Mastery 2013 - dyskusje

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Re: Mastery 2013 - dyskusje

Post autor: Karli »

Pytanie do Laika i ich kandydatury: jakiej ceny możemy się spodziewać? Czy tak jak w Platanie ok 40-50 zł czy hotel policzy normalne stawki i master będzie kosztował np 150?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Odpowiem na razie w imieniu Laika : negocjacje są w toku, ale cena na pewno nie będzie zaporowa. W zeszłym roku w tej samej lokacji został zorganizowany konwent fantastyki Gnomicon - i okazał się dużym hitem.
Dajcie nam czas do wtorku, wtedy dogramy wszystkie szczegóły.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Ceny mastera Ósmej Bili już znane – normalnie sam nocleg ze śniadaniem kosztuje koło 100 (w zależności od pokoju).

Wersja ekonomiczna – 65 pln (cena obejmuje wstęp na turniej, łóżko w pokoju z łazienką, śniadanie w hotelowej restauracji ze szwedzkim stołem, w niedzielę rano)

Wersja biznesowa – 85 pln (cena obejmuje to co powyżej + obiad w restauracji w sobotę popołudniu)

Wersja executive – 105 pln (cena obejmuje to co powyżej + kolacja w restauracji w sobotę wieczorem)

Dla osób towarzyszących ceny poszczególnych wersji -20pln.

Można pojawić się dzień wcześniej i cieszyć się weekendem w największym hotelu w Beskidach za okazyjną cenę (promocyjna cena dotyczy dób hotelowych piątek/sobota oraz sobota/niedziela).

Mam nadzieję że taka oferta znajdzie zainteresowanie w środowisku :)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Mam pytanie do Łodzi.
Czy wy na pewno zgłaszacie dwa mastery w tym samym terminie, na tych samych zasadach. Tylko, że pod inna nazwa?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Nie do konca w tym samym terminie.
Mam nadzieje, ze oba przejda!

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Jeżeli jeden z nich zmieni format to zapewne przejda oba,
xYz

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

c4h10 pisze:Mam pytanie do Łodzi.
Czy wy na pewno zgłaszacie dwa mastery w tym samym terminie, na tych samych zasadach. Tylko, że pod inna nazwa?
Tak. Dodaliśmy termin majowy i dodatkową lokalizację by nie robić kompletnej siary chociaż graczom. Jeśli przejdą oba to ustąpimy z tradycyjnego terminu i miejsca Macek, jeśli tylko nasz to będziemy gdybać co lepsze da warunki, ośrodek z internatem czy IV LO. Jak żaden lub tylko Drakkar, to już nic nie mam do powiedzenia w takiej sytuacji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Zwracam uwagę na straszny ścisk masterów w miesiącach od maja do lipca.
Jedyne mobilne kandydatury to Babice i Poznań - Kujawiak, Arena, Baltic Open są proponowane w bardzo zbliżonych terminach - może to być problem.
Dobrze by było żeby organizatorzy DMP ustalili termin asap i się nim z nami podzielili.

Myślę że jeżeli doszliśmy do consensusu w sprawie liczby masterów, kandydatury już mamy to nie ma co zwlekać z głosowaniem...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

@Laik - trzeba by reset LL zrobić, a sezon kończy się za dwa tygodnie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Laik pisze:Zwracam uwagę na straszny ścisk masterów w miesiącach od maja do lipca.
Jedyne mobilne kandydatury to Babice i Poznań - Kujawiak, Arena, Baltic Open są proponowane w bardzo zbliżonych terminach - może to być problem.
Dobrze by było żeby organizatorzy DMP ustalili termin asap i się nim z nami podzielili.

Myślę że jeżeli doszliśmy do consensusu w sprawie liczby masterów, kandydatury już mamy to nie ma co zwlekać z głosowaniem...

będziemy się trzymać raczej standardowej daty DMP, czyli koniec sierpnia.

24-25 sierpień lub 31-1
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Dymitr, jaka bedzie postac glosowania na mastery? Jest 11 zgloszonych kandydatur na 9 stolkow, bedziemy glosowac na 7 turniejow czy na 9? Glosowanie na 9 to troche niemiarodajne bedzie moim zdaniem...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

mam taki pomysł:
będziemy głosować w kolejności wagi mastera i jednocześnie wybierać ilość turniejów.

1. Zmieniamy liczbę masterów do
A. 8
B. 7
C. Nie zmieniamy

2. Mastera w sezonie 2013 dostanie: (jeżeli w pytanie 1. wygra opcja A lub B liczone będzie kolejno 8 lub 7 wybranych przeze mnie masterów)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

Co myślicie?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Ja bym nie zmienial regulaminu, ale zmienil glosowanie - nie glosowac na pelne 9 imprez, tylko wlasnie na 7, chociaz odbedzie sie 9 - w ten sposob przynajmniej utrzymamy kryterium masterow z najwieksza iloscia glosow.
Ustawianie kolejnosci to zbedna komplikacja moim zdaniem.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

swieta_barbara pisze:Jest 11 zgloszonych kandydatur na 9 stolkow (...)
Jest 12 kandydatur na 9 stołków. (zapewne przegapiłeś Poznań co się pod Drakkarem schował)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

A, no tak. No to jak tam uwazacie.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja jestem za głosowaniem na 8 + 1, z wyraźnym zaznaczeniem który wskazujemy jako 9, gdy ilość masterów się nie zmieni.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

No tak, ale nie wiadomo o ile będzie zmniejszona ilość masterów, jeśli coś takiego przejdzie.
Obrazek

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Po co kombinować głosujemy na 9 masterów i jak się zmniejszy ich ilość to wejdzie odpowiednio mniej najpopularniejszych.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Tylko należy dopisać, że te które dostaną najmniej głosów, mogą w wyniku decyzji o zmniejszeniu ilosci maserów odpaść.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

To co? Może głosowanie jak będziemy głosować?

W regulaminie nie ma(?) informacji jak ma wyglądać głosowanie. Pozostawmy więc to moderatorom. Panowie jest Was 3, ustalcie zasady i postarajcie się o niczym nie zapomnieć.

ODPOWIEDZ