Idzie zima Ciupaga głupców ścina! 15 XII 2012 VANAHEIM

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
PSz
Falubaz

Re: Idzie zima Ciupaga głupców ścina! 15 XII 2012 VANAHEIM

Post autor: PSz »

Jestem skłonny się zgodzić, że niektóre armie mają pod górkę na tego typu punkty/ 1600/2400/ETc/2800+, a inne z kolei mają plażę.
Chyba nie o to chodzi żeby zawsze te same armie miały plaże:)
Mi te pkt oraz podobne zabawy się podobają bo zmusza do zabawy z AB.
Te zasady są spoko/ spoko byłyby również z banem na LT/ open też bym przeżył

Piotrze powiem że naprawdę sądziłem że poprzedni turniej OK i Emp mają najłatwiej wygrać. Ta MC miazdzy na te pkt.
Garg ybł do ogrania, anjbardziej przepałowaną miał suchy z mojego pkt widzenia oczywiście.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

GRR i jeszcze raz GRR. Poprostu magia zawiodła, a ty w złapałeś biedne elfiątka w cc i było Arrivederci Roma! :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Obrazek
Na wstępie chciałbym zaznaczyć ,że sam gadasz jak młoda rozjebana k...wą z c..pą w której mieści się pociąg wiozący 2333 słoni... :mrgreen:
Zmieniasz zdanie jak chorągiewka - nie zarzuciłem Ci ,że robisz turniej pod brata - sam to powiedziałeś - pozostawię to bez komentarza. Cenzurować możesz sobie wypowiedzi ludzi którzy od Ciebie zależą - ja do nich nie należę i raczej wątpię ,żeby kiedyś to nastąpiło albowiem dzieli nas cała galaktyka różnych zdarzeń.
Dla Twojej informacji Bartek jest raczej rozsądnym człowiekiem i jeśli przedstawisz mu właściwe argumenty to przyzna Ci rację - bądź więc dużym chłopcem i nie chowaj się za jego plecami.

W Wawie grają takie turnieje na 1000 - i nikt nie narzeka :
Ogólne zasady turnieju

W czasie turnieju obowiązują zasady 8ed WFB zapisane w:
- rulebooku 8ed i army bookach
- aktualnych erratach i faq'ach publikowanych na stronach Games Workshop
- aktualnych uściśleniach sędziowskich viewtopic.php?f=29&t=35294
- gramy 4 bitwy (6 tur lub 1:20h): 4x Battleline
- gramy na stołach 48"x48"

Specyficzne zasady kompozycji armii:
-max 3 jednostki eteryczne
-max 3 bohaterów tego samego typu
-max 12 kości w fazie magii
Cytuj:
Rules changes:
- Characters will get "look out sir" versus the following spells that automatically kill models or automatically remove an entire regiment: Dwellers Below, Final Transmutation, Dreaded 13th, Infernal Gateway 11-12 effect. Normal requirements for lookout sir apply.

Przy podliczaniu punktów należy uwzględnić premie:
- +100 pts za zabicie Generała
- +100 pts za zabicie Sztandarowego armii
- +25 pts za każdy zniszczony sztandar
- +50 pts za zabicie Herosa przez Championa w pojedynku
- 50% wartości, gdy stan liczebny jednostki na koniec jest poniżej 25%
- 50% wartości, gdy jednostka ucieka i jest poniżej 50% modeli

I moim zdaniem jest to znacznie lepsze od tego co Ty proponujesz - albowiem zachowujesz się jak Janosik - odbierasz jednym a dajesz innym...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

PSz
Falubaz

Zasady spoko ale nie powiem żeby były lepsze od tych co stworzył Gremlin.

Jak możesz to powiedz mi w czym sa one lepsze. Jak już będziesz miał odpowiedź to powiedz mi czemu to ETC jest lepsze od zasad z RB.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

o tyle lepsze ,że każdy może stworzyć coś przegiętego ... a u Gremlina tylko wybrani :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ETC reguluje rzeczy naprawdę gięte - unormalnia tą grę do granic możliwości .
Obrazek

Bretonnian
Falubaz

PiotrB pisze:ETC reguluje rzeczy naprawdę gięte - unormalnia tą grę do granic możliwości .
No kto to mówi? :roll: Co się dzieje w państwie dunskim? :wink: Piotrze proszę Cię, ten regulamin z Wawy jest o tyle trudny jak na krakowskie realia że wszyscy zaraz zaczna płakac że coś jest przegiete, jest zbyt ogólnikowy jak na oczekiwania środowiska. Regulamin Gremlina próbuje choć częściowo im sprostać, tak żeby nikt nie czuł się pokrzywdzony. I proszę Cię nie patrz na ten turniej tylko i wyłącznie z własnej perspektywy. Uwierz że Empire bez czołgu też jest bardzo mocne :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ej no nie gadaj ...jak grasz bretką też chcesz grac tylko euro... proste!
Obrazek

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Ale chyba raczej nie dlatego, że euro dopuszcza jeden czołg.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

PiotrB pisze:Obrazek
Na wstępie chciałbym zaznaczyć ,że sam gadasz jak młoda rozjebana k...wą z c..pą w której mieści się pociąg wiozący 2333 słoni... :mrgreen:
Zmieniasz zdanie jak chorągiewka - nie zarzuciłem Ci ,że robisz turniej pod brata - sam to powiedziałeś - pozostawię to bez komentarza. Cenzurować możesz sobie wypowiedzi ludzi którzy od Ciebie zależą - ja do nich nie należę i raczej wątpię ,żeby kiedyś to nastąpiło albowiem dzieli nas cała galaktyka różnych zdarzeń.
Dla Twojej informacji Bartek jest raczej rozsądnym człowiekiem i jeśli przedstawisz mu właściwe argumenty to przyzna Ci rację - bądź więc dużym chłopcem i nie chowaj się za jego plecami.

W Wawie grają takie turnieje na 1000 - i nikt nie narzeka :
Ogólne zasady turnieju

W czasie turnieju obowiązują zasady 8ed WFB zapisane w:
- rulebooku 8ed i army bookach
- aktualnych erratach i faq'ach publikowanych na stronach Games Workshop
- aktualnych uściśleniach sędziowskich viewtopic.php?f=29&t=35294
- gramy 4 bitwy (6 tur lub 1:20h): 4x Battleline
- gramy na stołach 48"x48"

Specyficzne zasady kompozycji armii:
-max 3 jednostki eteryczne
-max 3 bohaterów tego samego typu
-max 12 kości w fazie magii
Cytuj:
Rules changes:
- Characters will get "look out sir" versus the following spells that automatically kill models or automatically remove an entire regiment: Dwellers Below, Final Transmutation, Dreaded 13th, Infernal Gateway 11-12 effect. Normal requirements for lookout sir apply.

Przy podliczaniu punktów należy uwzględnić premie:
- +100 pts za zabicie Generała
- +100 pts za zabicie Sztandarowego armii
- +25 pts za każdy zniszczony sztandar
- +50 pts za zabicie Herosa przez Championa w pojedynku
- 50% wartości, gdy stan liczebny jednostki na koniec jest poniżej 25%
- 50% wartości, gdy jednostka ucieka i jest poniżej 50% modeli

I moim zdaniem jest to znacznie lepsze od tego co Ty proponujesz - albowiem zachowujesz się jak Janosik - odbierasz jednym a dajesz innym...
Ad.1 "Galaktyka różnych zdarzeń" - No tak mi do kryzysu wieku średniego zostało jakieś 15-20lat.
Ad.2 Czytania ze zrozumieniem uczą w już w podstawówce - przynajmniej od moich czasów.
Ad.3 Koszt przejazdu na trasie Krk-Wawa to ~ 30-180z+ł, w zależności od środku lokomocji, oraz komfortu podróży.
Ad.4. Akurat w tym miejscu zgadzam się z Bartkiem, i nie mam zamiaru go przekonywać do czegoś co jest wbrew interesom jego firmy.

Ad.5 Wdawanie się w puste pyskówki na forum, jest mi tak potrzebne jak Pannie lekkich obyczajów majtki, zatem EOT z mojej strony. Zasady turnieju nie ulegną tak czy siak już zmianie.
xYz

Bretonnian
Falubaz

PiotrB pisze:ej no nie gadaj ...jak grasz bretką też chcesz grac tylko euro... proste!
Euro chcę grać jeśli jest turniej na duże pts, jak był tuniej na 1600 grałem sobie bretką i nie płakałem :roll:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Gremlin pisze:
Ad.1 "Galaktyka różnych zdarzeń" - No tak mi do kryzysu wieku średniego zostało jakieś 15-20lat.
.
Nie pozwalaj sobie na tak osobiste wycieczki albowiem ja wypowiadałem się z szacunkiem i nie obrażałem Cię bez potrzeby - gówniarzu. A dzieli nas przepaś....zaufaj mi chłopcze. :)
Obrazek

Bretonnian
Falubaz

Ej ale wiecie że my gramy tylko w głupie pacynki z plastiku? :wink:

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Bretonnian pisze:Ej ale wiecie że my gramy tylko w głupie pacynki z plastiku? :wink:
A niektóre są z metalu :!:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Albo z finecasta :P

Ale flame :D
Wisła Kraków.

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

PiotrB pisze:ETC reguluje rzeczy naprawdę gięte - unormalnia tą grę do granic możliwości .
PiotrB Twoja powyższa wypowiedź kłóci się z propozycja regulaminu, który podałeś. Te 1000 punktów w Twoim wykonianiu to prawie "open". Tyle jeśli chodzi o przegięcia.

Wcześniejszy regulamin Gremlina szedł w dobrą stronę - starał się i nadal stara aby bitwa na małe punkty nie była hero-monstero-hammerem.

Gremlin bardzo fajnie, że uwolniłeś resztę jednostek - jestem pod wrażeniem.

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

Post autor: Niltag »

Gremlin pisze: Ad.3 Koszt przejazdu na trasie Krk-Wawa to ~ 30-180z+ł, w zależności od środku lokomocji, oraz komfortu podróży.
O_O gdzie za 30 pln znalazles bilet, ja jak do Was jechalem to 120 we dwie strony wydalem :S
"The best defense is a good offense." -Gen. George S. Patton

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

Ale flame:D

a najlepsze jest to ze niektorzy nadaja na zasady tego turnieju zamiast poprostu nie przyjsc jak sie nie podoba
Warhammer to nie jest sport

PSz
Falubaz

Nie wiem co na openie mogą stworzyć giętego O&G czy TK, tym bardziej na ETC.
Może moja percepcja jest zwichnieta i czegoś nie zauważam.

W tym co zaproponował jest o wiele więcej balansu niż ten prawie open w wawie, tak jak w ETC niż w openie.
Takie jest moje zdanie. Grać na chwilę obecną mogę grać tak i siak, co nie ma tu jednak nic do rzeczy.

Suchy wiem że mi się udało z tym dojściem do CC. Na poziomie rozpiski wiedziałem że będzie mnie karać death. Jakoś się udało:)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Ograniczenia są spoczko :D
Ja mam turbo pałergejming hajelficki. Zamierzam wklepać 4 masakry, no hej!!

:D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

ODPOWIEDZ