"Myśl tfurcza" by Daw [up 26.09 - Fell-Baty+ WIPy]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: "Myśl tfurcza" by Daw [up 29.09 - GG - WIP]
Witam w świecie nekromancji. Wreszcie po uregulowaniu spraw i nabraniu chęci do malunków wrzucę coś co na szybko malowałem na raty na przestrzeni ostatnich dwóch lat i kończyłem w minionym tygodniu... po DMP postanowiłem je dokończyć co by na dobry początek mieć coś skończonego bo malowania u mnie nazbierała się cała sterta Oczywiście fotki robione telefonem przy dołożeniu wszelkich starań aby doświetlić po ludzki te figurki.
Tak więc witam po długiej przerwie i wygląda na to, że zaprzątnięty mniejsza ilością spraw będę tutaj wrzucał (liczę, że znacznie częściej) z powrotem moje kombinacje malunkowe mojej armii oraz najprawdopodobniej pierwsze zlecenie, które będę miał do zrobienia.
Zrobiłem dodatkowo kilka fotek patentu, który wymyśliłem aby wykorzystać bitsy z boxa,które zostają po sklejeniu horrorów. Wszystkie horrory tak są zrobione.
Pozdrawiam i do następnego up-a.
Tak więc witam po długiej przerwie i wygląda na to, że zaprzątnięty mniejsza ilością spraw będę tutaj wrzucał (liczę, że znacznie częściej) z powrotem moje kombinacje malunkowe mojej armii oraz najprawdopodobniej pierwsze zlecenie, które będę miał do zrobienia.
Zrobiłem dodatkowo kilka fotek patentu, który wymyśliłem aby wykorzystać bitsy z boxa,które zostają po sklejeniu horrorów. Wszystkie horrory tak są zrobione.
Pozdrawiam i do następnego up-a.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Ten Crypt Ghul z Orcasem jest świetny, kolorystycznie bardzo fajno całość wygląda
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dałbym jeszcze jakąś trawkę na podstawki...
Dzięki za dobre słowo
Możliwe, ze jutro postaram się wrzucić kolejny up.
Możliwe, ze jutro postaram się wrzucić kolejny up.
Długo nie musiałeś czekać one już są skończone.Fuxiorr pisze:Czekam na horrorki az beda skonczone
Trawka by wyglądała całkiem spoko tylko niestety jest problem z trwałością trawki przy turniejowym graniu tak więc zdecydowałem, że nie będzie zieleniny na podstawkach - jedynie zimny kamieńsmiejagreg pisze:Dałbym jeszcze jakąś trawkę na podstawki...
najs chociaz mam wraznie ,ze w realu lepiej się prezentują ... Swoja drogo niezle foty Jedynie podstawki ubogie ...
p.s-gg to ci których widziałem ? przemalowywales tych niebieskich czy masz 2 regon ?
p.s-gg to ci których widziałem ? przemalowywales tych niebieskich czy masz 2 regon ?
Rewelacja, wyglądają naprawdę klimatycznie, tak upiornie, z tymi głębokim cieniami.
Dziękuję za dobre słowa raz jeszcze
Jeszcze czeka mnie zrobienie podstawek pod tyle modeli, że tę trawkę i tak przykleję na koniec co by nie burzyć koncepcji i robić tak jakie było dotychczasowe założenie.
Co do Gwardii to dokładnie ten sam oddział. Problem w tym, że w PX jak siedzieliśmy jest strasznie żółte i słabe światło przez co nie widać poprawnie i wystarczająco jasno kolorów
Podstawki będą poprawione... na całej armii - tzn. zgodnie z radą Grześka i Łukasza dodam trawkę army paintera i podstawki dużo w ten sposób zyskają.szczurek pisze:najs chociaz mam wraznie ,ze w realu lepiej się prezentują ... Swoja drogo niezle foty Jedynie podstawki ubogie ...
Jeszcze czeka mnie zrobienie podstawek pod tyle modeli, że tę trawkę i tak przykleję na koniec co by nie burzyć koncepcji i robić tak jakie było dotychczasowe założenie.
Co do Gwardii to dokładnie ten sam oddział. Problem w tym, że w PX jak siedzieliśmy jest strasznie żółte i słabe światło przez co nie widać poprawnie i wystarczająco jasno kolorów
Witajcie po krótkiej przerwie.
Poprzyklejałem trochę tego tuft-u na podstawki - efekt faktycznie znacznie lepszy
Podziękowania dla Hubsona za pomoc w przygotowaniu zdjęć - myślę, że znacznie lepszych niż poprzednie tutaj umieszczane (z wyjątkiem Varghulfa)
Fotki robione dwa dni temu. Od tego czasu prezentowana szóstka fell-batów jest już pomalowana. Pozostało do pomalowania jeszcze 5 nowszych metalowych wzorów. Dwa modele na pierwszym zdjęciu są już skończone.
Poniżej wraciak malowany razem z poniższymi hexami rok temu - póki co na razie szmata na wykończeniu jest - necro rozpoczęty miesiąc temu.
Poniżej kolejny WIP - tym razem moje konnego BSB-ka. Więcej jest tutaj do roboty niż zrobione ale konept już delikatnie można dostrzec - oczywiście jeszcze barding habety będzie trochę edytowany, szmata całkowicie, a także w grę wchodzi jeszcze dokończenie płaszcza...
blisko rok temu zaczęte płaszcze u Hexów (szmaty mają otrzymać efekt zbliżony do Wraciaka powyżej):
Nowe foto gwardii robione lepszym aparatem:
EDIT: konieczne było skorzystanie z innego hosta zdjęć. Ten, który był nie pozwala na wrzucanie hotlinków...
Poprzyklejałem trochę tego tuft-u na podstawki - efekt faktycznie znacznie lepszy
Podziękowania dla Hubsona za pomoc w przygotowaniu zdjęć - myślę, że znacznie lepszych niż poprzednie tutaj umieszczane (z wyjątkiem Varghulfa)
Fotki robione dwa dni temu. Od tego czasu prezentowana szóstka fell-batów jest już pomalowana. Pozostało do pomalowania jeszcze 5 nowszych metalowych wzorów. Dwa modele na pierwszym zdjęciu są już skończone.
Poniżej wraciak malowany razem z poniższymi hexami rok temu - póki co na razie szmata na wykończeniu jest - necro rozpoczęty miesiąc temu.
Poniżej kolejny WIP - tym razem moje konnego BSB-ka. Więcej jest tutaj do roboty niż zrobione ale konept już delikatnie można dostrzec - oczywiście jeszcze barding habety będzie trochę edytowany, szmata całkowicie, a także w grę wchodzi jeszcze dokończenie płaszcza...
blisko rok temu zaczęte płaszcze u Hexów (szmaty mają otrzymać efekt zbliżony do Wraciaka powyżej):
Nowe foto gwardii robione lepszym aparatem:
EDIT: konieczne było skorzystanie z innego hosta zdjęć. Ten, który był nie pozwala na wrzucanie hotlinków...
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2013, o 10:38 przez Daw, łącznie zmieniany 3 razy.