Murmandamus pisze:Czas zmienić armię na bardziej wygięta. Allegro czeka....
Marna prowokacja.
pozdro poćwicz
Moderator: Gremlin
Murmandamus pisze:Czas zmienić armię na bardziej wygięta. Allegro czeka....
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Do eternali nie bylbym taki przekonany. Sa gorsi od Driad. Maja slabsza inicjatywę, mają gorszą siłe, ataków wypłacaja tyle samo, jeden plus, ze maja Ws5 a nie 4. Do tego maja tylko T3 i Sv5+ w porownaniu do T4 i Ward5+ Driad. Biją wiec raczej słabiej, giną dużo łatwiej (takze od templejtów). Przewaga? Stubborn...? Wole Driady - zdecydowanie.Jankiel pisze:ethernal guard też zaczyna być przydatny (całkiem dużo ataków z WS5 i dużą inicjatywą).
Chciałem napisać coś mądrego, ale znowu se wypiłem Napizse ino tyle, że to co z plotek wynika - wróg będzie miał sporo oddziałów rankowych itd, które kosztuja mase pkt. U WE da rade wycisnąć ja kbless napisał 12 driad, za w miarę średni koszt punktowy. I to się bardziej opłaca niż jakiś oddział eternali za 300-400 pktbless pisze:Do eternali nie bylbym taki przekonany. Sa gorsi od Driad. Maja slabsza inicjatywę, mają gorszą siłe, ataków wypłacaja tyle samo, jeden plus, ze maja Ws5 a nie 4. Do tego maja tylko T3 i Sv5+ w porownaniu do T4 i Ward5+ Driad. Biją wiec raczej słabiej, giną dużo łatwiej (takze od templejtów). Przewaga? Stubborn...? Wole Driady - zdecydowanie.Jankiel pisze:ethernal guard też zaczyna być przydatny (całkiem dużo ataków z WS5 i dużą inicjatywą).
za 9 pkt byliby warci swej ceny...kubon pisze:Może potanieją w erratach
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
bless pisze:Teraz sobie uzmyslowilem, ze Eternale wala z 3 szeregów a nie z dwoch. Czyli taka 18tka wypłaca 24 ataki.
Ale z drugiej strony zapomnialem napisac o ITP i Fear po stronie Driad.
Ergo... Eternale wciąż obsysają.