Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010
Re: Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010
Jeszcze jedno pytanie:
Hero na juggerze w WoCh-u.
Ma look out w kawalerii? Jak to będzie sędziowane?
Hero na juggerze w WoCh-u.
Ma look out w kawalerii? Jak to będzie sędziowane?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Jugger to MB więc chyba kwestia jasna do której kategorii należy i od kogo ma looka?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
W WoChu crusherów nie wystawie;p
Pytam bo w AB jasno wisi że to cavalary mount i nie zostało to uściślone. Jugger w demonach a w Wochu to różne jednostki.
EDIT
właśnie Andrzej:)
Pytam bo w AB jasno wisi że to cavalary mount i nie zostało to uściślone. Jugger w demonach a w Wochu to różne jednostki.
EDIT
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
nic w wochu nie ma look outa od DO.quas pisze:ale mozesz wystawic dogry i ma look outaDurin pisze:W WoChu crusherów nie wystawie;p
EDIT
W rulebooku napisali, że to monstrous beast, a zapis ze strony 80 rulebooka każe stosować tabelkę z rulebooka wobec wszystkich armybooków, gdzie nie występuje podział na różne "troop type"ale i AB, i nowy RB bieze pod uwage Cavalary Mounty.
Więc sorry, ale nie ma szans, by uważać to za cavalary. To jest ostateczna decyzja i darujcie sobie pisanie o tym w temacie mastera.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Mam taką luźną uwagę która moim zdaniem przy kolejnych Masterach na 8 powinna stać się regułą, co zresztą wyjdzie w praniu z czasem (teraz wiadmo że first time na 8, ludzie nie mają cześci figurek itd.). Musimy grać na więszką ilość pkt. niż 2500 i myślę że optimum to będzie 2999 ponieważ przy 2500 kilku Lordów poprostu nie można wystawić np: Wielkie Demony bądz Smoki w Choasie, a to jest nie fair w stosunku do tych armii - format musi być tak, że każdy może złożyć dowolnego lorda. Zresztą nowa edcyzja spowodowała że wystawiamy duże regumenty ale regimentów wcale nie ma więcej, to też jest argumentem żeby były więsze pkt.
na 2999 nadal nie wystawisz dwóch lordów
więc moze 3200 ? 
Smok Woch to z 800p. Vc Lord 730p to na 2900 nie wchodzi

Smok Woch to z 800p. Vc Lord 730p to na 2900 nie wchodzi

Ostatnio zmieniony 19 wrz 2010, o 22:07 przez Robson, łącznie zmieniany 2 razy.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
A dla mnie to abstrakcja, 2,5k to już dla mnie spory kawał pkt i muszę figurki pożyczać. Ja rozmiem, troszczyć się o interesy naszej ulubionej firmy, ale jak standard turniejowy ma być 3k to ja muszę zaś wydać kupę kasy na armię:P. Poza tym kto powiedział, że chodzi oto, by każdy mógł sobie złożyć Lorda, jakiego chce? Niby czemu? Niech składa takiego, by się zmieścić. Albo wrzucajcie smoka do limitu hero, jak wg mnie powinno być, nadziwić się nie mogłem, kiedy okazało się, że liczony jest wraz z Lordem.
Bez przesady... najsensowniejsze złożenie lorda chaosu na smoku to równe 698 pkt;) więc więc 2999 daje radę co nie zmienia faktu że sporo graczy nie ma tylu pacyn żeby się wystawić na 3000. Sam na 2500 się ledwo sensownie wystawiam.
Spora część graczy po kilku latach grania jest w stanie wystawić sie na 3xxx pkt w 8 ed.
W dużej mierze jest to ardziej uzależnione od tego czy jedzie na turniej klasy master dla funu, czy ugrać jakieś konkretne miejsce.
Nowa edycja wymaga od nas posiadania większej ilośći figsów niż w poprzednich (chwyt marketingowy GW).
Poza tym obecnie turnieje na 2xxx. lub nawet 3xxx to już powinien być standard gdyż troszke lipnie jest gdy niektóre armie są w stanie wystawić sobie Lorda na małe pkt, a pozostałe już nie. Lub 2 Lordów vs jeden przy troszke większych pkt.
PS.
Na 99% będę na Masterze u was i będzie to moja pierwsza gra na 8ed.
Jade na light'cie i mam w d... wynik - ważna jest zabawa i danie szanse nowej edycji jak i nowemu ośrodkowi który robi mastera.
Pozdro.
W dużej mierze jest to ardziej uzależnione od tego czy jedzie na turniej klasy master dla funu, czy ugrać jakieś konkretne miejsce.
Nowa edycja wymaga od nas posiadania większej ilośći figsów niż w poprzednich (chwyt marketingowy GW).
Poza tym obecnie turnieje na 2xxx. lub nawet 3xxx to już powinien być standard gdyż troszke lipnie jest gdy niektóre armie są w stanie wystawić sobie Lorda na małe pkt, a pozostałe już nie. Lub 2 Lordów vs jeden przy troszke większych pkt.
PS.
Na 99% będę na Masterze u was i będzie to moja pierwsza gra na 8ed.
Jade na light'cie i mam w d... wynik - ważna jest zabawa i danie szanse nowej edycji jak i nowemu ośrodkowi który robi mastera.
Pozdro.
Chyba łotrów...Robson pisze:chodzi o dwóch konkretnych lotrów

Tia...Dalmar pisze:Mam taką luźną uwagę która moim zdaniem przy kolejnych Masterach na 8 powinna stać się regułą, co zresztą wyjdzie w praniu z czasem (teraz wiadmo że first time na 8, ludzie nie mają cześci figurek itd.). Musimy grać na więszką ilość pkt. niż 2500 i myślę że optimum to będzie 2999 ponieważ przy 2500 kilku Lordów poprostu nie można wystawić np: Wielkie Demony bądz Smoki w Choasie, a to jest nie fair w stosunku do tych armii - format musi być tak, że każdy może złożyć dowolnego lorda. Zresztą nowa edcyzja spowodowała że wystawiamy duże regumenty ale regimentów wcale nie ma więcej, to też jest argumentem żeby były więsze pkt.
To może jeszcze narzućmy ilość corów, specjali i rarów żeby sprawiedliwie było...?
No sorry ale to chyba normalne że orki i np skaveny mają taniutkich lordów i wejdzie ich więcej ale ich jakość pozostawia co nieco do życzenia...
Jak to ktoś kiedyś powiedział:
"są armie mocniejsze i słabsze i trzeba się do tego przyzwyczaić"

The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
+1 Pasiak, poza tym i tak na turniejach na mniejsze punkty wejda pewnie ograniczenia, brak lordów itp
Turnieje na mniejsze nigdy Lordów nie miały i nie o tym tu mowaDurin pisze: poza tym i tak na turniejach na mniejsze punkty wejda pewnie ograniczenia, brak lordów itp

Widzę że cześć osób której problem nie dotyczy ma to w d.... a to wielka szkoda