardowo i 3 magów 2x po 2 lvl i raz 4 lvl. Rozumiem , że 4 lvl ma początkowo 4, 2ki mają po dwie. W puli magii mamy 2 kości i np: dorzucamy panom po 2 power stone i panowie używają tego naraz. Teraz mamy 4 kości przy lvl 4, po 2 przy lvl 2 i w puli 6 kości - czy są jakieś limity? Ktoś mi wciskał, że tak, że są w podręczniku ale ja tego nie mogłem znaleźć (ślepy jestem pewnie).

Drugie. Czy mogę wpakować silver wanda i seerstafa na 1 maga? To nielegalne , prawda?

Pozdrawiam i życzę miłego piątku, w końcu nadchodzi weekend;)

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

meeks pisze:Drugie. Czy mogę wpakować silver wanda i seerstafa na 1 maga? To nielegalne , prawda?
Obydwa są arcaną a więc jak powiedziałeś to nielegalne
meeks pisze:jaka jest (o ile jest?) maksymalna dozwolona liczba kostek w puli magii?
W Rulebooku nie ma ograniczenia maksymalnej ilości kostek w rozpisce(to gwarantuje Balansing patch :wink: )
Chodziło pewnie o limity zużycia kości do jednego czaru.
Tzn. Arcymag 4lvl może użyć Maksymalnie 5 kości do rzucenia pojedynczego czaru,
mag 2lvl max 2 Kostki
meeks pisze:dorzucamy panom po 2 power stone i panowie używają tego naraz. Teraz mamy 4 kości przy lvl 4, po 2 przy lvl 2 i w puli 6 kości
Power stone nie daje kości do puli. Używasz go podczas rzucania czaru, i jeden mag dodaje +2 PD do tego jednego castu. Jest jednorazowy
I sold my soul for rock'n roll

meeks
Wałkarz

Post autor: meeks »

Dzięki serdeczne. Znajomy upierał się, że są określone limity (graliśmy na 4 kafle z bohaterami specjalnymi - zrobiłem magiczną rozpiskę) i coś mi tak wciskał, że limit kości w puli magii (nie przy pojedynczym magu) to 9 czy coś takiego.

Z innej beczki - 2 magów 2 lvl każdy osobno może mieć seerstaf?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Kolega pewnie czytał zasady Euro, w których jest ograniczenie do odpalania max 9 kości na turę.
meeks pisze:Z innej beczki - 2 magów 2 lvl każdy osobno może mieć seerstaf?
Nie, każdy magiczny przedmiot może być dany tylko raz

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

Master of reality pisze: mag 2lvl max 2 Kostki
trzema kostkami może rzucać czar...

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Wendigo pisze: trzema kostkami może rzucać czar...
#-o
Nie trafiłem w klawisz :oops:

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

pytanie czy przedmoty dające mr licza sie jakos do bp?

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Nie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

ooo to super zatem wyruszam na bitwe z ochrona.

i jeszcze pytanie czy mag moze rzucac czary nie wymagające LOSa bedąc w środku oddziału?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Co rozumiesz przez "będąc w środku odziału"? Mag zawsze musi być w 1 szeregu. Jeżeli jakiś czar nie wymaga LOS (obszarówka, kometa) to możesz go rzucić.

Awatar użytkownika
Asyrian
Pseudoklimaciarz

Post autor: Asyrian »

Czy jak strzelasz 6 bolcami z balisty to wystarczy że jeden trafi czy każdym rzucasz na trafienie??
I ta zasada uderzając zawsze jako pierwsi to jak ktoś na nich szarżuje to też??

Zablokowany