Egzekutorzy!
Moderator: Yudokuno
Re: Egzekutorzy!
Teraz ogólnie jest taka polityka, że każdej armii dają jakieś monstery. VC dostali duże ghoule/latacze, emp dostał demigryfy, to pewnie kawaleria na pegazach całkiem możliwa, chyba że wymyślą znów coś dziwnego. A Egzeki, to nawet jakby były te obecne ale bez ASLa to by były spoko Banner za 50 pkt. to marzenie, ale kto mówi, że w nowym booku będzie bannere z ASF ?
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
No wystarczy ze zdejma im ten asl bo z tym sie na prawde nie da grac ;/
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
możliwe ,że dostaną jakąś specjalną zasadę - np.że ich miecze nie są ASL i są magiczne - ja też mam przeczucie ,że będą grywalną jednostką dlatego skupuję metale gdzie się da- cena nowych gumiaków z GW odstrasza.. Nie czarujcie się - nowy podręcznik sprawi ,że armia DE zmieni się na zawsze... skończy się Pok -skończy się Hydra - podrożeją wszystkie unity - za to na pewno potanieją magiczki , Dark Magic zrobi się fajna ,dostaniemy nowy unit i ugrywalnią mantysie
Ja czekam na to zdjęcie ASL z niech od V ed i doczekać się nie mogę.
Co do lepszej mantikory to jakoś tego nie czuję, prędzej już ta kawa pegazów , albo najpewniej jakaś monsterous infantry od czapy, przez beastmasterów to można do tej armii dowolnego potwora wstawić i ładnie we fluff ubrać.
Co do lepszej mantikory to jakoś tego nie czuję, prędzej już ta kawa pegazów , albo najpewniej jakaś monsterous infantry od czapy, przez beastmasterów to można do tej armii dowolnego potwora wstawić i ładnie we fluff ubrać.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Raczej mocno powątpiewam w taką zmianę . Żaden oddział z dwurakami ( poza HE, ale one jadą na kodach, co i tak im nie pomaga ) nie omija ASL. Po to dwuraki mają tą zasadę, by jej używać, a nie po to by ją w jakiś oszukańczy i nieuzasadniony sposób omijać. Raczej dostaną coś w stylu dodatkowego ataku bądz stubborna, przy zapewne niezmienionym koszcie, co trochę wyrówna paring z czarną gwardią.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Czarek, nic (oprócz zdjęcia ASL niedoczekanie ) nie wyrówna ich paringu z BG.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Bo ja wiem, jakby obie jednostki miały tyle samo ataków, to wybór "bijesz pierwszy, ale słabiej" lub "bijesz drugi, ale mocniej" ( siła 6 z dwurakami w końcu, zamiast 4 z halabard ) byłby do przemyślenia, szczególnie jeśli exeki były by ciut tańsze.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Zasada dwuraków to możę i ma sens ale u pancernej/wytrzynałej armii albo z niskią incjatywą. A elf ze swoim t3, I6, 5+ sv bijący ostatni to jakieś nieporozumienie. Jakby się zastanowić to oni są jedynym elfickim oddziałem z dwurakiem i ASL (nie żeby konkurencja była duża ale o czymś jednak to świadczy)
- Paraszczak
- Falubaz
W 3 edycji mieliśmy Dark Elf War Eagle i Dark Elf Temple Dog Riders... może coś z tego zamiast Pegazerii??
Wracając do egzeków, to są rozpy w których egzeki są ważniejsi od gwardii, np. jak grasz bez shadow. Wtedy s6 jest niezbędna, i odział 30 to must have. Przyczyna prosta jak trafisz na +1 sava, to BG jest tak samo skuteczna jak warriorzy. Ale to rzadkość. Aktualnie podjąłem wyzwanie dopracować rozpę, bez hydr, bez shadow, bez hord shadów, i bez pegazów. Jest ciężko, ale pomalutku coś grywalnego wychodzi, niestety rozpa nie wybacza błędów.
czemu exeki nie mogą brać sztandaru asf? tzn builder nie pozwala a w booku to chyba ślepy jestem bo nie znajduje odpowiedzi. (btw nie gram DE). pozdrawiam.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Nasze kochane Egzeki mogą nieść sztandar tylko do wartości 25 pkt. A ten z Hag Graef, kosztuje o 10 pkt. więcej.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
kondek pisze:a ja mam nadzieje ze w kolejnej ed. exeki dostana sztandar do 50pkt i znow sie ugrywalnia
a nie jakies tam slavy...
i cos mam przeczucie ze witchki moga wyladawac z core...
wiczki w core...za dobrze byś miał...starczy że możesz brać jeden oddział korsarzy, ktory nije sie podobnie do wiczek(Sea Serpent Standar) i do tego mają w miare od strzału
- Paraszczak
- Falubaz
Byłoby również miło, gdyby strzelali Draichami po ruchu. Tak na 24".Soulferin pisze:Nie muszą miec bannera do 50pkt, wystarczy że będą walić po inicjatywie