Starcraft 2

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Re: Starcraft 2

Post autor: szrama »

16 reaperów jest też fajne. Jeśli wroga baza ma zewsząd półkę skalną (a nie naprzykład tylko frontowe wejście, wtedy łatwo się obstawić).
16 to 1-2 salwy i po nexusie/hatchery/commcenter, więc czy nie warto? Potem spadasz, ewntualnie poświęcasz na rozwałkę peonów lub magazynów/pylonów i baza rozmontowana tak, że nawet kilkoma marinami dasz radę. Większość ludzi (aczkolwiek mało gram i nie miałem bety) wtedy rzuca się do desperackiego ataku na moją bazę, ale nawet jesli to nie zdążą bo reapery lepiej rozsadzają budowle niż czołgi :D

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

póki się doprodukujesz do 16 reaperów to może być z tobą słabo imo
szczególnie że w późniejszym stadium gry naprawdę łatwo się je kontruje (imo again)
Obrazek
T

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

nie no jasne, ja słaby w SC2 jestem, ale na srebrnej lidze daje radę protkom nawet czy zergom taką taktyką - ale z drugiej strony ja buduję raczej dwuliniowo - tzn. reaperami staram się nękać i zwiedzać wroga, a w bazie gotuję kontrę, zwykle marudery + tanki + vikingi + kruki i medivaki + czasami w late gamie (rzadko dotrwam, bądź wróg) banshee
ostatnio staram sie grac na kilka expansje i decentralizuje produkcje. Idzie ciezko, micro mam słabo bardzo opanowane, ale zawsze coś się uczę ;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu

ah jak tak to spoko : ) taki scouting unit , polecam żebyś spróbował fast starport (najszybciej jak się da i dołączamy go do wcześniej zbudowanego przez barak tech-addona ) i 2x banshee zbudowowane odpowiednio wcześnie - kroją zergów i protów aż miło - a i terranie mogą im skoczyć gdy wyprztykają się z sondy ( odlatujesz wtedy poprostu jak sonda leci i wracasz jak minie)
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Asgharoth
Mudżahedin

Post autor: Asgharoth »

pytanie z innej beczki :)
mianowicie, wiecie może skąd można ściągną soundtrack ? oprócz torrentów, nie wiem najlepiej z jakiegoś rs albo coś w ten deseń, wiem zaraz się posypie "wpisz sobie w google" chodzi mi o to czy ktoś z was ściągał i jak i gdzie :)

mnie osobiście spodobały sie "ulepszone" ścieżki ze starego stara i wykorzystywanie tych samych motywow w lepszych warunkach :) dlatego szukam.

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Te melodyjki dały wyrazistego klimatu stronom. Terranie to Space Cowboys jednoznacznie. Zergowie to nie robale, to moim zdaniem biologiczne roboty, działające tylko na podstawie instynktu i woli cerebrates/overminda/queen of blades. Protosi to kosmiczni rycerze :)
Muzyczki podkreślają ten charakter, zwłaszcza u Zergów, trochę dodając klimatu tej rasie.

A co do BNeta - kur 8my raz już mnie wywaliło #-o
Niech oddadzą połowę serwerów WoWa dla SC2...

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Troszkę rozczarowany jestem SC2 niby fajne ale jakoś szczególnie mnie nie wciągało. A jaka jest wasza ulubiona jednostka ? Bardziej w sensie wizualnym

A co do wow'a to nigdy tego nie zrobią i sam bym miał was gdzieś (na miejscu B) niż miał bym wam oddać xx mln :P
Obrazek

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Widma z kampanii ;) W zbrojowni wyglądają badass :)
Poza tym krążownik za bycie krążownikiem, ghost za "i see dead people", reaper za skuteczność na silver i brown (brązowa jak u nich jest? :D) league.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

Zealoci to najfajniejsza jednostka, gdyby nie było lataczy to grałbym na 70tce zealotów !
Obrazek
T

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Bez kitu. Jeszcze ultrale maja dobry klimat. A w terranach reaperzy.
BTW ma ktos link do wersji angielskiej?

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Starcraft 2 - 150zł
Stałe łącze - 60zł
Paka piwa - 20zł
Uśmiech, gdy widzisz "saintbarbara pisze: yo wanna play bitch?" - bezcenny =D> :lol2:

THX za gre, podziwiam micro :shock: :D
Ostatnio zmieniony 15 sie 2010, o 12:45 przez szrama, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Mam pytanie odnośnie kampanii. Na końcu mam napisane, że udało mi się przejść 25 z 26 misji...przeszedłem każdą misję na dwa sposobu jak miałem postawiony wybór...i nadal mi się pokazuje, że mam 25 z 26 misji...może jakaś jest ukryta ?
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Tak. W misji Medialna Ofensywa idź w prawy dolny róg przez most na wysepkę. Tam zniszcz stojący budynek i weź tajne dokumenty, które odblokowują ukrytą misję.

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Fenks Brokuł, myślałem, że to te z wyboru pominięte się liczyły! :shock:

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Thx. Czy w ogóle ma jakiś wpływ (prócz odznaki), że pomogę Pani Dr w ratowaniu jej ludzi lub stanę po stronie Protosów ? Bo z Novą i Eksterminacji lataczy lub podziemnych zergów to ma swoje konsekwencje...
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Ma to taką różnicę, że w jednym wypadku masz punkty badań zergów a w drugim protosów. I tyle, no i inne filmiki są po ukończeniu misji.

Asgharoth --> ja tylko na torrentach widziałem ost.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

#-o fakt
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu

szrama pisze: THX za gre, podziwiam micro :shock: :D

Barbary ? toż to plewa :D

; )
Obrazek
T

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Fajnie sie gralo szrama, wczoraj bylem na kawalerskim i jak wstalem, wciaz jeszcze bylem nawalony.
Zreszta sam tez dales rade, zajebista byla ta podbitka buggimi, jak mutalami wlatywalem na dronki. Stankowales cale ich mikro, a ja wyjebalem wszystkich farmerow. Weri najs.

Jasiuuu - s _ _ _ _ s _ _ _ _ _ _ _ _ s _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ s _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ s _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ s _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssij (efekt rozpadajacego sie ssij). Nie gralem w bete, ale jutro i tak Cie scisne 1v1 po 4 dniach gry, jak Ty grales 100.

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

kuhde barbara chyba musze wiecej pic jak z Toba gram miszczu bo nie ogar troche sie robie z tymi Twoimi taktykensami :mrgreen:

ej a może BP powinno oficjalny team wystawiac? :D

ODPOWIEDZ