Gdyby inne armie miały recasta, też by im lord wystarczył.W wampirach tak czy siak czaruje lord, a on więcej niż 8 kostek nie wyciągnie.
DMP 2009 - Dyskusja ogólna nad regulaminem
Re: DMP 2009 - Dyskusja ogólna nad regulaminem
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
sherlocku odkryles moje prawdziwe pobudkiRobson pisze:Ograniczenie DD to też poroniony pomysł, armie ktore nie moga sie wskrzeszac i nie mają wbudowanych wardów potrzebują więcej niż 2 scrole... akurat demony dobrze sobie radzą z jednym DS, pewnie dlatego thurion wpadł na ten genialny pomysł.

zagraj jakąś ludzką armią ze slanem i silnikiem na tych swoich 10dd ;] to pogadamy ;p
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Po co? przecież demonami się bardzo trudno gra :O!
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- swieta_barbara
- habydysz
A DE to faktycznie niesamowita filozofia...
ciekawe dlaczego w takim razie polowa Topu jak zreszta innych graczy nagle przerzucila sie na DE...zafael pisze:w porównaniu z Demonami - tak filozofiaswieta_barbara pisze:A DE to faktycznie niesamowita filozofia...
pewnie nie dlatego ze dobrze zlozone i zagrane DE jada Demony przy minimalnej liczbie strat

a co do DD, to myslac o ograniczeniu... nie uwierzycie, ale myslalem o Dwarfach

pzdr
Bez przesady pociete demony nie masakruja i sie gra z nimi okay.zafael pisze:w porównaniu z Demonami - tak filozofiaswieta_barbara pisze:A DE to faktycznie niesamowita filozofia...
Nie jest.Choc od pępka jest ciut wiekszy.1 - Pępkiem świata jest Gołków.
A Ty sie bój Jacku bo projektuje Ci jedna z głownych ulic w Gołkowie (rozbudowa).

na ograniczenia czy bez?thurion pisze:ciekawe dlaczego w takim razie polowa Topu jak zreszta innych graczy nagle przerzucila sie na DE...zafael pisze:w porównaniu z Demonami - tak filozofiaswieta_barbara pisze:A DE to faktycznie niesamowita filozofia...
pewnie nie dlatego ze dobrze zlozone i zagrane DE jada Demony przy minimalnej liczbie strat![]()
widze ze wszyscy doświadczeni gracze DE sie wypowiadaja ;)jak to one nie wsysają deomonów, co byście nie powiedzieli to obecny top jeżeli chodzi o armie to
VC --> Doch --> Lizzi --> DE --> nic
Na MB jakos dominowały VC a nie DE czy coś przegapiłem?

RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
ja bym to rozszerzył na:Robson pisze:widze ze wszyscy doświadczeni gracze DE sie wypowiadaja ;)jak to one nie wsysają deomonów, co byście nie powiedzieli to obecny top jeżeli chodzi o armie to
1)VC
2) Doch
3) ...
4) DE i Liz
5) ...
6 i inne) reszta armii
Różnica miedzy Doch a DE, jest taka że demonom ciezko wbić maske, ale za to im łatwo. Zdobywaja mase pkt na armiach.
De - owszem wygrywaja ale to nie machina do robienia masakr. Jest tak samo trudno jak w poprzedniej ed. ze wzgl na duży koszt i mała wytrzymałosc tej armii. tu mozna nabijac na wszystkim pkt
Tak. Dominowały VC bez wraithów ;] ;pRobson pisze:Na MB jakos dominowały VC a nie DE czy coś przegapiłem?
A lista najsilniejszych którą podałaś jest dobra, aczkolwiek różnice w sile tych armii są bardzo małe.
pozdrawiam
Furion
dużo jeszcze zalerzy od ograniczen, ja na limited nic więcej bym z DE nie wycisnął, pozostałe 3 topowe armie mają jeszcze duże możliwości.
Shinux
DE maja słabo z Vc, TK, Lizzi (bez hoteka to już wogóle, który na BP jest niewystawialny)
Jak demony mają bardzo dużo magii, to na luzie remisują z DE. (wystrzelaj sobie kilkadziesiąt horrorów z ward4+ zanim one wystrzelają ciebie
) Dlatego umieściłem lizzardy wyżej, które mogą grać ze wszystkimi topowymi armiami.
Shinux
DE maja słabo z Vc, TK, Lizzi (bez hoteka to już wogóle, który na BP jest niewystawialny)
Jak demony mają bardzo dużo magii, to na luzie remisują z DE. (wystrzelaj sobie kilkadziesiąt horrorów z ward4+ zanim one wystrzelają ciebie

RIP
Powiedz mi proszę, jak TK radzą sobie ze smokiem, gwardią, hydrą i COK? Jakoś nie widzę mozliwości, by nadążyc ze wskrzeszaniem jednostek sypiących się co turę od dużej liczby wbitych ran.DE maja słabo z TK
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Nieśmioało proponuję pozabijać te jednostki.Jankiel pisze:Powiedz mi proszę, jak TK radzą sobie ze smokiem, gwardią, hydrą i COK?DE maja słabo z TK
Smok - z katapulty, jeśli ward na 5+ nie zadziała.
Gwardia z ostrzału i magii.
COK - związane skorpionami.
Zostaje hydra i spieszony lord. Z tym można grać.
Ale to jakiś bezprzedmiotowy OT.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Po co? Góra parę impaktów w resztki wsadzić.Shino pisze:to gwardii juz w walce pozabijac nie mozna?Gwardia z ostrzału i magii.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.