Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Jonas pisze:Nie ma takiej opcji. W najlepszym wypadku pewnie będzie można, kiedy do Polski dojadą pierwsze spearheady...
nie. doppiero na tydzien po wyjsciu booka wg. daty wydania go osobno. Tak samo jak to bylo z demonami :)

Awatar użytkownika
Wilhelm
Wałkarz

Post autor: Wilhelm »

a może mi ktoś kto wie więcej niż mówi (np. Jankiel) powiedzieć czy Witch Elfki będą wystawialne w kontekście całej armii ? a jeśli tak to w jakiej skali mniej więcej. . . to, że BG to podstawa - już wiemy :p

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

beda wystawialne :> aczkowleik bez przesady :)

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Wiedźmy będą. Jak inne jednostki. I będą miały swoje zastosowania po myśli twórców GW. Amen :)
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Widzę że BG są teraz gorącym towarem, sam rozglądam się za jakimiś w niższej cenie. Skoro 12 nie wystarczy to w ile celujecie żeby było optymalnie 15, 20? Nie wiem natomiast co z witchkami, czy się będą sprawdzać.

Awatar użytkownika
Wilhelm
Wałkarz

rok temu zastanawiałem się, który z niepotrzebnych regimentów kupić: egzeków czy BG i wyszło, ze egzeków :P Teraz trochę żałuje, ale co tam. Chyba będzie trzeba zaszaleć, zacisnąć zęby i 150 pln na tą piętnastkę wydać bo nie sądzę aby szybko pojawił się ten gorący towar na allegro - mało osób ma te figurki, a jeszcze mniej będzie chciało je sprzedawać w takim momencie. ..

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

jak mówimy o temacie sprzedaży...
to ja mam na zbyciu od 6 do 8 cok +malus i czarodziejka
ponadto 1 rydwan, 16 warriorów z kuszami, 2/3 czarodziejki on foot, prawdopodobnie 9 korsarzy, bo nie wiem którzy mi się bardziej wizualnie spodobają i hydrę, jak coś sobie przypomnę to dopiszę :P

Awatar użytkownika
Wilhelm
Wałkarz

Z rydwanu z chęcią kupię kółka. Zadowolę się nawet jednym, ale najchętniej przyjmę oba. Ja tam bym korzystał z okazji - i tak ci nikt tego rydwanu nie kupi za rozsądną cenę przez najbliższe 7 i 8 lat (mniemam, że wtedy wyjdzie nowy AB), a nawet wtedy wątpię. . .

z hydry mogę kupić poganiaczy jeśli jesteś zainteresowany.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Na pewno jakiś początkujący klimaciarz stwierdzi, że żyć bez rydwanu nie może a wtedy ja się ładnie do niego uśmiechnę a wraz z nim mój rydwan. Zawszę mogę w zestawie sprzedać et cetera dla chcącego nic trudnego.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

i teraz widac ze wypuszczanie plotek przez samo gw przed premiera booka jest niezlym nepedzeniem rynku
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Rydwany są w porządku. Jedne z najlepszych chariotów w grze. A w specialach spokojnie się znajdzie miesjsce na dwa.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Jankiel pisze:Rydwany są w porządku. Jedne z najlepszych chariotów w grze. A w specialach spokojnie się znajdzie miesjsce na dwa.
2-3 nawet imo... ale i tak rydwany tk sa lepsze ;) mimo twrdosci ich ;)

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

A mi sie wydaje, ze najwiekszym problemem bedzie zmieszczenie wszystkiego do swojej koncepcji rozpy na xxxx punktow...bo wszystko fajne, tylko cos trzeba wybrac.

Wiiedzmy z ws4 i za 10 pkt? dal mnie bajer za jakies 150-200 pkt mamy klocek to seryjnego rozkrecania ghuli i innej tandety. Ktory moze postraszyc tez inne rzeczy.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

handlujemy w dziale kupno/sprzedaż. Panowie, proszę, nie od poniedziałku...
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Dark Alliance pisze:
Haplo pisze:
To DA: True or false, there is a black ark corsairs only banner?
True
:roll:

Awatar użytkownika
KreoL
Mudżahedin

Post autor: KreoL »

Artein pisze:
Dark Alliance pisze:
Haplo pisze:
To DA: True or false, there is a black ark corsairs only banner?
True
:roll:
zdziwisz się jeśli oddział korsarzy bedzie wychodził jak minersi a sztandar to bedzie popychaczka podobna jak u lizaków ;)

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

raczej sie nie zdziwi .. bo Corsaze nie będą mieli takiej zdolności ... chyba ze sam sztandar im to umożliwi...

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

No właśnie taka opcja ze sztandarem dającym wejście jak minersi jest prawdopodobna i była by bardzo ciekawa, byle tylko sztandar nie kosztował jakiejś niebotycznej liczby punktów, ale chyba korsarze dalej będą mieli ograniczenie do 50 pkt więc spoko.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Zaiste, Rydwany dojebali niemozebnie.

wg plot:

+1 Armour save
+ kusze na załodze
+1 Ld na załodze
+1 WS na załodze
+1 S na załodze
+1 I na załodze
+ Hate all na całości

A to wszystko za...3 ptk więcej w porównaniu do poprzedniej wersji.
Masakra panowie szlachta. Sprzedawanie Rydwanów mija się z celem imo.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Skoro nie będzie nowego wzoru rydwanu muszę zakupić drugi, chociaż z drugiej strony skoro inne jednostki będą w końcu grywalne to i nie będzie free slota to chyba jeden wystarczy, a drugi czysto kolekcjonersko :D
Obrazek

Zablokowany