Nagrody za ligę.
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Re: Nagrody za ligę.
Jest juz komplet 500 zl , nikt nie zalega.
Chcialem zrobic tak , ze puchary top 5. Dyplomy top 20.
Chcialem zrobic tak , ze puchary top 5. Dyplomy top 20.
- swieta_barbara
- habydysz
Mi sie wydaje, ze te statuetki za wysokie miejsce w lidze to przesada - duzo fajniej byloby kopsnac Malalowi naprawde zajebisty prezent, a reszcie walnac po prostu dyplomy.
A moze kompromis i nagrody dla TOP3? Taki standardzik, przetestowany od X lat na roznych zawodach sportowych.
- swieta_barbara
- habydysz
Tez spoko - dyplomy to jakies 50 zl, czyli 450 zostaje. Moze rozklad jakos 220 (batalion), 130 (potwor albo 2 pudelka), 100 (maly box+blister).
Luzna propozycja - zaloze sie, ze Malalowi, Darkowi czy Crusowi kolejna statuetka mala roznice zrobi raczej.
Luzna propozycja - zaloze sie, ze Malalowi, Darkowi czy Crusowi kolejna statuetka mala roznice zrobi raczej.
Moj glos za statuetkami/pucharami. Wiekszosc ludzi i tak ma srylion figsow po szafach upychane bez szans na pomalowanie ich w tym życiu. Jak taki wymiatacz dostanie kolejny batalion/army deal/czy cos w tym stylu, to po prostu dorzuci go do sterty figsow. Kolejne modele tym bardziej nie zrobią wymiataczom roznicy.
Zreszta, figurke, czy jakikolwiek inny towar, kazdy sobie moze kupic. Kwestia kasy a ta wszak czasem, predzej czy pozniej, przyplywa do kieszeni.
A puchary/statuetki dostaja nieliczni. Co innego po latach spojrzec na puchar i wspomniec z lezka dawniejsze dokonania, pochwalic sie przed znajomymi ladnym trofeum i imienną grawerką, niz spojrzec na figsy (wowczas juz pewnie z "minionej edycji", wiec brzydkie i nieaktualne), ktorych nawet nie skojarzy sie z dawnymi sukcesami.
To nie program dofinansowywania ubogich wymiataczy ligowych, lecz prestizowa i niepowtarzalna nagroda za bycie najlepszym w najlepszym srodowisku wfb na swiecie.
Po prostu statuetka powinna byc wyjebista a nie jakas tam tandeta/prowizorka.
Ladna rzecz, ladna grawerka. Takie rzeczy maja prawdziwa wartosc.
Zreszta, figurke, czy jakikolwiek inny towar, kazdy sobie moze kupic. Kwestia kasy a ta wszak czasem, predzej czy pozniej, przyplywa do kieszeni.
A puchary/statuetki dostaja nieliczni. Co innego po latach spojrzec na puchar i wspomniec z lezka dawniejsze dokonania, pochwalic sie przed znajomymi ladnym trofeum i imienną grawerką, niz spojrzec na figsy (wowczas juz pewnie z "minionej edycji", wiec brzydkie i nieaktualne), ktorych nawet nie skojarzy sie z dawnymi sukcesami.
To nie program dofinansowywania ubogich wymiataczy ligowych, lecz prestizowa i niepowtarzalna nagroda za bycie najlepszym w najlepszym srodowisku wfb na swiecie.

to moze sprobujemy zglosic kilka propozycji i glosowanie?
popieram w pelni. fundowanie zwyciezcom ligi figurek jest totalnie bez sensu.bless pisze:Moj glos za statuetkami/pucharami. Wiekszosc ludzi i tak ma srylion figsow po szafach upychane bez szans na pomalowanie ich w tym życiu. Jak taki wymiatacz dostanie kolejny batalion/army deal/czy cos w tym stylu, to po prostu dorzuci go do sterty figsow. Kolejne modele tym bardziej nie zrobią wymiataczom roznicy.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Pomysl ze wykonaniem przez jakiegos rzezbiarrza uwazam za bardzo fajny. Ja chcialem kupic po prostu zwykle puchary , bo nikt nie rzucil pomyslu o wykonanie go w klimatach wfb poza tym nie mam dojscia do nikogo , kto by zrobil taki puchar. Czy ktos moze sie dowiedziec za ile ktos wykonalby takie z 3 puchary?
Ja także popieram Blessa - figurek każdy ma od metra. Dla przykładu mnie osobiście najbardziej cieszy coś niepowtarzalnego czyli np: taka nagroda jak była kiedyś wręczana za Ligę, taka jak jest na Masterze w Lublinie, Gorzowie czy na WI (bądz kiedyś była na Snocie).Ziemko pisze:Pomysl ze wykonaniem przez jakiegos rzezbiarrza uwazam za bardzo fajny. Ja chcialem kupic po prostu zwykle puchary , bo nikt nie rzucil pomyslu o wykonanie go w klimatach wfb poza tym nie mam dojscia do nikogo , kto by zrobil taki puchar. Czy ktos moze sie dowiedziec za ile ktos wykonalby takie z 3 puchary?
Jeśli chodzi o taką nagrodę to pogadam z Kerimem za ile taką nagodę by wyrzeźbił i odlał. Pamiętajcie że najtrudniejsze i najbardziej kasochłone jest wyrzeźbienie - jeśli już będziemy mieli odpowiedni wzór to robienie kopi nie stanowi żandego problemu i nie wiele kosztuje. Na WI madalion z Inkwizytorem jest właśnie przez Kerima zrobiony.
Dajcie pomysł co taka statułetka ma przedstawiać

Ostatnio zmieniony 15 kwie 2009, o 20:34 przez Dalmar, łącznie zmieniany 1 raz.
Artura Szyndlera 

RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
na medalu moglby byc np. mlot Sigmara, taki jak na okladce rulebooka. uniwersalne i w klimacie
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Darku jak sie sprawy maja , bo poki co stoimy w martwym pkcie. Mam rozumiec , ze dyplomy dla top 20 ligi przeszly? Moja znajoma juz zrobila projekty , wiec chcialbym ta sprawe ruszyc...
Ziemko, zanim szacowne grono zwane lista ligowa cokolwiek ustali, minie pol roku (przynajmniej) wiec po prostu zrob te nagrody tak jak uwazasz, byle byly gotowe na MB 

Kerim może zrobić nagrodę ale musi być bardzo szczegłowo wiadomo co to będzieZiemko pisze:Darku jak sie sprawy maja , bo poki co stoimy w martwym pkcie. Mam rozumiec , ze dyplomy dla top 20 ligi przeszly? Moja znajoma juz zrobila projekty , wiec chcialbym ta sprawe ruszyc...

Z pomysłów wymienionych jedyny moim zdaniem pomysł do rozważenia jest Młot Sigmara - kilka lat temu była właśnia taka nagroda za wygranie Ligi - taka nagoda była też za wygranie na turnieju Wojenny Młot. Wielkość samego "Młota" miała z 10 cm i była na drewnianym postumenciku (takim jakie jest za wygranie WI i Master Blastera) + złota tabliczka z grawerką. Tylko pytanie czy czy może coś bardziej orginalnego.
Ziemko wyślij mi do siebie nr na kom. na PM-ce, bo nie mam aktualnego to pogadamy w sprawie nagród.