Nagrody za ligę.

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: Nagrody za ligę.

Post autor: Ziemko »

Jest juz komplet 500 zl , nikt nie zalega.

Chcialem zrobic tak , ze puchary top 5. Dyplomy top 20.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

zostanie cos na gift Malala?
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Mi sie wydaje, ze te statuetki za wysokie miejsce w lidze to przesada - duzo fajniej byloby kopsnac Malalowi naprawde zajebisty prezent, a reszcie walnac po prostu dyplomy.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

A moze kompromis i nagrody dla TOP3? Taki standardzik, przetestowany od X lat na roznych zawodach sportowych.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Tez spoko - dyplomy to jakies 50 zl, czyli 450 zostaje. Moze rozklad jakos 220 (batalion), 130 (potwor albo 2 pudelka), 100 (maly box+blister).
Luzna propozycja - zaloze sie, ze Malalowi, Darkowi czy Crusowi kolejna statuetka mala roznice zrobi raczej.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Moj glos za statuetkami/pucharami. Wiekszosc ludzi i tak ma srylion figsow po szafach upychane bez szans na pomalowanie ich w tym życiu. Jak taki wymiatacz dostanie kolejny batalion/army deal/czy cos w tym stylu, to po prostu dorzuci go do sterty figsow. Kolejne modele tym bardziej nie zrobią wymiataczom roznicy.

Zreszta, figurke, czy jakikolwiek inny towar, kazdy sobie moze kupic. Kwestia kasy a ta wszak czasem, predzej czy pozniej, przyplywa do kieszeni.
A puchary/statuetki dostaja nieliczni. Co innego po latach spojrzec na puchar i wspomniec z lezka dawniejsze dokonania, pochwalic sie przed znajomymi ladnym trofeum i imienną grawerką, niz spojrzec na figsy (wowczas juz pewnie z "minionej edycji", wiec brzydkie i nieaktualne), ktorych nawet nie skojarzy sie z dawnymi sukcesami.

To nie program dofinansowywania ubogich wymiataczy ligowych, lecz prestizowa i niepowtarzalna nagroda za bycie najlepszym w najlepszym srodowisku wfb na swiecie. :)

Po prostu statuetka powinna byc wyjebista a nie jakas tam tandeta/prowizorka.

Ladna rzecz, ladna grawerka. Takie rzeczy maja prawdziwa wartosc.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

to moze sprobujemy zglosic kilka propozycji i glosowanie?

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

bless pisze:Moj glos za statuetkami/pucharami. Wiekszosc ludzi i tak ma srylion figsow po szafach upychane bez szans na pomalowanie ich w tym życiu. Jak taki wymiatacz dostanie kolejny batalion/army deal/czy cos w tym stylu, to po prostu dorzuci go do sterty figsow. Kolejne modele tym bardziej nie zrobią wymiataczom roznicy.

Zreszta, figurke, czy jakikolwiek inny towar, kazdy sobie moze kupic. Kwestia kasy a ta wszak czasem, predzej czy pozniej, przyplywa do kieszeni.
A puchary/statuetki dostaja nieliczni. Co innego po latach spojrzec na puchar i wspomniec z lezka dawniejsze dokonania, pochwalic sie przed znajomymi ladnym trofeum i imienną grawerką, niz spojrzec na figsy (wowczas juz pewnie z "minionej edycji", wiec brzydkie i nieaktualne), ktorych nawet nie skojarzy sie z dawnymi sukcesami.

To nie program dofinansowywania ubogich wymiataczy ligowych, lecz prestizowa i niepowtarzalna nagroda za bycie najlepszym w najlepszym srodowisku wfb na swiecie. :)

Po prostu statuetka powinna byc wyjebista a nie jakas tam tandeta/prowizorka.

Ladna rzecz, ladna grawerka. Takie rzeczy maja prawdziwa wartosc.
popieram w pelni. fundowanie zwyciezcom ligi figurek jest totalnie bez sensu.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

a ja bym dał dyplomy dla top 20, a za resztę kasy dofinansował wyjazd na Euro :D- taki luźny pomysł, choć za mało kasy na to ;)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Bless: w pelni popieram!
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Pomysl ze wykonaniem przez jakiegos rzezbiarrza uwazam za bardzo fajny. Ja chcialem kupic po prostu zwykle puchary , bo nikt nie rzucil pomyslu o wykonanie go w klimatach wfb poza tym nie mam dojscia do nikogo , kto by zrobil taki puchar. Czy ktos moze sie dowiedziec za ile ktos wykonalby takie z 3 puchary?

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Ziemko pisze:Pomysl ze wykonaniem przez jakiegos rzezbiarrza uwazam za bardzo fajny. Ja chcialem kupic po prostu zwykle puchary , bo nikt nie rzucil pomyslu o wykonanie go w klimatach wfb poza tym nie mam dojscia do nikogo , kto by zrobil taki puchar. Czy ktos moze sie dowiedziec za ile ktos wykonalby takie z 3 puchary?
Ja także popieram Blessa - figurek każdy ma od metra. Dla przykładu mnie osobiście najbardziej cieszy coś niepowtarzalnego czyli np: taka nagroda jak była kiedyś wręczana za Ligę, taka jak jest na Masterze w Lublinie, Gorzowie czy na WI (bądz kiedyś była na Snocie).

Jeśli chodzi o taką nagrodę to pogadam z Kerimem za ile taką nagodę by wyrzeźbił i odlał. Pamiętajcie że najtrudniejsze i najbardziej kasochłone jest wyrzeźbienie - jeśli już będziemy mieli odpowiedni wzór to robienie kopi nie stanowi żandego problemu i nie wiele kosztuje. Na WI madalion z Inkwizytorem jest właśnie przez Kerima zrobiony.

Dajcie pomysł co taka statułetka ma przedstawiać :?: :?: :?:
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2009, o 20:34 przez Dalmar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

Artura Szyndlera [-o<
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Jerzyn pisze:Artura Szyndlera [-o<
Pomysł dobry :D ale chyba cieżki to realizacji :lol2: - może jakiś inne pomysły :?:

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

na medalu moglby byc np. mlot Sigmara, taki jak na okladce rulebooka. uniwersalne i w klimacie
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

sugeruję powiększonego i oczywiście bez detali white dwarfa lub bloodthristera lub jakąś inna spektakularną figurkę...
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Darku jak sie sprawy maja , bo poki co stoimy w martwym pkcie. Mam rozumiec , ze dyplomy dla top 20 ligi przeszly? Moja znajoma juz zrobila projekty , wiec chcialbym ta sprawe ruszyc...

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Ziemko, zanim szacowne grono zwane lista ligowa cokolwiek ustali, minie pol roku (przynajmniej) wiec po prostu zrob te nagrody tak jak uwazasz, byle byly gotowe na MB :wink:

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Ziemko walcz :D

Gobos - z tego co pamietam to jednak na DMP bedzie rozdanie nagord..
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Ziemko pisze:Darku jak sie sprawy maja , bo poki co stoimy w martwym pkcie. Mam rozumiec , ze dyplomy dla top 20 ligi przeszly? Moja znajoma juz zrobila projekty , wiec chcialbym ta sprawe ruszyc...
Kerim może zrobić nagrodę ale musi być bardzo szczegłowo wiadomo co to będzie :?: :?: :?:

Z pomysłów wymienionych jedyny moim zdaniem pomysł do rozważenia jest Młot Sigmara - kilka lat temu była właśnia taka nagroda za wygranie Ligi - taka nagoda była też za wygranie na turnieju Wojenny Młot. Wielkość samego "Młota" miała z 10 cm i była na drewnianym postumenciku (takim jakie jest za wygranie WI i Master Blastera) + złota tabliczka z grawerką. Tylko pytanie czy czy może coś bardziej orginalnego.

Ziemko wyślij mi do siebie nr na kom. na PM-ce, bo nie mam aktualnego to pogadamy w sprawie nagród.

Zablokowany