Dzikki'ego bolesne próby
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Dzikki'ego bolesne próby
Wg mnie mogli postarać się o nieco inną pozycję, inny chwyt topora itp. Zdecydowanie lepiej wygląda z tyłu niż z przodu. I tak nie jest najgorzej - zerknij na demonslayer'a - wygląda jakby go dwa giganty biodrami zgniotły.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Na razie tylko takie zdjęcia, ale ogólnie w tym stylu będą robieni plague monks i priest. Co sądzicie o takiej kolorystyce - koszerna? Szmaty są robione na czarnym podkładzie a potem Caliban Green i Black Green Vallejo, potem Scorpion Green i krawędzie oraz odstające fragmenty Yellow Green Vallejo.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dla mnie dobre, choć ja się tam na szczurach nie znam...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kolorystyka nurglowa generalnie jest w porządku, podobnie jak malowanie. Jeśli chodzi o malowanie to przyczepiłbym się do szaty i skóry. Szata rozjaśniana jest strasznie grubo i chaotycznie. Właściwie ciężko wyczuć, gdzie są bardziej wypukłe, a gdzie wklęsłe miejsca. Jakbyś pociągnął tą jasną zieleń trochę cieniej, to może by to było bardziej czytelne... Co do skóry natomiast, wydaje się trochę zbyt płaska. Najbardziej coś widać na focie z tyłu. Przydałyby się rozjaśnienia na łapie , nodze i ogonie. Nawiasem mówiąc, na ogon dałbym nieco inny odcień, niż na skórę...
No to dawno mnie nie było, ale zarobiony jestem. Tutaj część prac. Więcej jak znajdę znowu czas ;]
Na pierwszy rzut machiny z obsługami. Zostało mi jeszcze jakiś 5-6 machin min katapy różnej maści, działa itp.
Starzy ironi - fotka gorsza od poprzednich, ale tylko te wyszły jako-tako.
Oraz coś co robię obok GW - grupa najemników z Estalii (na razie stan jak na zdjęciach)
Są też powiększenia grupy pospolitego ruszenia i imperiali, ale chwilowo zdjęcia nie ma.
Na pierwszy rzut machiny z obsługami. Zostało mi jeszcze jakiś 5-6 machin min katapy różnej maści, działa itp.
Starzy ironi - fotka gorsza od poprzednich, ale tylko te wyszły jako-tako.
Oraz coś co robię obok GW - grupa najemników z Estalii (na razie stan jak na zdjęciach)
Są też powiększenia grupy pospolitego ruszenia i imperiali, ale chwilowo zdjęcia nie ma.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
No to żeś pocisnął tego trochę Masa bardzo zacnych figsów, całkiem to fajniacko wygląda... Kiedy ja będę w stanie tyle pomalowac, to nie wiem ... Co to za tarcze przy starych ironach, bo cos ich nie kojarzę? I co to za figsy najemników są?
Tarcze na ironach to zacny produkt Scibora (u niego jako druga wersja krasnoludzkich tarcz).
A najemnicy to krasnoludcy odkrywcy z Black Hat Miniatures. Dobrze zrobione kraśki. Pisałem o nich w temacie o alternatywnych. Nawet zdjęcia dałem porównawcze. Za 4 sztuki jest 5.50funta więc nie tak drogo.
A najemnicy to krasnoludcy odkrywcy z Black Hat Miniatures. Dobrze zrobione kraśki. Pisałem o nich w temacie o alternatywnych. Nawet zdjęcia dałem porównawcze. Za 4 sztuki jest 5.50funta więc nie tak drogo.
Bardzo fajne malowanie
Jakość zdjęć oczywiście nędzna, ale to już norma ;]
Moje nurglowe zabawy:
Czempioni
Bestia Nurgla
Ten przyjemniaczek nie ma podstawki, bo docelowo będzie stał nad kotłem z gotującymi się szczątkami
Rycerze Nurgla (próbki, bo normalnie będą mieli jeszcze specjalne naramienniki nurglowe)
A na koniec grupa krasnoludzkich najemników z Tilei pod wodzą jednego z condottiere:
Moje nurglowe zabawy:
Czempioni
Bestia Nurgla
Ten przyjemniaczek nie ma podstawki, bo docelowo będzie stał nad kotłem z gotującymi się szczątkami
Rycerze Nurgla (próbki, bo normalnie będą mieli jeszcze specjalne naramienniki nurglowe)
A na koniec grupa krasnoludzkich najemników z Tilei pod wodzą jednego z condottiere:
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Najbardziej podobają mi się krasie, choć brązowe brody można by było jeszcze dopieścić. Fajny pomysł z zielonym ostrzem topora championa nurglity. Ten gostek nad kotłem z czego zrobiony?
Ten w kapturze to z Kromlecha. Kupiłem w Faber&Faber. Teraz szukam mu kotła, żeby pogotować szczątki. Mam jeszcze lekką piechotę Nurgla zlepioną z zombie/flagellantów/state troops, ale nie ma podstawek i brakuje paru jednostek. Może ją później wrzucę.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kocioł można nabyć, ale spokojnie można też zrobić...
A oto lord z Russian Alternative. Zdjęcie dupne, ale szlag mnie trafił i zdecydowałem się na improwizację, żeby było coś widać. Figurka bogata w detale, ciekawa i warta swoich pieniędzy. GW obecnie mogłoby się uczyć od takich ludzi jak Kirill.
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Dużo lepszy od tych kurdupli od GW. A malowanie bardzo fajne. Ile taki kosztuje?
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Trochę nie do końca pasuje do krasi GW, ale na fillerek w sam raz. Fajny...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Choćby przez za wielką broń. Myślę tu o starych krasiach, one takich bydlaków nie miały . Z nowszych metali niektórzy slayerzy i jeden inżynier dzierżą coś podobnego, ale też chyba mniejsze...