DMP 2009, 2010 i dalej - co i jak?

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Dlaczego kazdy team ma miec 1 głos? co w tym miarodajnego?

Dla 13 godzinnego kolegi:
Dmp nie jest obowiązkowe, jezeli wolisz miec blisko niż dobrze zorganizowany turek to graj w domu z rodzicami.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ale nie jest tez dla wybitnych. Ja napewno pojadę na następne DMP ale nie chciałbym by kosztowało mnie to aż 5 dni. z czego czwartek/niedziela/poniedziałek to podróż.
I nie myśl sobie ze to ze jesteś wyżej ode mnie w lidze daje Ci prawo mnie obrażać. Chcesz się zachowywać jak małpa to zatrudnij się w cyrku. A jak chcesz komuś naubliżać to spójrz w lusto.

Pzdr.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Robson czemu nie glosujesz za zmiana ilosci bitew a tutaj piszesz, ze 3 dni grania chcesz? :P

6 bitew uwazam, ze jest do ogarniecia w 2 dni, 3 dni to przesada chociazby z powodow jakie Garg podal, skoro na euro sie da 6 bitew wcisnac, to na dmp tez sie powinno udac.
Ile razy wracacie po polnocy z mastera padnieci z mysla 'kurwa, jutro rano do pracy/szkoly'.
A tutaj zadnego stresu, urlop/wakacje i w poniedzialek spokojny, bezpieczny powrot :).
Zwlaszcza, ze im dalej sie mieszka tym powrot bedzie bardziej makabryczny.
A 6 bitew wymusza tez na orgach organizacje noclegu w niedziele, co jest plusem dla przyjezdnych z daleka.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

w tym momencie, to ty go obrazasz, a nie on ciebie...

dlaczego tylko teamy ktore przyjechaly w tym roku maja byc zainteresowane nastepnym dmp? lista ligowa w zamierzeniu jest miejscem w ktorym kazdy klub jest reprezentowany... oprocz warszawy(ktora ma najwiecej graczy) zazwyczaj z kazdego osrodka jest ok 2-3 glosow, wiec imo to jest miejsce, w ktorym powinno odbywac sie glosowanie nt. nastepnego dmp. tak bylo zawsze i sie sprawdzalo. nie widze powodow do zmian w tym kierunku... szczegolnie, ze czesc tegorocznych teamow nie przyjedzie, a przyjada jakies nowe, 1/3 sie przetasuje itd. poza tym to co sadzi kapitan wcale nie musi byc zgodne z tym co sadzi wiekszosc druzyny.

dmp ma byc tak zrobione, aby wylonilo najlepsza druzyne, a nie zeby przyjechalo najwiecej osob.

dziekuje
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Robson pisze:Dlaczego kazdy team ma miec 1 głos? co w tym miarodajnego?

Dla 13 godzinnego kolegi:
Dmp nie jest obowiązkowe, jezeli wolisz miec blisko niż dobrze zorganizowany turek to graj w domu z rodzicami.
Robert sorry , ale Twoje wielkie rozzalenie do mojej osoby , ze zrobilem glosowanie jest z kosmosu wziete. W tym roku glosowali kapitanowi z zeszlego roku jak ma wygladac DMP tegoroczne - nikt sie nie burzyl. DMP to nie turniej dla wybrancow - chcecie topowy mega turniej - spoko zrobcie top 50 ligi , zlozcie z tego sklady 10 osobowe i zagrajcie 8 bitew. Mam wrazenie , ze kilka osob z czolowki ligi chcialoby z DMP zrobic "turniej tylko dla nich elitarny" , a reszta niech spada na drzewo prostowac banany , bo jestescie plewami. No coz ja z takim czyms sie nie zgadzam i nie uwazam , ze LL powinna w tej sprawie decydowac tylko kapitanowie druzyn z DMP.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Jerzyn pisze:w tym momencie, to ty go obrazasz, a nie on ciebie...

dlaczego tylko teamy ktore przyjechaly w tym roku maja byc zainteresowane nastepnym dmp? lista ligowa w zamierzeniu jest miejscem w ktorym kazdy klub jest reprezentowany... oprocz warszawy(ktora ma najwiecej graczy) zazwyczaj z kazdego osrodka jest ok 2-3 glosow, wiec imo to jest miejsce, w ktorym powinno odbywac sie glosowanie nt. nastepnego dmp. tak bylo zawsze i sie sprawdzalo. nie widze powodow do zmian w tym kierunku... szczegolnie, ze czesc tegorocznych teamow nie przyjedzie, a przyjada jakies nowe, 1/3 sie przetasuje itd. poza tym to co sadzi kapitan wcale nie musi byc zgodne z tym co sadzi wiekszosc druzyny.

dmp ma byc tak zrobione, aby wylonilo najlepsza druzyne, a nie zeby przyjechalo najwiecej osob.

dziekuje
Takie Animosity ma teraz 7 głosów, na LL tylko jeden.. a na kolejne DMP zapewne przyjadą w nie mniejszym składzie...

a co do głosowania to ja zrobiłem szybkie głosowanie wewnątrz drużyny.. więc głos jest jak najbardziej miarodajny.

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ziemko zgadzam się że to co aktualnie chcą zrobić niektórzy z DMP jest żenujące.

U nas też było szybkie porozumienie odnośnie decyzji tak więc i nasz głos jest w miare miarodajny.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

skad wiesz? roznie bywa. w rok moze sie duuuuzo zmienic, choc nie zycze nikomu niczego zlego, super fajnie ze gdzies cos dobrego sie dzieje z tymi figurkami.

moze jestem nie na czasie, bo nie wiedzialem nic o jakimkolwiek glosowaniu kapitanow z roku poprzedniego, bo pomimo iz takowym bylem to nigdzie nie glosowalem... ale jesli sie nie myle, to wynik takiego glosowania zgodnie z regulaminem ligii jest nieprawomocny... tez sobie moge zalozyc jakies glosowanie :roll:
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jestem zalamany... Jako chyba jeden z nielicznych wierzacych w demokracje po raz kolejny dostaje po dupie... Chce sprawiedliwie przeprowadzic glosowanie , posrod kapitanow druzyn na DMP (co bylo robione juz w tym roku i nikt sie wtedy nie burzyl) , ale widze , ze niektorym przebieg takowego nie pasuje i chca przerzucic to na LL , gdzie maja wieksze lobby i pewnie juz PW powysylali do innych kto ma na co glosowac....... Brak mi slow.......

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

nie daj sie zakrzyczec, Ziemas ;). Moje poparcie masz w 100%, a na pewno nie jestem jedynym czlonkiem LL ktory tak uwaza.

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Nie przejmuj się, słusznie czynisz. :) Ale o ostatecznym kształcie DMP i tak zadecyduje organizator turnieju zatwierdzony przez LL.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Ziemko pisze:Jestem zalamany... Jako chyba jeden z nielicznych wierzacych w demokracje po raz kolejny dostaje po dupie... Chce sprawiedliwie przeprowadzic glosowanie , posrod kapitanow druzyn na DMP (co bylo robione juz w tym roku i nikt sie wtedy nie burzyl) , ale widze , ze niektorym przebieg takowego nie pasuje i chca przerzucic to na LL , gdzie maja wieksze lobby i pewnie juz PW powysylali do innych kto ma na co glosowac....... Brak mi slow.......
E tam.
Głosowanie było przedwczesne i tyle. Należało jeszcze pomyśleć nad opcjami, poczekać czy Gorzów dostanie ETC, przemyśleć trochę spraw, a nie od razu głosować. Do mnie na przykład część argumentów moich przeciwników przemówiła i zastanawiałem się jak ich zastrzeżenia zneutralizować, a ty hop, siup i głosowanie. To, że nie na obciachowej LL to akurat dobrze, jednak najlepiej jest kiedy koncepcja turnieju wyłania się po wymianie poglądów osób kompetentnych. Osobiście wolę fora zamknięte – więcej przemyśleń, mniej zagrywek i bełkotu – ale tu też zarys problemów wyłonił się. Jeszcze tylko rozwiązanie było potrzebne… ;)
Samo przeniesienie turnieju do Gorzowa, to jeszcze nie lek na całe zło.
Żeby nie było ci za miło, że cię popieram, czy co – dwie rady.
„Nie płacz. Najpierw myśl, potem zakładaj głosowania.” [-X
Ostatnio zmieniony 1 wrz 2009, o 23:15 przez Jedy Knight, łącznie zmieniany 1 raz.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

A ja chce diete jak w sejmie! Robson i za pozostałe 280 osób przycisnij zielony guziczek na kokpicie! Czasami mozesz i ten od "wstrzymuje się", żeby nie było monotonnie.

Pozdrawiam.

P.s Przepychajcie sie dalej w tej bezsensownej szamotaninie, i tak wygra 'słuszna słuszność' - która mam nadzieje nie zawazy na popularyzowaniu pacyn, chipków, czy poprostu dobrej zabawy i swoistej alternatywy.

A 13h kolegi, wcale nie jest wyssane z palca.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Ziemas, moje poparcie z LL też masz :) To że np. Animosity ma na LL jeden głos a tutaj 7 to wyjdzie chyba na dobre, bo im więcej osób było z danego miasta na DMP tym większy głos mają. Niech będzie nagrodą za mobilizowanie ludzi ze swojego miasta na ten turniej. Głosowanie ma pokazać właśnie jakie DMP chce większość - i tutaj kapitanowie drużyn najlepiej tą większość będą reprezentować :)

No i głosowanie a propos tego DMP też już było w tym roku, i gdzie wtedy był Robson ?? :P

Mój skład np. nie brał w nim udziału, bo nie graliśmy rok temu na DMP, i jakoś nie marudziłem ;p
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Rzymek pisze: Faktem jest ze 5 gier bylo zbyt małą liczbą by wyłonić czołówkę

Czołówkę wyłoniły, tylko ta czołówka ze sobą nie zagrała..
Słuchajcie…
A może w Gorzowie format jak do tej pory 5 (7?) graczy, pięć partii, ale…Te pięć partii wyłania dwie drużyny które rozegrają między sobą Finał „jeden na jeden”.
Turniej kończy się o 15-16 w Niedzielę, miejsca od 3 do ostatniego rozdzielone, zostają dwie pierwsze drużyny które rozegrają partię o zwycięstwo.
Wilk syty, (imprezowicze jadą do domów) owca cała ( dwie ekipy hardcorowców dożynają się szóstą bitwą. )
Możliwe pretensje – "mieliśmy przewagę ale przypadkiem przegraliśmy decydującą".
Odpowiedź – trzeba było wygrać.
"Byliśmy tuż za, na trzecim miejscu" – trzeba było być wyżej.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

to nie jest głupi pomysł :D

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Do bani pomysł. Z kilku powodów.

Po pierwsze, faworyci mogą trafić na siebie wcześniej, więc jak chcesz to zrobić? Autorytarne przetasowania?

Po drugie czekanie 3h na kolegę, z którym jadę samochodem, lub zatrzymywanie 4 innych osób, bo ja mam samochód, jest do bani.

Po trzecie co z galą rozdania nagród?

Po czwarte, co z gapiami / kibicami? Nie każdy lubi / może grać w dźwięku komentarzy stereo. Chyba że załatwisz dla wszystkich bierki ;-)

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Dlaczego kazdy team ma miec 1 głos? co w tym miarodajnego?
A to, że oddaje wierniej preferencje graczy, niż LL.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Kapitan Pavulon Teamu jeszcze głosu nie oddał ale wczoraj uzgodniliśmy stanowisko- odda głos tak jak wybrała drużuna.
67 głosów reprezentujących 335 osób to chyba dobry wyznacznik tego czego chcą DRUŻYNY.
Vox populi vox dei :)
Nadto - skoro niektórym osobom z LL zależy na głosowaniu na LL - to niech zagłosują i porównamy wyniki.
Ciekawe czy wtedy będzie się o co spierać.
Ziemko - trzym się, Twoja decyzja o głosowaniu była słuszna - ktoś to musiał zrobić, zrobiłeś Ty. Jest OK.
Obrazek

ODPOWIEDZ