Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

A, przypomniało mi się, że była jeszcze taka plota o DR, ponoć mieli mieć możliwość marszu przed bitwą. Gdyby to była prawda to w pierwszej turze maszyny wroga były by w naszym zasięgu.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

owszem była, ale ta plotka została już chyba zdementowana. to byłoby mordercze (krasie, imperium)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Tullaris pisze:A, przypomniało mi się, że była jeszcze taka plota o DR, ponoć mieli mieć możliwość marszu przed bitwą. Gdyby to była prawda to w pierwszej turze maszyny wroga były by w naszym zasięgu.
to już by było totalnie przegięte... mam nadzieje, że aż tak nie pogłupieli w GW...
Obrazek

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Nuitari pisze:
Corvus Albus pisze:Spearhead obowiązkowo sobie kupię
Gdzie w Polsce będzie można kupić/zamówić spearhead??
Tego nie wiem, ale jak nie będzie możliwości zamówie z Anglii ze sklepu z którego wcześniej dawałem link.
Obrazek

Awatar użytkownika
KreoL
Mudżahedin

Post autor: KreoL »

Rakso_The_Slayer pisze:
Tullaris pisze:A, przypomniało mi się, że była jeszcze taka plota o DR, ponoć mieli mieć możliwość marszu przed bitwą. Gdyby to była prawda to w pierwszej turze maszyny wroga były by w naszym zasięgu.
to już by było totalnie przegięte... mam nadzieje, że aż tak nie pogłupieli w GW...
możę i przegięte, ale wymusiło by imperialistów do wystawiania czegoś innego niż nudne 4 działa, lub to oni by teraz sie martwili co z nimi zrobić i chowali je jak my teraz bolce :P

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

I tak się będą musieli martwić, jak zobaczą naprzeciw siebie 4x5 harpii.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Wilhelm
Wałkarz

Post autor: Wilhelm »

właśnie :p Po co przysparzać im trosk. ..

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Te harpie to najlepsza rzecz jaka mogla sie dark elfom trafic.

Nawet an armie z fearem, majac 20 ruchu mozemy jest sprytnie w 12 cali od generala rozlokowac ze i tak beda szarzowac. A z np takimi horrorami moga sie skutecznie rozprawic. Czy z furiami przeciwnika.

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

20x Harpii = 220 pts niby tanie ale ptk zjada - z nowymi zasadami shadow nie wystawiałbym więcej niż 2x 5 albo 2x 6 tka w każdym razie exeki jeszcze was zaskoczą to raz a dwa BG w końcu zobaczą stoły ...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

exeki jeszcze was zaskoczą
Będę zaskoczony, jak ich ktoś wystawi.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Też się skłaniam na 2x5-6 harpiatek. Trzy to już lekko za dużo. No chyba że na większe punkty tak 3k.

a na normalne to 2x6 harpii+1x6 shadów
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Wilhelm
Wałkarz

z bazową s4 (będą mieli z drachii +1 czy +2 do siły?), kb, hatem i ew. bonusem od kotła w postaci dodatkowego ataku lub warda 5+ i stubbornem nie będą źli, ale mamy tylko 4 miejsca w specialach, gdzie bankowo znajdą się shadzi, BG, pewnie WE i pewnie CoK ew. coś x2.

A z tymi Witchkami jak będzie ? 10 pkt, ws4 - reszta tak samo jak teraz + hatred + bonusy z kociołka wymienione wyżej ? I jak będzie wyglądała kwestia Kb i poisona ?

I w końcu te bonusy będą działały tylko w walce czy ward 5+ na ostrzał też będzie można sobie wziąć ? ;P

A tak swoją drogą. . jeśli dobrze rozumiem CoB będzie dawał bonusy tylko exekom i we ?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

obawiam się, że źle rozmiesz :)

Awatar użytkownika
Wilhelm
Wałkarz

zobaczyłem kilka stron wcześniej, że exeki będą miały zasadę worshipers of khaine i pomyslałem, że bonusy od kociołka będzie dawała ta zasada. . .

a zatem wszyscy będą dostawali dopakowanie ? ;P

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Z tego co tu padło to wynika iż każdy oddział będzie mógł dostać bonusa, nie tylko ci worshippers, natomiast oni sami dostaną stubborn od kotła. Brzmi nieźle.

A czemu Exeki będą niewystawialne ?? W sensie, że wiele innych rzeczy będzie zajmowało sloty, czy aż tacy badziewni będą ?
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Bison
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bison »

Exeków to ja nawet teraz, drogi Jankielu, wystawiam :)

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

uuuu uuuu i ja i ja ! :)

no i witchki...wreszcie te dwie 15tki i CoB beda budzily respekt...jeszcze zadrza nasi przeciwnicy :twisted:

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Ej możecie mi powiedzieć ile CoB ma tafa, zycia , sejva(?), ward sejva(?) i obsługantów?

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

nie ma?
jest niezniszczalny :twisted:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

THE_END pisze:w każdym razie exeki jeszcze was zaskoczą to raz
juz zaskoczyly :P mieli byc grywalni :P
I jak będzie wyglądała kwestia Kb i poisona ?
z poisona mie moze byc kb? widzisz jakiekolwiek inne rozwiazanie tej kwestii?
Ej możecie mi powiedzieć ile CoB ma tafa, zycia , sejva(?), ward sejva(?) i obsługantów?
teraz? niekt nie wie bo go nie wystawia ;) w przyszlym booku? nikt nie wie lub nie bedzie sie dzielil pewnie takimi informacjami na ogolnodostepnym forum znajac zycie...

Zablokowany