Freestylowe gadki

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
Majestic
Falubaz

Re: Freestylowe gadki

Post autor: Majestic »

Afro pisze:nowy draft
teraz mozemy zabrac albo runemaw, albo hellheart, albo greeedy fist :roll:
Zajebiście :D. Czekam na nowe ograniczenie, maks 4 Irongutsy, mourfangi wystawiane tylko dwójkami, wszyscy magowie mają 2W i 3T.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Xen
Chuck Norris

Post autor: Xen »

Pojebani oni są :/
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Przecież to rozsądna zmiana. Runemaw dający 90% gwarancje ochrony przed wszystkim hexami, snajperkami itp dla naszego deathstara zasługuje na "counts as 1 dd"

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Maciek Paraszczak pisze:Zabolało :( Muszę zmieniać rozpiskę do Babic, bo mam i Hellhearta i Rune Maw i jeszcze Greedy Fist wcisnąłem na stary draft :) (ale nie na Death mage)
Heaven?:-P

Xen
Chuck Norris

Maciek Paraszczak pisze:Przecież to rozsądna zmiana. Runemaw dający 90% gwarancje ochrony przed wszystkim hexami, snajperkami itp dla naszego deathstara zasługuje na "counts as 1 dd"
bardzo rozsądne, pokaż mi która armia ma takie ograniczenie w przedmiotach: 'wybierz jedno z trzech: albo HH, GF na death albo RuneMaw.'

Maciek P.
Falubaz

Pająk pisze:
Maciek Paraszczak pisze:Zabolało :( Muszę zmieniać rozpiskę do Babic, bo mam i Hellhearta i Rune Maw i jeszcze Greedy Fist wcisnąłem na stary draft :) (ale nie na Death mage)
Heaven?:-P
Nie. Miałem na Greedy Fista na .... Firebellym. Imho całkiem fajny patent, bo:
- nie obcięty przez comp
- z xhw ma 4A S5 po inicjatywie i nie ma dalej magicznej broni wiec płonące ataki i jeszcze Potion of Speed się zmieści
- niech no spróbuje latać jakiś mag koło oddziału - czy to Greater Deamon, czy Dyskowiec Tzeencha czy cokolwiek innego. Jeden fireball i po magu :)

Maciek P.
Falubaz

Xen pisze:
Maciek Paraszczak pisze:Przecież to rozsądna zmiana. Runemaw dający 90% gwarancje ochrony przed wszystkim hexami, snajperkami itp dla naszego deathstara zasługuje na "counts as 1 dd"
bardzo rozsądne, pokaż mi która armia ma takie ograniczenie w przedmiotach: 'wybierz jedno z trzech: albo HH, GF na death albo RuneMaw.'
Nikt ci nie obcina Greedy Fista, tylko pojebane i zapewnie niezamierzone combo Death + Greedy Fist. Możesz to wystawiać na czymkolwiek innym.

Poza tym nie liczy się ILE przedmiotów zostało obcietych, tylko jakie. Po prostu nikt nie ma takich dobrych, więc nie ma co obcinać. Podobnie pocęte magicznie są Lizaki - uwalili Bane Head, death, połowę kofiguracji Slanna itp.

Xen
Chuck Norris

Przecież napisałem GF na deathie... Do lizaków nie ma w ogóle co porównywać bo to jest największy błąd ETC... popatrz na tle booków z 8 edycji....

!Młody!
Mudżahedin

Post autor: !Młody! »

Xen pisze:
DE mają :wink: w zasadzie to nie w przedmiotach ale całej armii czyli hydra magia death itp. Tak wgl to da ktoś link do tych uściśleń?

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Xen pisze:bardzo rozsądne, pokaż mi która armia ma takie ograniczenie w przedmiotach: 'wybierz jedno z trzech: albo HH, GF na death albo RuneMaw.'
Ci co potrafią grać nie narzekają...
!Młody! pisze:Tak wgl to da ktoś link do tych uściśleń?
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=100748
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

!Młody!
Mudżahedin

Już sobie znalazłem ale dzięki

Xen
Chuck Norris

Soulferin pisze:
Xen pisze:bardzo rozsądne, pokaż mi która armia ma takie ograniczenie w przedmiotach: 'wybierz jedno z trzech: albo HH, GF na death albo RuneMaw.'
Ci co potrafią grać nie narzekają...
Och ale mi dogryzłeś, będę płakał :)
Młody dopisałem aby popatrzeć na tle booków z 8 ed, a z resztą DE mają 2/4 więc już coś mogą sobie pokombinować plus nie tracą tych durnych PD/DD przy tym.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

No w sumie to mnie zastanawia jedno. Czy jesli turniej mam pojutrze to muszę zmieniać rozpę ? W końcu musi być tydzień od wejścia nowych zasad [-o<

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

kubencjusz pisze:No w sumie to mnie zastanawia jedno. Czy jesli turniej mam pojutrze to muszę zmieniać rozpę ? W końcu musi być tydzień od wejścia nowych zasad [-o<
Napisz do orga na jakie gracie ograniczenia - w Krakowie jutro jest nowy draft ;)

Mnie te ograniczenia kolejny raz wiszą i powiewają, bo wystawiam tylko rune mawa i nie gram na death + greedy fist, więc mi to lotto ;)
Wisła Kraków.

Kędzior
Mudżahedin

Post autor: Kędzior »

Dude... Kto to wymyśla. Przez to Ogry nie będą już tak przejebane. Będą teraz tylko troszkę przejebane. Co my wszyscy zrobimy. :roll: Nie wiem co im to death combo tak wadzi.
Warhammer to gra wyobraźni. Grajmy karteczkami.

!Młody!
Mudżahedin

Może że zabiera lvl maga :D ? Tak zasadniczo to mi ten nowy draft też zwisa gram na combie i mama MR3 na oddziale z bohaterami wiec jako tako magi się nie boje wszyscy maja warda na 4+ od magi a pan śmierć 2+

siscov
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: siscov »

Macie jakiś pomysł na wykorzystanie działa pozostałego w boxie z ironblastera? bo składałem scrapke ;)
podpis był niezgodny z regulaminem

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Jakiś fajny filler do leadbelchersów, np 2 ogry trzymające to działo wyglądałyby fajnie :)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Odrobina wolnego czasu, gumowy nosorożec, sporo gs i masz ironblastera :)

Maciek P.
Falubaz

siscov pisze:Macie jakiś pomysł na wykorzystanie działa pozostałego w boxie z ironblastera? bo składałem scrapke ;)
Możesz np. mi sprzedać :)

ODPOWIEDZ