CoB ma jedno zycie. Zamordujesz, to niezyje. Na smierc.Paku pisze:Ej możecie mi powiedzieć ile CoB ma tafa, zycia , sejva(?), ward sejva(?) i obsługantów?
Plotki na temat army booka do 7. edycji
Moderator: Yudokuno
- Paraszczak
- Falubaz
Też wystawiałem. Jako obstawę dla lorda na piechotę.Exeków to ja nawet teraz, drogi Jankielu, wystawiam
Ale teraz pewnie będą mieli zasadę podobną do WE - tylko herosi będący khainitami mogą się do nich dołączać. A zatem ssą pałę i są praktycznie bezużyteczni. A szkoda.
Oczywiście będę ich czasem wystawiał. Ale tylko dla klimatu. Może raz na rok.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
no nie tylko nie to kaci niegrywalni? damn ,a ostatnio zainwestowałem w pokażny klocek no nic czas dalej iśc konwertować harpie przynajmniej one bedą warte swojej ceny ^^
Ostatnio zmieniony 6 cze 2008, o 20:36 przez KreoL, łącznie zmieniany 1 raz.
PrzesadzaszJankiel pisze:Też wystawiałem. Jako obstawę dla lorda na piechotę.Exeków to ja nawet teraz, drogi Jankielu, wystawiam
Ale teraz pewnie będą mieli zasadę podobną do WE - tylko herosi będący khainitami mogą się do nich dołączać. A zatem ssą pałę i są praktycznie bezużyteczni. A szkoda.
Oczywiście będę ich czasem wystawiał. Ale tylko dla klimatu. Może raz na rok.
- Temple Guard
- Falubaz
No to szkoda, że znów będą się marnować świetne figurki. Całe szczęście dopakowali BG, wreszcie jedne z najlepszych modeli w grze (dla mnie co najmniej "top 3" jeśli chodzi o oddziały w WFB) zagoszczą na stołach. Szkoda tylko, że DE nadal będą mięczakami, ale kociołek ze swoim wardem 5+ trochę pomoże
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Hatred for allDolmiR pisze:Macie jakies podsumowanie wszystkich njusów?
asasyn 90 pkt i asf bazowo. . .
warriorsi 1 pkt mniej
rxbowy dostają ap i kosztują 10 pkt
DR chyba 17 pkt - 21 z kuszami.
korsarze dostają crossbow pistol - 2 strzały, 8' s3, always s&s - koszt ten sam czyli 10.
harpie za 11 pkt w corach - mogą korzystać z liderki generała.
coki 27 pkt, dół bez zmian, góra s4 .
rydwan, 3+ save i s4 obsługi.
Black Guard eternal hatred, stubborn, ItP i 2 ataki za 13 pkt
Witchki za 10 pkt, być może ws4. ..
egzecy. . . s4, 12 pkt
shadzi bs5, rxbowy z ap - 16 pkt bodaj a do tego możliwość wykupienia gw+2 albo dodatkowej broni ręcznej +1.
RBT - bez zmian
Hydrant regenka s5, t5, w5, a7 - zionięcie z siłą 5. . . i coś jeszcze za 175 pkt.
cob - daje w 12 calach stubborn egzekom i WE a wszystkim oddziałom w 24 albo 18 calach 5+ warda, kb albo +1 atak.
z przedmiotów sztandar ASF. . . być może.
magia - rzucanie zaklęć bez levelowych ograniczeń liczby kostek, nowe zaklęcie nr 0 na 4+ dostajemy d3+1 kostki. . .
ktoś może poprawić/uzupełnić to skromne podsumowanie plotek ? Jeśli ktoś coś wie, niech się tą zacną wiedzą podzieli, a przy odrobinie szczęścia stworzymy army list przed 12 czerwca :p
to byloby dosc sensowne, jakby dawal wszystkim to bylby imho jedno z najbrdziej wycisnietych rzeczy nie tylko w DElfach ale w calym WFB
to by było dobre dla goblinów. . . dark elfy mają magie silną, stosują ją na granicy bezpieczeństwa, ale też są profesjonalistami w tym fachu :p Zresztą i tak będzie troszkę bardziej hardcorowo przez większą liczbę kostek na czar i przez ew. obrażenia od wyczarowanych-niewykorzystanych kostek :p
A khainitami będą tylko witchelfki, egzekutorzy i asasyn jeśli dobrze rozumiem ? Jacy bohaterowie będą mogli dołączać do tych oddziałów ? Tylko haq queen i assasyn czy ktoś jeszcze ?
Czy mali assasyni to pomysł, który poszedł w zapomnienie ?
I w końcu - jak będzie wyglądała kwestia kociołka ? Czy to będzie wyglądało tak, ze bierzemy hag queen jako herosa i dokupujemy jej kocioł ? Jakieś koszta takiego cuda są znane ?
Ogólnie pod jednym względem już wiem, że ta armia się GW udała. .. pod względem marketingowym ;P
A khainitami będą tylko witchelfki, egzekutorzy i asasyn jeśli dobrze rozumiem ? Jacy bohaterowie będą mogli dołączać do tych oddziałów ? Tylko haq queen i assasyn czy ktoś jeszcze ?
Czy mali assasyni to pomysł, który poszedł w zapomnienie ?
I w końcu - jak będzie wyglądała kwestia kociołka ? Czy to będzie wyglądało tak, ze bierzemy hag queen jako herosa i dokupujemy jej kocioł ? Jakieś koszta takiego cuda są znane ?
Ogólnie pod jednym względem już wiem, że ta armia się GW udała. .. pod względem marketingowym ;P