Aro "Szczurki/VC" up 29.05.2019 Szkielety

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Re: Aro "Moja Galeria" up 05.12.2012 Plague Monk

Post autor: Fuxiorr »

Zarombiste monki. Ja bym tam jakies bazgroly czerwonym/ czarnym zrobil [ takie szlaczki :D ]. No i ciut rozjasnil drzewo. Ale tak czy siak fajniutkie :] szczurki.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Postaram się coś tam maznąć ale jak skopię, to będzie Twoja wina Fuxiorr :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Aro pisze:Postaram się coś tam maznąć ale jak skopię, to będzie Twoja wina Fuxiorr :D
Heheh :D oj tam :P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Pierwszych dwóch monków ma już podstawki :D
Dostałem całą resztę więc jakoś na dniach (mam taka nadzieję), cały unit będzie skończony.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Bardzo syte :)
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Podobają mi się. Fajne kryształy Spaczenia [-o<

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

No to koniec malowania Monków :) Pozostało mi tylko zrobić jakiś freehand lub coś innego na zwoju, ewentualnie dodać rdzę na broni niektórych monków.
Do tego wyszedł maly problem z MT - jest za wąski o jakieś 3-4mm - problemem są podstawki z kamieniami spaczeniowymi, które haczą o inne podstawki ;/
Problem do rozwiązania. Zdjęcia robione wieczorem przy kijowych żarówkach.
Muszę jakoś ogarnąć MT bo monków do grudniowego konkursu chcę wystawić - z czym do ludu hehehe :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Wyglądają super! Dopiero tak pomysłowe i klimatyczne podstawki pokazuję ile model może przez nie zyskać! Brawo! =D>

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

No misiu pluszowy wyglądają przekozacko, gratki

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

zajebiście Aro!!!, mam nadzieje że jak pojawisz się niebawem w PL to zabierzesz szczury i pociśniemy kombata :)
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Wyczesana horda plagusów =D> =D> =D>

Sasza
Oszukista

Post autor: Sasza »

motherfucker nieźle , nawet bardzo nieźle ;) oby tak dalej

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Czas najwyższy się wypowiedzieć u mojego Miśka :D

Cały temat śledziłem w miarę na bieżąco i widziałem, że z modelu na model idzie Ci coraz lepiej. Poznałeś i drybrush i washe i nauczyłeś się dokładniej malować. Super! A ta banda szczurów jest już naprawdę bardzo dobrze pomalowana. Rozwijasz się i to szybko. Podstawki także wyglądają elegancko. Wpadniesz do Polski, weźmiesz modele i usiądziemy z farbami przy okazji i podkręcimy Ci skilla paroma ruchami :)

Bardzo dobry schemat kolorów, dobrze zniszczone metale, no i brudzenie przyzwoite. Nie wiem, jak tam sobie chcesz drewno malować, ale dla mnie jest jeszcze za ciemne. Przydałoby się je mocniej poprzecierać drybrushem z jakąś jaśniejszą mieszanką.

Podstawki jeszcze mocniej bym powyciągał np. tym zielonym zmieszanym z żółtym.

Movement traye robi się na samym końcu, właśnie z powodu takich cyrków. Wiem, że modele mają podstawki 20x20mm i mt też musi być w miarę wymiarowy. Rozumiem, że mt mogą być gotowe i niemożliwe do przeróbki, ale w takim przypadku staraj się jak najciaśniej i najdokładniej ustawiać modele i je po prostu numerować :D Zapomniałeś już, jak to robiliśmy lata temu w Gorzowie? ;)

Nie wiem, jak to tam u Was z zasadami gry, ale jeśli oddział może być nieco "luźny" i nie dasz rady nic zrobić, to są 3 wyjścia:

- urżnąć spaczeń na mt, który haczy i wtedy modele się ładnie wpasują,
- urżnąć spaczeń na odpowiednich podstawkach pod konkretnymi modelami, podmalować zniszczone miejsce i ustawiać figurki tylko jednym możliwym sposobem
- zrobić nowy mt, muahahaha :P
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Swawol dla kilka dobrych rad. Ja osobiscie wole minimalizowac rozmiary MT i nie dodaje na nich za dużo. Troche bez sensu to wyglada jak np masz do traya przyczepiony kawalek makiety ktory rusza sie z jednostka :D.
Kawalki spaczenia na podstawkach sa do poprzyczinania, opilowania i podmalowania. Cala reszta super. Uwielbiam te modele plagusow a z takim malowaniem wygladaja naprawde super.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Sławol pisze:
Movement traye robi się na samym końcu, właśnie z powodu takich cyrków. Wiem, że modele mają podstawki 20x20mm i mt też musi być w miarę wymiarowy. Rozumiem, że mt mogą być gotowe i niemożliwe do przeróbki, ale w takim przypadku staraj się jak najciaśniej i najdokładniej ustawiać modele i je po prostu numerować :D Zapomniałeś już, jak to robiliśmy lata temu w Gorzowie? ;)

Nie wiem, jak to tam u Was z zasadami gry, ale jeśli oddział może być nieco "luźny" i nie dasz rady nic zrobić, to są 3 wyjścia:

- urżnąć spaczeń na mt, który haczy i wtedy modele się ładnie wpasują,
- urżnąć spaczeń na odpowiednich podstawkach pod konkretnymi modelami, podmalować zniszczone miejsce i ustawiać figurki tylko jednym możliwym sposobem
- zrobić nowy mt, muahahaha :P
Tak się zastanawiałem kiedy się Miśku wypowiesz :]
Tego MT uda mi się powiększyć, poszerzyć. Przód, jak i krawędzie boczne to osobne części. Tak więc oderwałem już prawy bok jakoś jeszcze muszę te
2-3mm dodać i bedzie cacy. Prz odrobinie szczęścia będzie wszystko OK a różnicy nie będzie wcale widać.

Sławol - Jak zmieszczę modele to zabiorę do GW i kilka rzeczy mi wytłumaczysz.

Pozdro i dzięki wszystkim za komentarze :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

^Karpiu^ pisze:Swawol...
Sławol Swawolny? :D
Aro pisze:Sławol - Jak zmieszczę modele to zabiorę do GW i kilka rzeczy mi wytłumaczysz.
W razie problemów weź kilka sztuk do kieszeni i wystarczy. Zobaczysz raz i dalej już pójdzie łatwo.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Jak pojedynczo wyglądają po prostu dobrze tak w regimencie są przekozaccy, dałeś mi motywacje żebym dalej cisnął moje szczury

Jakbym trafił na armie na takim poziomie to aż chce sie zagrać i nawet można wtedy łomot zebrać bo od ładnej armiii to jakoś tak nie boli :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Kurde, jak ja bym chciał mieć takiego Sławola do pomocy [-o< :wink:

ODPOWIEDZ