DMP 2009 - Dyskusja ogólna nad regulaminem

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

DMP 2009 - Dyskusja ogólna nad regulaminem

Post autor: thurion »

taki temat troche do przodu :P

czy organizotrzy DMP 2009, b_sk, Szafa, reszta, maja juz jakis wyrobiony poglad na regulamin? w sensie format turnieju?
limited ?
bp+R ?
ograniczenia w stylu WI, MB ?

u nas prawdopodobnie zacznie sie niedlugo selekcja i fajnie by bylo wiedziec jakimi kryteriami sie kierowac, mysle ze info przyda sie nie tylko nam, moze i przyda sie dyskusja...

swoja droga fajnie by bylo zeby pelny regulamin pojawil sie juz jakos na poczatku Lipca, tak zeby byl czas na koncowa selekcje i treningi :mrgreen:

pzdr

Siimson
Wałkarz

Post autor: Siimson »

W pełni popieram inicjatywę. Fajnie było by znać nawet jakiś zamysł troche wcześniej.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

I ja popieram.
Powoli u nas ruszają turnieje na których wartoby poćwiczyć przed DMP i znajomość formatu pomocną by była.
Z góry uprzejmie dziękuję. :)

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Jak mi się uda złapać Szafę to z nim pogadam na dniach. Jak będe już coś wiedział to dam znać.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Co do regulaminu to ja jestem odpowiedzialny. Myślałem nad tym i doszedłem do wniosku, że nie będę 200 ludziom narzucał jak się mają bawić żołnierzykami. Chciałem zrobić jakieś głosowanie w tym temacie, ale za cholerę nie wiem jak to zrobić, żeby było sprawiedliwie i bez wałów. Generalnie główne pytanie byłoby:

Ograniczenia TAK/NIE
Jeśli tak to BP+R, czy samo BP

Ma ktoś pomysł jak to ogarnąć, żeby było dobrze? Na LL? Prawo głosu dla kapitanów z poprzedniego DMP? Nie chcę, żeby to się przerodziło w jakiś festiwal zakładania subkont i później były w związku z tym pretensje.

Natomiast co do oceny malowania to jej nie będzie bo nikt tego nie ogarnie, ale przejdę się po sali na pewno i będę wlepiał karniaki za kupę na stole. Wysokość do ustalenia.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

moim zdaniem dobrym pomyslem jest glos kapitanow z DMP 2008, podajesz maila na ktory nalezy wyslac glos, pierwsze glosowanie to Limited/Ograniczenia, kolejne ewentualne to jakie ograniczenia BP+R/Autorskie

2 tyg na jedno glosowanie, 2 tyg na drugie i na koniec czerwca bylby pewny regulamin, a w polowie mniej wiecej pewne informacje

pzdr

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Podkleiłem temat.

Wydaje mi się że są 4 opcje:
1. 2250 Limited
2. 2250 Euro
3. 2250 BP+R
4. 2250 ograniczenia autorskie. O ile się pojawia do czasu glosowania.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Thurion dobrze myśli :)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Siimson
Wałkarz

Post autor: Siimson »

Chyba niema sensu robić dwóch głosowań ( przysparzać komuś dodatkowej roboty ) , najsensowniejsze wydaje się to co zaproponował Green Knight :
Wydaje mi się że są 4 opcje:
1. 2250 Limited
2. 2250 Euro
3. 2250 BP+R
4. 2250 ograniczenia autorskie. O ile się pojawia do czasu glosowania.
+ dać możliwość głosu kapitaną z zeszłorocznego DMP, i będziemy mieli jasne i szybkie wyniki.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2009, o 11:20 przez Siimson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

plus dwoch glosowan jest taki ze zwycieza opcja z bezwgledna wiekszoscia glosow, przy 4 opcjach moze sie zdarzyc ze wygra np opcja z raptem 15 glosami z okolo 50 (albo i jeszcze mniej...) co moim zdaniem jest srednie

dwustopniowe duzo nie przedluzy, a odda bardziej dokladnie nastroje w spoleczenstwie

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

tylko ze 4 tygodnie na glosowania to strasznie długo, wiec albo szybko się je założy (by do wakacji skończyć) albo skróci czas na każde z głosowań :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

a ja myślę, że i tak będzie BP+R....

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Jeżeli wybiorą limited to będzie jedno głosowanie.

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Tydzień na każde głosowanie wystarczy, komu zależy to zdąży.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Ja jestem za głosowaniem 1stopniowym, 2 tygodnie, 4 opcje tak jak podał Green Knight.
Kto to ogarnie, jak nie ma chętnych to mogę ja, mam już wakacje w końcu :D
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Nie wiem, czy to domena Pomorza, ze zawsze chca robic zmanipulowane glosowania.
Wszystko wrzucmy do jednego worka a potem (jak cos nie uzyska 51% glosow) zrobmy druga runde.

Chce ograniczenia rodem z WI, ale wole Limited od BP, na co mam glosowac? Na ograniczenia, czy na limited?
Znowu bedzie tak jak z Euro, ze przejdzie opcja, ktorej nikt nie chcial.

A jezeli ma byc szybciej, to niech kapitanowie glosuja jawnie tutaj i umowmy sie na jedna runde. Pod koniec glosownaia kazdy, kto widzi, ze jego opcja nie przejdzie, zmieni glos na 'mniej szkodliwa opcje' i w tydzien/dwa wybierzemy format. Efekt bedzie ten sam, co przy dwoch rundach, ale zaoszczedzimy czas.

pzdr

p.s. pomysl, zeby kapitanowie glosowali, jest ok.

edit: Mlody, zajmij sie tym :).
Jak dla mnie to kwestia jest taka, ze trzeba zrobic liste klubow/osob ktore moga glosowac, zalozyc oddzielny temat i sprawdzac, czy glosowali tytlko ci, ktorzy sa uprawnieni, a jak ktos nie zaglosowal to wysylac mu PM. Tak jak Xet zrobil przy glosowaniu na Euro. Z tym, ze tutaj moze to byc jawne i nawet lepiej jak bedzie jawne (bo nie bedzie potrzebna druga runda).

Aha, od siebie dodam, ze BP pewnie niedlugo zostanie troche zmieniony.

Awatar użytkownika
Kubi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kubi »

b_sk pisze:Co do regulaminu to ja jestem odpowiedzialny.
A czy myślałeś już o sposobie dostawiania armii??? Czy to tez bedzie glosowanie...

Ja bym zrobił wszystke zasady takie jak rok temu i juz,

pzdr

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Ja bym zrobił wszystke zasady takie jak rok temu i juz,
ja mysle, ze jednak sporo osob bedzie przeciw limited na korzysc jakiegos comp-score'u. rok temu armie byly dosc malo zroznicowane (prawie wcale) i mozna by to do pewnego stopnia ukrocic ;)

co do pairingow tez bym przemyslal eurowe ew. bazyliszkowe ;) bo inne sa bardzo slabe.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Marek Golan pisze:Nie wiem, czy to domena Pomorza, ze zawsze chca robic zmanipulowane glosowania.
Wszystko wrzucmy do jednego worka a potem (jak cos nie uzyska 51% glosow) zrobmy druga runde.

Chce ograniczenia rodem z WI, ale wole Limited od BP, na co mam glosowac? Na ograniczenia, czy na limited?
Znowu bedzie tak jak z Euro, ze przejdzie opcja, ktorej nikt nie chcial.

A jezeli ma byc szybciej, to niech kapitanowie glosuja jawnie tutaj i umowmy sie na jedna runde. Pod koniec glosownaia kazdy, kto widzi, ze jego opcja nie przejdzie, zmieni glos na 'mniej szkodliwa opcje' i w tydzien/dwa wybierzemy format. Efekt bedzie ten sam, co przy dwoch rundach, ale zaoszczedzimy czas.

pzdr

p.s. pomysl, zeby kapitanowie glosowali, jest ok.

edit: Mlody, zajmij sie tym :).
Jak dla mnie to kwestia jest taka, ze trzeba zrobic liste klubow/osob ktore moga glosowac, zalozyc oddzielny temat i sprawdzac, czy glosowali tytlko ci, ktorzy sa uprawnieni, a jak ktos nie zaglosowal to wysylac mu PM. Tak jak Xet zrobil przy glosowaniu na Euro. Z tym, ze tutaj moze to byc jawne i nawet lepiej jak bedzie jawne (bo nie bedzie potrzebna druga runda).

Aha, od siebie dodam, ze BP pewnie niedlugo zostanie troche zmieniony.
spoko pomysl z tą jawnoscia i jednym glosowaniem

co do Pomorza to przypomnij sobie kto wpadl na pomysl obecnego Euro systemu i kto z LL na niego glosowal :mrgreen:

pzdr

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Co nie przejdzie i tak wszyscy będziemy grali na takie same zasady.
Osobiście jestem za ograniczeniami bo limited prowadzi do gry papier-kamień-nożyce.

Zablokowany