Pardoxal Empires! - 27.06.09 Wa-wa - Jest regulamin!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Cyel
Oszukista

Re: Pardoxal Empires! - jedniodniowa kampania WFB 2.05.09 Wa-wa

Post autor: Cyel »

Zaproponowałem formę kampanii mogącą również być zgłoszoną do ligi jako turniej, by uniknąćproblemu z frekwencją -często słyszy się ten argument, a niedobór graczy położyłby kampanię całkowicie. Można ją zgłosić na oba sposoby (singiel i drużynówka), Czarek wybrał singiel i ma swoje argumenty. Obie opcje mają swoich zwolenników i przeciwników więc w sumie wszystko jedno która będzie -nie każdemu się to spodoba.

A ja i tak wierzę że ludzie się wczują i nie będą wypaczać zasad zabawy tylko po to,żeby być na stronie internetowej gry o ludkach na 47 a nie 49 miejscu ;P
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Spoko bez ciśnienia, jak będzie singiel to przyjdę, jak drużynówka to też ale z inną rozpą, jakby nie było zgłoszone do ligi... to bym przyszedł ale pogadać. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Post autor: czreq »

Jejku, wszedłem na forum, patrzę, że dwie strony tematu przybyło, a wy ciągle o tym samym... ;)

Ja wam powiem tak. Zagramy singla i zobaczymy w praktyce jak to wszystko wyjdzie. Jeśli będzie lipa, kolesiostwo, ustawianie wyników, itd., to następnym razem nie będzie singla. I tyle. :P

Ale ja tam w was osobiście wierzę ;]
Moja galeria -> klik ;)

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

niewiem czemu dla was sa takie wazne te pkt do ligii...zawsze gralem w WFB dla dobrej zabawy, nie dla pkt w lidze.. co z tego ,ze zagrasz z ta a nie inna armia? podszkolisz sie tylko i next razem zagrasz lepij z ta armia az ja pokonasz to nie o to w tym chodzi? dla mnie to moze byc bez ligi zeby byla dobra atmosfera a nie kazdy cisnieniuje sie juz teraz na forum o te pkt ,to ja juz wyobrazam sobie co bd na turnieju...

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Tu nie chodzi tylko o kolesiostwo. Tu chodzi o to, że będą wybory kto zbiera baty on - czy on. I na 4+? Nie, umówić się nie da, że w co runde inny zbiera baty jak każde z 4ch królestw może zaatakować każde. Ale as U wish. Przy okazji wymyśliłeś fajny format - drużynówka z losowanymi teamami ;)

Kalesoner
Szczur Królów

Dziekanotr Ty już narzekasz na atmosferę mimo, ze z 3/4 graczy którzy będą w życiu nie zagrałeś. :]

Takie argumenty to troszkę dla dzieci, bez urazy.
Obrazek

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Dziekanator - nie zrozumiałeś nic z moich wypowiedzi. Ani trochę. Ja nie chcę, żeby grę w battla można było zastąpić grą w kości. Po prostu.
O punkty do ligi to raczej martwią się Ci co chcą singla, odnosze wrażenie ;)

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Dobra chyba sie nie rozumiemy...niewazne z reszta

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Odnoszę wrażenie, że wogóle się nie rozumiecie :)

Sam już nie bardzo wiem, o co już chodzi w tej dyskusji, która nota bene zachacza już o tematy z pogranicza starego dobrego spamu ala "mieć punkty do ligi czy nie mieć punktów" z klimaciarstwem vs PG włącznie.

Myślę, że Cyel dobrze podsumował cały tu omawiany problem w zdaniu:

"A ja i tak wierzę że ludzie się wczują i nie będą wypaczać zasad zabawy tylko po to,żeby być na stronie internetowej gry o ludkach na 47 a nie 49 miejscu ;P"

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

jestem takiego samego zdania i myslalem,ze wszyscy beda..

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

No dobra, to co z tym fluffem od reszty wodzów, będzie czy go nie będzie ? ;)
Moja galeria -> klik ;)

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Jak nie dojdzie w weekend to pogrozimy - np Królestwo bez fluffu traci łaskę bogów i nie może korzystać z pola specjalnego ;>

A poza tym fajnie byłoby jakby Jasiuu wrzucił swoją mapkę,żeby z wyprzedzeniem uczestnicy wybrali którą wolą, a nie na ostatnią chwilę;) Jasiuuu ?
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Kalesoner
Szczur Królów

Kal Torak zrób sam ten fluff od nas, w końcu jesteś uber klimaciarz, a my wszyscy na turniej idziemy do pomiechówka, ok?
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

moja mapka wymięka przy twojej , jak ją zobaczyłem to nie chciało mi się już szlifowac i kończyc swojej bo wiedziałem co publika powie : P

ale macie :

Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Dobra, wygrała mapka Cyela. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

czreq poszedl fluff od nas na maila ;) pierwsza mapka lepsza :

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Post autor: Kubcio »

A mnie się obie mapki podobają. Tylko jedna sprawa: może by dorzucić parę pól specjalnych. IMO bardzo fajnie urozmaicaja rozrywkę, dają plusy, trzeba kombinować jak je osłonić przed atakiem, jak wyrwać przeciwnikowi jego itd. Może by się nad tym zastanowić? Tylko muszą być takie lajtowe żeby totalnie nie ingerowały w rozgrywke i nie mogły odmienić losów bitwy w jedną ture z masakry w plecy w masakre w przód.

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Kalesoner pisze:Kal Torak zrób sam ten fluff od nas, w końcu jesteś uber klimaciarz, a my wszyscy na turniej idziemy do pomiechówka, ok?
Ehh no bo za ciężko było Tobie wymyślić nazwę dla swojego lorda, w końcu jesteś uber PG ;).

A i nie jedziesz do Pomiechówka bo ja nie mogę - sprawiedliwość jakaś musi być :)

Kalesoner
Szczur Królów

Nazwa dla lorda? J.O. Rajtuzer

Bycie władcą to nei same luksusy, to też odpowiedzialność. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Oj chłopaki, chłopaki.. bez złośliwości, ten turniej to ma być fajna zabawa ;]
Kubcio pisze:A mnie się obie mapki podobają. Tylko jedna sprawa: może by dorzucić parę pól specjalnych. IMO bardzo fajnie urozmaicaja rozrywkę, dają plusy, trzeba kombinować jak je osłonić przed atakiem, jak wyrwać przeciwnikowi jego itd. Może by się nad tym zastanowić? Tylko muszą być takie lajtowe żeby totalnie nie ingerowały w rozgrywke i nie mogły odmienić losów bitwy w jedną ture z masakry w plecy w masakre w przód.
No dobra, nie powiem, że nie jestem za. Ale będę szczery. Ja osobiście mam do długiego weekendu (albo i dłużej) zapierdziel po maxie, i nie będę miał czasu posiedzieć i wymyślać tych pól. Jeśli macie jakieś propozycje na zasady takich pól specjalnych - wrzucajcie je do mnie na mail, a my będziemy je weryfikować i ewentualnie powrzucamy na mapkę.
Moja galeria -> klik ;)

ODPOWIEDZ