Silesian Un-Limited Tournament, master 20-21.09 Kozłów

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Re: Silesian Un-Limited Tournament, master 20-21.09 Kozłów

Post autor: Asassello »

RedScorpion pisze:Bez sensu. Gracz robi rozpiskę na 3 punkty. Automatycznie przegrywa i wynik jest 15:5.
Brzmi jak świetny plan na dostanie się do topu. :D Próbuj.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

stary system dużo lepszy. Nauczcie się poświęcać oddziały zbędne w celu wygrywania gry i tyle.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Tak jest w większości systemów możesz wygrać możesz wygrać tracąc 90% wojska -a w battlu nie - a wiecie czemu? Bo nikomu się nie chce grać scenariuszy... Króluje opinia że raz przemyślana koncepcja na pitchke będzie się sprawdzać aż do śmierci - jeśli do tego dołożymy mega losowość tej gry - to mamy ZONK.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

RedScorpion pisze:Bez sensu. Gracz robi rozpiskę na 3 punkty. Automatycznie przegrywa i wynik jest 15:5.
Na tej samej zasadzie możesz zapełnić cory i wziąć jednego herosa. Nie przegrasz maską.... Świetna taktyka, a jeszcze lepsza zabawa... :wink:

W tej grze chodzi o to, żeby ważyć ryzyko.
Możesz sobie wziąc 10 sztandarów i przeciwnik pewnie Cię nie wybije, ale za to za każdy stracony będzie zarabiał na Tobie cenny punkcik.

Scenario jest zajebisty. Ogólnie ja jestem zwolennikiem scenariuszy, bo wrzucają dodatkowy element taktyczny do tej gry. Wiele osób przegrywa B&G bo gra je jak normalną bitwę, na zasadzie "o nie nie mogę stracic czołgu". W tym scenariuszu właśnie poświęca się czołg kosztem 5KO ze sztandarem, na tym polega jego geniusz...

Zresztą, co ja mówię. Mnie na 99% nie będzie, więc nie grajcie scenariuszy! Będzie mi mniej szkoda :D :wink:
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Dymitr - dupa a nie pro-tipy. BnG To scenariusz pormujący pałke i takie rozpy i pewnie dlatego tak Ci lezy. Jakoś na turnieju de facto wyniki w tym scenariuszu należał do dwóch ekstremów: 19-1, 20-0, a drugi zestaw to 11-12 (bo nikt tych scenariuszy nie wygrywa jak się spotyka top z topem).

Ja wiem, że łątwiej Ci sie zagra jak tracisz bezkarnie chimery i helki, ale nie uważam, zeby przez to było bardziej taktycznie.

A pro-tipy niech mi sprzedaje Furion a nie "najlżejsza kotwica w battle'u" (Twoje słowa :D) :*

A jak chcesz tak promować scenariusze, to ryzykuj własnym masterem (nie lokalem), a nie cudzym.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

W moim poście chodziło o to, że stary system uważam za lepszy niż ten liczony od 15. Zawsze byłem za scenariuszami, dawn attack też bym chętnie zagrał.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Jak rozumiem nie będzie dopuszczona armia Undead Legions?

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

To jest silesian, jak wróci znowu euro to na pewno nie będzie okazji tym już zagrać, więc może jednak fajnie by było dopuścić coś nowego, tym bardziej że wszyscy wiedzą że to nie jest poważny master.

Ja bym miał wreszcie motywację zagrać na openie na którym nie grałem już 3 lata

@ Przemek, Ty tam dawaj nowy pliczek do AB :wink:

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Każdy gracz vc/tk by chciał :)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Nowa armia do rankingu.

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Bardzo fajne to :wink:

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Istnieje duża szansa że dopuścimy Undead Legions, jednak na 100% nie dopuścimy imiennych bohaterów z tego dodatku.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Szaitis pisze: tym bardziej że wszyscy wiedzą że to nie jest poważny master.
No własnie przez takie podejście nie jest powazny - najpierw ślaskie dinozaury sie uaprły na open, potem na scenariusze, potem dodali speciali i frekwencja wygląda jak wygląda

A nie jeżdzisz bo wolisz robic kolejne aplikacje - jakoś manfred i 4 banshee to cos czym na bank bys pojechał nawet jh=akbysmy Ci dopuscili Nagasha za polowe jego kosztu punktowego :P

Ja bym to zrobił na szwedzkiego compa - tez sie potem nigdzie nie zagra a duzo zabawniej robi sie rozpiski :P No ale open to open bedzie jak starszyzna chce
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Szaitis pisze:To jest silesian, jak wróci znowu euro to na pewno nie będzie okazji tym już zagrać, więc może jednak fajnie by było dopuścić coś nowego, tym bardziej że wszyscy wiedzą że to nie jest poważny master.

Ja bym miał wreszcie motywację zagrać na openie na którym nie grałem już 3 lata

@ Przemek, Ty tam dawaj nowy pliczek do AB :wink:
Pliczek wisi od kilkunastu godzin w odpowiednim dziale.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Solo pisze:Istnieje duża szansa że dopuścimy Undead Legions, jednak na 100% nie dopuścimy imiennych bohaterów z tego dodatku.
To nie jest dodatek :wink: Po za tym nie pękaj Nagasha i tak nikt nie wystawi
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

a czemu nie?
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Bo kosztuje 1000 pk ?

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Życzę powodzenia w zabijaniu tego nagasha :wink: a mam wrażenie ,że on się i tak spłaci :D

Specjale są dość gięci, to jest fakt. Nowa wersja Manfreda wygląda interesująco :wink:

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Nie chodzi mi o zabijanie
Zmieniło się coś w stosunku do kompozycji armii bo jak nie to żeby wystawić gościa trzeba było by grac na 4000 pk

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

zmieniło Eltharionie.
w UL można wziąć 50% lordów.

ale od ilości złożeń tej armii, to mnie głowa rozbolała.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:twisted: always Vampire :twisted:

ODPOWIEDZ