Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
bedac w domku nie deklarujesz szarzy.
ale np z domku mozna wyjsc przez animozje lub tez inny ruch przymusowy (duze popchniecie) itd.itp.
ale np z domku mozna wyjsc przez animozje lub tez inny ruch przymusowy (duze popchniecie) itd.itp.
Takie sprawy są żałosne, ale niestety masz rację :/. Już pół biedy, że goście nie umieją grać we własną grę (według nich 2lvl mag na duże punkty to "heavy magical support"), ale to, że nie znają zasad, to dramat. Inny przykład z White Dwarfa i to też z zielonych: autor raportu wymyślił sobie, że jako fanolowi wpadnie hit, to wybiera kierunek w jakim idzie. Skąd ta zasada? Oczywiście z dupy. Podobnych kwiatków jest sporo.Tandor92 pisze:Nie, nie mogą. GW nie zna napisanych przez siebie zasad i co chwila robi błędy. Podobno kiedys zrobili nielegalną rozpiskę do raportów w WD, i źle interpretowali zasady .
A propo błędów GW, tutaj mamy taki bezpośredni przykład, zresztą całkiem świeży. Przy wyjściu nowego AB dla Bestii, oczywiście możemy oczekiwać, że na stronie GW pojawią się jakieś "świetne taktyki" dotyczące nowej armii. "Świetność" tych taktyk nie zawsze jednak polega na atutach jednostek i złożenia rozpiski, ale również na braku znajomości AB:Matis99 pisze:Takie sprawy są żałosne, ale niestety masz rację :/. Już pół biedy, że goście nie umieją grać we własną grę (według nich 2lvl mag na duże punkty to "heavy magical support"), ale to, że nie znają zasad, to dramat. Inny przykład z White Dwarfa i to też z zielonych: autor raportu wymyślił sobie, że jako fanolowi wpadnie hit, to wybiera kierunek w jakim idzie. Skąd ta zasada? Oczywiście z dupy. Podobnych kwiatków jest sporo.
Reszta artykułu: http://www.games-workshop.com/gws/conte ... d=5600001aMinotaurs are undoubtedly some of the most powerful models in Warhammer. Like Ogres they get the benefits of being in a unit but have profiles that can match even the hardest of monsters. To add to this they inflict D3 Impact Hits when they charge and their Bloodgreed special rule gives them Frenzy once they have won a round of combat with an additional +1 attack every time they win subsequent rounds. This means that throughout the game your Minotaurs gain in power.
Oczywiście, zwykłe modele minotaurów nie zadają D3 impact hitów przy szarży, ale dla autorów artykułów nie stanowi to bynajmniej problemu, by zaliczyć taką bujdę do atutu jednostki.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Mówiłem przecież że 2/3 zarządu GW nigdy nie miało figurki w ręce, coś mi się wydaje że ci którzy piszą raporty lub zasady też
Oj sporo było tak wpadek co roku kilka raportów które zostąło źle zrobione(i o dziwo błędy są w prawie tylko w battlowych raportach, a w 40-stkowych niema)
Mój ulubiony to bitwa O&G vs Demony(3-4 lata temu), orki wygrały 18:2
Oj sporo było tak wpadek co roku kilka raportów które zostąło źle zrobione(i o dziwo błędy są w prawie tylko w battlowych raportach, a w 40-stkowych niema)
Mój ulubiony to bitwa O&G vs Demony(3-4 lata temu), orki wygrały 18:2
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
- swieta_barbara
- habydysz
No i jak Ci ida testy? Nadaja sie hopki do czegokolwiek? Rozczarowany troche szamanami na wozkach, szukam jakiejs dobrej alternatywy, a na papierze hopki te wygladaja calkiem niezle.Yahoo82 pisze:Kolejne pytanie o hoopków (testuję ich teraz)(...)
- Infernal Puppet
- Masakrator
Są, są i to sporo, tylko nie aż takie rażące ( taktyki do czterdziestki też są zwykle niewiele warte ).a w 40-stkowych niema
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
witam! \
Mam pytanko o sztandar
Night goblin big boss ze sztandarem Bad moon, czy jak dam go do oddziału black orcków to będą mieli stuborna/unbreaklble (nie wiem ponieważ w polskiej edycji jest napisane ''niezłomni" a w angielskiej wersji "stuborn")
Mam pytanko o sztandar
Night goblin big boss ze sztandarem Bad moon, czy jak dam go do oddziału black orcków to będą mieli stuborna/unbreaklble (nie wiem ponieważ w polskiej edycji jest napisane ''niezłomni" a w angielskiej wersji "stuborn")
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?
W opisie piszę tylko nocne gobliny(czyli tylko BSB nocnych)
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Oi! Horror show i te sprawy!
Pytanko mieć. Jak sie poruszać herdy? Kumpel mówić, że jak skirmisz. Ja mówić, że jak oddział (z rankami i takie tam). Kto mieć racja?
Pytanko mieć. Jak sie poruszać herdy? Kumpel mówić, że jak skirmisz. Ja mówić, że jak oddział (z rankami i takie tam). Kto mieć racja?
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
YES!
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Oi,Szemkel pisze:Tylko NG=Tylko NG. Black orki to nie Night Gobliny. Nie będzie miał tych zasad.
Tłumaczenia:
unbreakable=niezłomni
stubborn=uparty
ale oczywiscie beda mogli skorzystac z Ld herosa, ktory ma stubborn. Jesli wiec przegraja walke o wiecej niz dwa, beda tak czy siak zdawali na powtarzanym Ld 6. (nie uwzgledniajac generala). Bez szalenstw.
Calkiem inna sprawa, jak utrzymac BSB z T4 i ASv 6 przy zyciu.