Idzie zima Ciupaga głupców ścina! 15 XII 2012 VANAHEIM
Re: Idzie zima Ciupaga głupców ścina! 15 XII 2012 VANAHEIM
Jestem skłonny się zgodzić, że niektóre armie mają pod górkę na tego typu punkty/ 1600/2400/ETc/2800+, a inne z kolei mają plażę.
Chyba nie o to chodzi żeby zawsze te same armie miały plaże:)
Mi te pkt oraz podobne zabawy się podobają bo zmusza do zabawy z AB.
Te zasady są spoko/ spoko byłyby również z banem na LT/ open też bym przeżył
Piotrze powiem że naprawdę sądziłem że poprzedni turniej OK i Emp mają najłatwiej wygrać. Ta MC miazdzy na te pkt.
Garg ybł do ogrania, anjbardziej przepałowaną miał suchy z mojego pkt widzenia oczywiście.
Chyba nie o to chodzi żeby zawsze te same armie miały plaże:)
Mi te pkt oraz podobne zabawy się podobają bo zmusza do zabawy z AB.
Te zasady są spoko/ spoko byłyby również z banem na LT/ open też bym przeżył
Piotrze powiem że naprawdę sądziłem że poprzedni turniej OK i Emp mają najłatwiej wygrać. Ta MC miazdzy na te pkt.
Garg ybł do ogrania, anjbardziej przepałowaną miał suchy z mojego pkt widzenia oczywiście.
-
- Falubaz
GRR i jeszcze raz GRR. Poprostu magia zawiodła, a ty w złapałeś biedne elfiątka w cc i było Arrivederci Roma! 

Na wstępie chciałbym zaznaczyć ,że sam gadasz jak młoda rozjebana k...wą z c..pą w której mieści się pociąg wiozący 2333 słoni...

Zmieniasz zdanie jak chorągiewka - nie zarzuciłem Ci ,że robisz turniej pod brata - sam to powiedziałeś - pozostawię to bez komentarza. Cenzurować możesz sobie wypowiedzi ludzi którzy od Ciebie zależą - ja do nich nie należę i raczej wątpię ,żeby kiedyś to nastąpiło albowiem dzieli nas cała galaktyka różnych zdarzeń.
Dla Twojej informacji Bartek jest raczej rozsądnym człowiekiem i jeśli przedstawisz mu właściwe argumenty to przyzna Ci rację - bądź więc dużym chłopcem i nie chowaj się za jego plecami.
W Wawie grają takie turnieje na 1000 - i nikt nie narzeka :
Ogólne zasady turnieju
W czasie turnieju obowiązują zasady 8ed WFB zapisane w:
- rulebooku 8ed i army bookach
- aktualnych erratach i faq'ach publikowanych na stronach Games Workshop
- aktualnych uściśleniach sędziowskich viewtopic.php?f=29&t=35294
- gramy 4 bitwy (6 tur lub 1:20h): 4x Battleline
- gramy na stołach 48"x48"
Specyficzne zasady kompozycji armii:
-max 3 jednostki eteryczne
-max 3 bohaterów tego samego typu
-max 12 kości w fazie magii
Cytuj:
Rules changes:
- Characters will get "look out sir" versus the following spells that automatically kill models or automatically remove an entire regiment: Dwellers Below, Final Transmutation, Dreaded 13th, Infernal Gateway 11-12 effect. Normal requirements for lookout sir apply.
Przy podliczaniu punktów należy uwzględnić premie:
- +100 pts za zabicie Generała
- +100 pts za zabicie Sztandarowego armii
- +25 pts za każdy zniszczony sztandar
- +50 pts za zabicie Herosa przez Championa w pojedynku
- 50% wartości, gdy stan liczebny jednostki na koniec jest poniżej 25%
- 50% wartości, gdy jednostka ucieka i jest poniżej 50% modeli
I moim zdaniem jest to znacznie lepsze od tego co Ty proponujesz - albowiem zachowujesz się jak Janosik - odbierasz jednym a dajesz innym...
-
- Falubaz
No kto to mówi?PiotrB pisze:ETC reguluje rzeczy naprawdę gięte - unormalnia tą grę do granic możliwości .

Ad.1 "Galaktyka różnych zdarzeń" - No tak mi do kryzysu wieku średniego zostało jakieś 15-20lat.PiotrB pisze:
Na wstępie chciałbym zaznaczyć ,że sam gadasz jak młoda rozjebana k...wą z c..pą w której mieści się pociąg wiozący 2333 słoni...![]()
Zmieniasz zdanie jak chorągiewka - nie zarzuciłem Ci ,że robisz turniej pod brata - sam to powiedziałeś - pozostawię to bez komentarza. Cenzurować możesz sobie wypowiedzi ludzi którzy od Ciebie zależą - ja do nich nie należę i raczej wątpię ,żeby kiedyś to nastąpiło albowiem dzieli nas cała galaktyka różnych zdarzeń.
Dla Twojej informacji Bartek jest raczej rozsądnym człowiekiem i jeśli przedstawisz mu właściwe argumenty to przyzna Ci rację - bądź więc dużym chłopcem i nie chowaj się za jego plecami.
W Wawie grają takie turnieje na 1000 - i nikt nie narzeka :
Ogólne zasady turnieju
W czasie turnieju obowiązują zasady 8ed WFB zapisane w:
- rulebooku 8ed i army bookach
- aktualnych erratach i faq'ach publikowanych na stronach Games Workshop
- aktualnych uściśleniach sędziowskich viewtopic.php?f=29&t=35294
- gramy 4 bitwy (6 tur lub 1:20h): 4x Battleline
- gramy na stołach 48"x48"
Specyficzne zasady kompozycji armii:
-max 3 jednostki eteryczne
-max 3 bohaterów tego samego typu
-max 12 kości w fazie magii
Cytuj:
Rules changes:
- Characters will get "look out sir" versus the following spells that automatically kill models or automatically remove an entire regiment: Dwellers Below, Final Transmutation, Dreaded 13th, Infernal Gateway 11-12 effect. Normal requirements for lookout sir apply.
Przy podliczaniu punktów należy uwzględnić premie:
- +100 pts za zabicie Generała
- +100 pts za zabicie Sztandarowego armii
- +25 pts za każdy zniszczony sztandar
- +50 pts za zabicie Herosa przez Championa w pojedynku
- 50% wartości, gdy stan liczebny jednostki na koniec jest poniżej 25%
- 50% wartości, gdy jednostka ucieka i jest poniżej 50% modeli
I moim zdaniem jest to znacznie lepsze od tego co Ty proponujesz - albowiem zachowujesz się jak Janosik - odbierasz jednym a dajesz innym...
Ad.2 Czytania ze zrozumieniem uczą w już w podstawówce - przynajmniej od moich czasów.
Ad.3 Koszt przejazdu na trasie Krk-Wawa to ~ 30-180z+ł, w zależności od środku lokomocji, oraz komfortu podróży.
Ad.4. Akurat w tym miejscu zgadzam się z Bartkiem, i nie mam zamiaru go przekonywać do czegoś co jest wbrew interesom jego firmy.
Ad.5 Wdawanie się w puste pyskówki na forum, jest mi tak potrzebne jak Pannie lekkich obyczajów majtki, zatem EOT z mojej strony. Zasady turnieju nie ulegną tak czy siak już zmianie.
xYz
-
- Falubaz
Euro chcę grać jeśli jest turniej na duże pts, jak był tuniej na 1600 grałem sobie bretką i nie płakałemPiotrB pisze:ej no nie gadaj ...jak grasz bretką też chcesz grac tylko euro... proste!

Nie pozwalaj sobie na tak osobiste wycieczki albowiem ja wypowiadałem się z szacunkiem i nie obrażałem Cię bez potrzeby - gówniarzu. A dzieli nas przepaś....zaufaj mi chłopcze.Gremlin pisze:
Ad.1 "Galaktyka różnych zdarzeń" - No tak mi do kryzysu wieku średniego zostało jakieś 15-20lat.
.

Albo z finecasta 
Ale flame

Ale flame

Wisła Kraków.
PiotrB Twoja powyższa wypowiedź kłóci się z propozycja regulaminu, który podałeś. Te 1000 punktów w Twoim wykonianiu to prawie "open". Tyle jeśli chodzi o przegięcia.PiotrB pisze:ETC reguluje rzeczy naprawdę gięte - unormalnia tą grę do granic możliwości .
Wcześniejszy regulamin Gremlina szedł w dobrą stronę - starał się i nadal stara aby bitwa na małe punkty nie była hero-monstero-hammerem.
Gremlin bardzo fajnie, że uwolniłeś resztę jednostek - jestem pod wrażeniem.
O_O gdzie za 30 pln znalazles bilet, ja jak do Was jechalem to 120 we dwie strony wydalem :SGremlin pisze: Ad.3 Koszt przejazdu na trasie Krk-Wawa to ~ 30-180z+ł, w zależności od środku lokomocji, oraz komfortu podróży.
"The best defense is a good offense." -Gen. George S. Patton
Nie wiem co na openie mogą stworzyć giętego O&G czy TK, tym bardziej na ETC.
Może moja percepcja jest zwichnieta i czegoś nie zauważam.
W tym co zaproponował jest o wiele więcej balansu niż ten prawie open w wawie, tak jak w ETC niż w openie.
Takie jest moje zdanie. Grać na chwilę obecną mogę grać tak i siak, co nie ma tu jednak nic do rzeczy.
Suchy wiem że mi się udało z tym dojściem do CC. Na poziomie rozpiski wiedziałem że będzie mnie karać death. Jakoś się udało:)
Może moja percepcja jest zwichnieta i czegoś nie zauważam.
W tym co zaproponował jest o wiele więcej balansu niż ten prawie open w wawie, tak jak w ETC niż w openie.
Takie jest moje zdanie. Grać na chwilę obecną mogę grać tak i siak, co nie ma tu jednak nic do rzeczy.
Suchy wiem że mi się udało z tym dojściem do CC. Na poziomie rozpiski wiedziałem że będzie mnie karać death. Jakoś się udało:)
Ograniczenia są spoczko 
Ja mam turbo pałergejming hajelficki. Zamierzam wklepać 4 masakry, no hej!!

Ja mam turbo pałergejming hajelficki. Zamierzam wklepać 4 masakry, no hej!!