Janus pisze:cloud of coruption
to taki czar.Janus pisze:cloud of coruption
Chyba chodzi Ci o Blade of Corruption?
Moderator: Hoax
Janus pisze:cloud of coruption
to taki czar.Janus pisze:cloud of coruption
kolko mi nigdy w zyciu nie stalo obok abomki, najwyzej obok slavowo ; ) i zabijalow wtedy max 3Deus pisze:A ja Ci mówię że się zdźgasz, tak jak ja 1 błyskawicą z siła 2 od doomwheela zabiłem swoją abomkęMoże będzie się to zdarzać rzadko, ale jednak, i to zapewne w kluczowym momencie, dlatego ja wolałbym mimowszystko polegać na ogre bladzie, ale jeśli lubisz ryzyko...
Traktuj obsługantów jako znaczniki woundów. Jak zadasz 1W który zmienia się w D3W to zadajesz tyle ile wyrzucisz. Czyli przy rzucie 2 = 2W = 2 obsługanci schodzą. Są od tego wyjątki gdzie sprawdzasz w co trafiłeś przy strzelaniu np Hellcannon.Veta92 pisze:Kiedy atakujemy jakąś maszynkę mającą np W4 i zraniliśmy 2 razy. Nasza broń ma multiplikacje i zadaje po 2 rany. Jak to się traktuje? Maszynka schodzi? Czy traktuje się to tak, że trafiliśmy w 2 obsługujących i zadaliśmy im po 2 rany?
No tak, ale gdy po pierwszym strzale oddział dalej stoi to strzelasz w niego dalej. Dopiero gdy zostanie zniszczony to strzelasz w kolejny czyż nieVoodoo pisze:Nie walisz od razu trzech błyskawic, rozliczasz każdą osobno ale z jedną wyrzuconą siłą.
Walisz pierwszy piorun, rozliczasz rany.
Patrzysz co jest w 18" od kółka, walisz drugi piorun.
Patrzysz co jest w 18" od kółka, walisz trzeci piorun.
Dalej idzieChange the first sentence to “This foul sword gives the bearer
Strength 10, and successful ward saves taken against wounds
inflicted by the bearer in close combat must be re-rolled.”
any unsaved wounds caused by the Fellblade are multiplied into D6 wounds. Roll a D6 at the end of each of the wielders turns on 3+ there is no effect. On roll 1-2 the wielder suffers 1 wound with no armour save allowed.
Rozumiem, że jeśli sam zada sobie ranę i nie zostanie ona wybroniona to nadal mnożymy D6?Q: If the bearer of the Fellblade inflicts a wound upon himself,
must he re-roll successful ward saves? (p107)
A: Yes.