"Myśl tfurcza" by Daw [up 26.09 - Fell-Baty+ WIPy]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Re: "Myśl tfurcza" by Daw [up 29.09 - GG - WIP]

Post autor: Daw »

Witam w świecie nekromancji. :) Wreszcie po uregulowaniu spraw i nabraniu chęci do malunków wrzucę coś co na szybko malowałem na raty na przestrzeni ostatnich dwóch lat i kończyłem w minionym tygodniu... po DMP postanowiłem je dokończyć co by na dobry początek mieć coś skończonego bo malowania u mnie nazbierała się cała sterta :) Oczywiście fotki robione telefonem przy dołożeniu wszelkich starań aby doświetlić po ludzki te figurki.
Tak więc witam po długiej przerwie i wygląda na to, że zaprzątnięty mniejsza ilością spraw będę tutaj wrzucał (liczę, że znacznie częściej) z powrotem moje kombinacje malunkowe mojej armii oraz najprawdopodobniej pierwsze zlecenie, które będę miał do zrobienia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zrobiłem dodatkowo kilka fotek patentu, który wymyśliłem aby wykorzystać bitsy z boxa,które zostają po sklejeniu horrorów. Wszystkie horrory tak są zrobione.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i do następnego up-a. :wink:
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

Ten Crypt Ghul z Orcasem jest świetny, kolorystycznie bardzo fajno całość wygląda :)
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Twoi GG sa cudni :wink:
Czekam na horrorki az beda skonczone :wink:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Dałbym jeszcze jakąś trawkę na podstawki...

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Dzięki za dobre słowo :)
Możliwe, ze jutro postaram się wrzucić kolejny up.
Fuxiorr pisze:Czekam na horrorki az beda skonczone :wink:
Długo nie musiałeś czekać ;) one już są skończone.
smiejagreg pisze:Dałbym jeszcze jakąś trawkę na podstawki...
Trawka by wyglądała całkiem spoko tylko niestety jest problem z trwałością trawki przy turniejowym graniu tak więc zdecydowałem, że nie będzie zieleniny na podstawkach - jedynie zimny kamień ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Lechu, obczaj trawki army paintera. Ja stosuję od jakiegoś czasu i uważam, że są rewelacyjne. Są w kępkach, więc z trwałością nie ma problemu. Są o wiele lepsze niż te badziewne posypko-trawki z poprzedniej epoki ;)

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

GG świetni, kolorystyka jak dla mnie idealna.
Horrory bardzo fajne, no i patent na bitsy super :D
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

najs =D> chociaz mam wraznie ,ze w realu lepiej się prezentują ... Swoja drogo niezle foty :wink: Jedynie podstawki ubogie ...

p.s-gg to ci których widziałem ? przemalowywales tych niebieskich czy masz 2 regon ?
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

AdamKoz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: AdamKoz »

Rewelacja, wyglądają naprawdę klimatycznie, tak upiornie, z tymi głębokim cieniami. =D>

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Dziękuję za dobre słowa raz jeszcze ;)
szczurek pisze:najs =D> chociaz mam wraznie ,ze w realu lepiej się prezentują ... Swoja drogo niezle foty :wink: Jedynie podstawki ubogie ...

p.s-gg to ci których widziałem ? przemalowywales tych niebieskich czy masz 2 regon ?
Podstawki będą poprawione... na całej armii - tzn. zgodnie z radą Grześka i Łukasza dodam trawkę army paintera i podstawki dużo w ten sposób zyskają.
Jeszcze czeka mnie zrobienie podstawek pod tyle modeli, że tę trawkę i tak przykleję na koniec co by nie burzyć koncepcji i robić tak jakie było dotychczasowe założenie.

Co do Gwardii to dokładnie ten sam oddział. Problem w tym, że w PX jak siedzieliśmy jest strasznie żółte i słabe światło przez co nie widać poprawnie i wystarczająco jasno kolorów :D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Witajcie po krótkiej przerwie.

Poprzyklejałem trochę tego tuft-u na podstawki - efekt faktycznie znacznie lepszy :)

Podziękowania dla Hubsona za pomoc w przygotowaniu zdjęć - myślę, że znacznie lepszych niż poprzednie tutaj umieszczane (z wyjątkiem Varghulfa) :)
Fotki robione dwa dni temu. Od tego czasu prezentowana szóstka fell-batów jest już pomalowana. Pozostało do pomalowania jeszcze 5 nowszych metalowych wzorów. Dwa modele na pierwszym zdjęciu są już skończone.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Poniżej wraciak malowany razem z poniższymi hexami rok temu - póki co na razie szmata na wykończeniu jest - necro rozpoczęty miesiąc temu.
Obrazek
Obrazek

Poniżej kolejny WIP - tym razem moje konnego BSB-ka. Więcej jest tutaj do roboty niż zrobione ale konept już delikatnie można dostrzec - oczywiście jeszcze barding habety będzie trochę edytowany, szmata całkowicie, a także w grę wchodzi jeszcze dokończenie płaszcza...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
blisko rok temu zaczęte płaszcze u Hexów (szmaty mają otrzymać efekt zbliżony do Wraciaka powyżej):
Obrazek
Obrazek
Nowe foto gwardii robione lepszym aparatem:
Obrazek

EDIT: konieczne było skorzystanie z innego hosta zdjęć. Ten, który był nie pozwala na wrzucanie hotlinków...
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2013, o 10:38 przez Daw, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Zakaz hotlinkowania :mrgreen:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Naciąłem się :)

Za chwileczkę podmienię pozostałe foty...
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

strasznie mi się podobaja płomienie na sztandarze gwardii, w ogóle cała gwardia jest cacy, choć może te pomarańczowe wstawki nie specjalnie do mnie przemawiają, i to samo właśnie z batami, wg mnie trochę dziwne futro. BSB wygląda obiecujaco.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Zjesbisty styl i malowanie :!: :!: :mrgreen: :mrgreen:
Najlepiej wyszli GG

ODPOWIEDZ