Aro "Szczurki/VC" up 29.05.2019 Szkielety
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Aro "Moja Galeria" up 05.12.2012 Plague Monk
Zarombiste monki. Ja bym tam jakies bazgroly czerwonym/ czarnym zrobil [ takie szlaczki
]. No i ciut rozjasnil drzewo. Ale tak czy siak fajniutkie :] szczurki.

misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Podobają mi się. Fajne kryształy Spaczenia 

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Całość ok 

No to koniec malowania Monków
Pozostało mi tylko zrobić jakiś freehand lub coś innego na zwoju, ewentualnie dodać rdzę na broni niektórych monków.
Do tego wyszedł maly problem z MT - jest za wąski o jakieś 3-4mm - problemem są podstawki z kamieniami spaczeniowymi, które haczą o inne podstawki ;/
Problem do rozwiązania. Zdjęcia robione wieczorem przy kijowych żarówkach.
Muszę jakoś ogarnąć MT bo monków do grudniowego konkursu chcę wystawić - z czym do ludu hehehe

Do tego wyszedł maly problem z MT - jest za wąski o jakieś 3-4mm - problemem są podstawki z kamieniami spaczeniowymi, które haczą o inne podstawki ;/
Problem do rozwiązania. Zdjęcia robione wieczorem przy kijowych żarówkach.
Muszę jakoś ogarnąć MT bo monków do grudniowego konkursu chcę wystawić - z czym do ludu hehehe

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Wyglądają super! Dopiero tak pomysłowe i klimatyczne podstawki pokazuję ile model może przez nie zyskać! Brawo! 

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Świetny regiment 

motherfucker nieźle , nawet bardzo nieźle
oby tak dalej

Czas najwyższy się wypowiedzieć u mojego Miśka 
Cały temat śledziłem w miarę na bieżąco i widziałem, że z modelu na model idzie Ci coraz lepiej. Poznałeś i drybrush i washe i nauczyłeś się dokładniej malować. Super! A ta banda szczurów jest już naprawdę bardzo dobrze pomalowana. Rozwijasz się i to szybko. Podstawki także wyglądają elegancko. Wpadniesz do Polski, weźmiesz modele i usiądziemy z farbami przy okazji i podkręcimy Ci skilla paroma ruchami
Bardzo dobry schemat kolorów, dobrze zniszczone metale, no i brudzenie przyzwoite. Nie wiem, jak tam sobie chcesz drewno malować, ale dla mnie jest jeszcze za ciemne. Przydałoby się je mocniej poprzecierać drybrushem z jakąś jaśniejszą mieszanką.
Podstawki jeszcze mocniej bym powyciągał np. tym zielonym zmieszanym z żółtym.
Movement traye robi się na samym końcu, właśnie z powodu takich cyrków. Wiem, że modele mają podstawki 20x20mm i mt też musi być w miarę wymiarowy. Rozumiem, że mt mogą być gotowe i niemożliwe do przeróbki, ale w takim przypadku staraj się jak najciaśniej i najdokładniej ustawiać modele i je po prostu numerować
Zapomniałeś już, jak to robiliśmy lata temu w Gorzowie? 
Nie wiem, jak to tam u Was z zasadami gry, ale jeśli oddział może być nieco "luźny" i nie dasz rady nic zrobić, to są 3 wyjścia:
- urżnąć spaczeń na mt, który haczy i wtedy modele się ładnie wpasują,
- urżnąć spaczeń na odpowiednich podstawkach pod konkretnymi modelami, podmalować zniszczone miejsce i ustawiać figurki tylko jednym możliwym sposobem
- zrobić nowy mt, muahahaha

Cały temat śledziłem w miarę na bieżąco i widziałem, że z modelu na model idzie Ci coraz lepiej. Poznałeś i drybrush i washe i nauczyłeś się dokładniej malować. Super! A ta banda szczurów jest już naprawdę bardzo dobrze pomalowana. Rozwijasz się i to szybko. Podstawki także wyglądają elegancko. Wpadniesz do Polski, weźmiesz modele i usiądziemy z farbami przy okazji i podkręcimy Ci skilla paroma ruchami

Bardzo dobry schemat kolorów, dobrze zniszczone metale, no i brudzenie przyzwoite. Nie wiem, jak tam sobie chcesz drewno malować, ale dla mnie jest jeszcze za ciemne. Przydałoby się je mocniej poprzecierać drybrushem z jakąś jaśniejszą mieszanką.
Podstawki jeszcze mocniej bym powyciągał np. tym zielonym zmieszanym z żółtym.
Movement traye robi się na samym końcu, właśnie z powodu takich cyrków. Wiem, że modele mają podstawki 20x20mm i mt też musi być w miarę wymiarowy. Rozumiem, że mt mogą być gotowe i niemożliwe do przeróbki, ale w takim przypadku staraj się jak najciaśniej i najdokładniej ustawiać modele i je po prostu numerować

Nie wiem, jak to tam u Was z zasadami gry, ale jeśli oddział może być nieco "luźny" i nie dasz rady nic zrobić, to są 3 wyjścia:
- urżnąć spaczeń na odpowiednich podstawkach pod konkretnymi modelami, podmalować zniszczone miejsce i ustawiać figurki tylko jednym możliwym sposobem

Swawol dla kilka dobrych rad. Ja osobiscie wole minimalizowac rozmiary MT i nie dodaje na nich za dużo. Troche bez sensu to wyglada jak np masz do traya przyczepiony kawalek makiety ktory rusza sie z jednostka
.
Kawalki spaczenia na podstawkach sa do poprzyczinania, opilowania i podmalowania. Cala reszta super. Uwielbiam te modele plagusow a z takim malowaniem wygladaja naprawde super.

Kawalki spaczenia na podstawkach sa do poprzyczinania, opilowania i podmalowania. Cala reszta super. Uwielbiam te modele plagusow a z takim malowaniem wygladaja naprawde super.
Tak się zastanawiałem kiedy się Miśku wypowiesz :]Sławol pisze:
Movement traye robi się na samym końcu, właśnie z powodu takich cyrków. Wiem, że modele mają podstawki 20x20mm i mt też musi być w miarę wymiarowy. Rozumiem, że mt mogą być gotowe i niemożliwe do przeróbki, ale w takim przypadku staraj się jak najciaśniej i najdokładniej ustawiać modele i je po prostu numerowaćZapomniałeś już, jak to robiliśmy lata temu w Gorzowie?
Tego MT uda mi się powiększyć, poszerzyć. Przód, jak i krawędzie boczne to osobne części. Tak więc oderwałem już prawy bok jakoś jeszcze muszę te
2-3mm dodać i bedzie cacy. Prz odrobinie szczęścia będzie wszystko OK a różnicy nie będzie wcale widać.
Sławol - Jak zmieszczę modele to zabiorę do GW i kilka rzeczy mi wytłumaczysz.
Pozdro i dzięki wszystkim za komentarze

Sławol Swawolny?^Karpiu^ pisze:Swawol...

W razie problemów weź kilka sztuk do kieszeni i wystarczy. Zobaczysz raz i dalej już pójdzie łatwo.Aro pisze:Sławol - Jak zmieszczę modele to zabiorę do GW i kilka rzeczy mi wytłumaczysz.
Jak pojedynczo wyglądają po prostu dobrze tak w regimencie są przekozaccy, dałeś mi motywacje żebym dalej cisnął moje szczury
Jakbym trafił na armie na takim poziomie to aż chce sie zagrać i nawet można wtedy łomot zebrać bo od ładnej armiii to jakoś tak nie boli
Jakbym trafił na armie na takim poziomie to aż chce sie zagrać i nawet można wtedy łomot zebrać bo od ładnej armiii to jakoś tak nie boli

” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
- smiejagreg