Armie Karlita

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Re: Warriors of Chaos Galeria up WIP Archaon i Herosi 01.06.

Post autor: Grolshek »

karlito1980 pisze:Podstawki jeszcze nie są zrobione, to jeszcze są WIP-y :wink:
No popatrz. Jak to się człowiek może pomylić... Czyli nie masz figsów tylko jakieś wip-y bez podstawek ? A to w takim razie ja mam ładniejszą armię :mrgreen:

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

W piątek będą już stali na mojej półeczce :mrgreen: Wobec tego ok, mogę przyznać że do piątku Twoja armia jest ładniejsza :wink:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

karlito1980 pisze:W piątek będą już stali na mojej półeczce :mrgreen: Wobec tego ok, mogę przyznać że do piątku Twoja armia jest ładniejsza :wink:
:badgrin:

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Herosi skończeni :D Rothand po prostu rządzi, już się nie mogę dzoczekać skończonego Lorda na Smoku :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2 cze 2011, o 14:29 przez Karlito, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

No i skończyło się rumakowanie 8) Śliczni. Na szczęście mam nowego konika czyli ChaDecję.

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

zgadzam się z Tobą =D> =D> =D>
najbardziej podoba mi się ten mag

Awatar użytkownika
Phoenix
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Phoenix »

No po tych fotkach jestem osobiście rozczarowany, spodziewałem się czegoś znacznie fajniejszego - wiem że Rothand potrafi. Archaon jak dla mnie to porazka - koń do zmycia/poprawy - te cienie nie do przyjęcia. Sam Archaon i podstawka ratują go - fajny TT. Wulfrik jest fajoski, można przyczepić się do skóry na tarczy. Najlepszy z tego wszystkiego jest sorcerer i ten koleś warkoczem na brodzie - kozaccy, ładne światełko przy kosie. Harry jest ok, możnaby pobawić się głębią i cieniowaniem złota, zwłaszcza ze oprócz niego i bieli nie ma innych kolorów :P.

Generalnie fajowy TT/ Expert jak dla mnie. Z pewnością jedne z ładniejszych figurek na polskich stołach. Jestem bardzo ciekaw kolejnych rzeczy.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Wszystko fajnie, tylko ten koń... jakby inna osoba go malowała. Moim zdaniem przydałoby się poprawić.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Ja mam wrażenie, że foty są po prostu zrąbane.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Figsy są pomalowane dokładnie tak, jak chciałem. Już się nie mogę doczekać wystawienia ich na stół. Okazja będzie już w niedzielę w bitwie z Beastmenami. Wczoraj dojechał do mnie Throgg the Troll King, zrobiony na podstawie artworka z army booka WoCH. Sama figurka jest bardzo fajna, zrobię jakieś fotki i wrzucę w galerii.

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Hmm... Szczerze jestem bardzo zaskoczony Waszymi opiniami... az zaczołem myslec ze mam kopniete kontrasty na monitorze bo jak dla mnie Archaon wyszedł extra. Duzo lepiej niz moj ... i dzieki sugesti karlito mam go zamiar przemalowac dokładnie tak samo. Co do białego koloru i przejsc.... włozyłem w niego sporo pracy. :/
Dodam tylko ze karlito załapał sie na swietna okazje gdyz nie mam jeszcze dokładnego cennika na usługi malowania.
(to za jego sprawa zdecydowałem sie rozszezyc zakres usług) :)

...to tak jest jak Wam sie pokaze za duze zdjecia ;) hehe ... dla tego lubie pokazywac skale 1:1

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Phoenix pisze:No po tych fotkach jestem osobiście rozczarowany, spodziewałem się czegoś znacznie fajniejszego - wiem że Rothand potrafi. Archaon jak dla mnie to porazka - koń do zmycia/poprawy - te cienie nie do przyjęcia. Sam Archaon i podstawka ratują go - fajny TT. Wulfrik jest fajoski, można przyczepić się do skóry na tarczy. Najlepszy z tego wszystkiego jest sorcerer i ten koleś warkoczem na brodzie - kozaccy, ładne światełko przy kosie. Harry jest ok, możnaby pobawić się głębią i cieniowaniem złota, zwłaszcza ze oprócz niego i bieli nie ma innych kolorów :P.

Generalnie fajowy TT/ Expert jak dla mnie. Z pewnością jedne z ładniejszych figurek na polskich stołach. Jestem bardzo ciekaw kolejnych rzeczy.
Generalnie zdecydowanie wolę współpracę z Rothandem niż z Megi. "Koń do zmycia" :?: :!: Bzdura bo moim zdaniem koń jest zajebisty, cały model jest zajebiście pomalowany.

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Post autor: wiadrowod »

bez urazy :(
efekt końcowy mnie zawiódł :/ chyba najbardziej w przypadku harego,
który wygląda jak by był malowany tylko 2 kolorami bez żadnych szaleństw i marudy który zapowiadał sie przekosmicznie a skończył bardzo przeciętnie :/
co do konika :/ nie wypowiem sie bo inni powiedzieli to za mnie
mam prośbe mógłbyś wstawić ich foty w skali 1:1 ??
ale skoro właścicielowi się podoba to najważniejsze :D ( i prosze bez urazy :) to tylko moje zdanie )

Awatar użytkownika
diabloo23
Wałkarz

Post autor: diabloo23 »

no offence, ale:

- koń naprawdę fatalny... miejscami gołym okiem widać, że zdecydowanie zbyt dużo farby. Gdzieniegdzie bardzo kiepsko wyglądają odcięcia mięśni. Ogólnie koń sprawia wrażenie niechlujnego i robionego trochę "na siłę". Być może początkowo zapowiadał się dobrze, ale 2-3 warstwy "chlapnięte" bez pomysłu zepsuły wszystko...
- Na płaszczu maxymalnie 4 warstwy (IMO troszku mało) - to jedynie porządny TT
- Mag zdecydowanie za płaski - przydało by się zdecydowanie więcej rozjaśnień (skóra i niebieski na płaszczu)
- Harry mógłby być równie dobrze pomalowany 1 kolorem + bejca - efekt byłby podobny :(
- Wszystkie czaszki moim zdaniem pomalowane średnio - nie lubię masakrycznie białych czaszek i wolę zdecydowanie te malowane w sepii (ale to tylko moje zboczenie;) )

Ogólnie zawód spory... Tylko ciut ponad TT ale do TT+ troszku brakuje...
Obrazek

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

wiadrowod pisze:bez urazy :(
efekt końcowy mnie zawiódł :/ ...
To Twoj koment w moim temacie gdzie sa te same zdjecia:
wiadrowod pisze:=D> =P~ masakra śliczności =D> =D>
Z tego wnioskuje ze przy pisaniu ktoregos z nich mogłes byc nie do konca trzezwy :)
bo sam sobie przeczysz. Nie zywie urazy bo duzo uzytkow przyczepiło sie do konia
wiec cos w tym musi byc.
diabloo23 pisze:Ogólnie zawód spory... Tylko ciut ponad TT ale do TT+ troszku brakuje...
Well... nie spodziewam sie oklaskow u konkurencji ;)
Ale mam prosbe - mogłbys mi powiedziec co okresla TT i TT+ ?
........................

Kurcze - karlito - wysle Ci fotki mniej wiecej 1:1 i prosze Cie podmien je ok? :)

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Post autor: wiadrowod »

właśnie dla tego poprosiłem o fotki 1:1 bo wipy mi sie podobały bardziej niz efekt końcowy ale no co tam fakt chaośnicy są spoko ale wyszli strasznie matowo tak... no przeciętnie . nie robie pochlebstw konkurencji :D po prostu wyrażam swoją krytykę co do dużych fotek które być może nie oddają pełnego efektu.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Kochani generalnie życzę każdemu tak pomalowanej Armii, myślę że absolutnie nie są to słabo pomalowane figsy, szczególnie że Rothand dostał dokładne wytyczne (nawet zdjęcia) jak chcę mieć pomalowane poszczególne modele i bardzo dobrze się wywiązał z umowy. To że komuś nie pasuje brak 30-tu odcienie na pancerzu, już nic nie poradzę. Ja np nie lubię przegięć, szczególnie że jest to armia, którą gram i najważniejsze żeby wszystko było porządnie wykończone, NMM mi nie jest potrzebny. Tak chciałem i tak mam.
Ostatnio zmieniony 2 cze 2011, o 15:03 przez Karlito, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Generalnie to zawsze myślałem że mam pomalowaną armię na TT. Po powyższych wypowiedziach okazuje się że mam jakiś poziom TT -2. Chyba troszeczkę zawyżone wymagania... #-o

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

No nie Grolshek? ... jakies wygorowane wymagania nagle sie pojawiły :)
Na pewno nie jest to showcase ale TT czy TT+ to spore zanizanie.
Chyba najlepiej bedzie jak karlito dostanie figurki, i sam sfotografuje je na stole i zobaczymy jak sie prezentuja na tle armi.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Konik na focie owszem jakiś dziwny, ale na żywo pewnie prezentuje się o wiele lepiej. Zwykle zdjęcia zawsze pogarszają jakość. Mam wrażenie jakby trochę za dużo światła było.

Chciałbym kiedyś zobaczyć taką prawdziwą definicje TT....

ODPOWIEDZ