Gra o Tron - serial
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Gra o Tron - serial
Patrzac na zakonczenie to mogliby cala sage zakonczyc w 1 sezon imho. Zostaly juz tylko dwa konflikty reszta swiata vs blond sucz i wszyscy vs inni.
Mają trochę wątków do pokazania, walkę o westeros (myślę że pierwszy odcinek nowego sezonu to sztorm w którym Daenerys traci część armii
), później walka z nieumarłymi (jak rozumiem naznaczony Bran otwiera im drogę przez mur - samemu przechodząc przez niego ...).

- Dancaarkiiel
- Falubaz
Wchodzisz do tematu o serialu i prosisz, żeby ludzie nie spoilerowali?Albo_Albo pisze:ale pliz nie spoilerujcie dzisiaj przynajmniej
Eee?

@up
Liczę mega na ten róg.
Moja teoria którą wśród znajomych forsuje, że ta blond panienka morza nie przekroczy poszła się jebać... ale liczę dalej, żę nie dopłynie
Król północy spoko. A i tak najbardziej cieszy przybycie Aryi
(kto tam został? Payne, Cersei i góra chyba tylko)
Liczę mega na ten róg.
Moja teoria którą wśród znajomych forsuje, że ta blond panienka morza nie przekroczy poszła się jebać... ale liczę dalej, żę nie dopłynie

Król północy spoko. A i tak najbardziej cieszy przybycie Aryi

LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- Dancaarkiiel
- Falubaz
Góra nikogo nie zmasakrował, odcinek oceniam 2/10.
Scena z wysadzaniem septu bardzo dobra, szczególnie muzyka świetnie pasuje.
Scena z wysadzaniem septu bardzo dobra, szczególnie muzyka świetnie pasuje.

-
- Chuck Norris
Co tu dużo mówić, odcinek petarda. I to nie tylko dlatego że był wystrzałowy
.
Myślałem że to Margery zrobi porządek w Królewskiej Przystani, ale wcale się nie zawiodłem.
Trochę tylko z dupy motyw z Tomenem. Z Aryą to już w ogóle. Znaczy akcja fajna, szczególnie z plackiem, ale trochę za wcześnie. Historii z Johnem też nie kupuję. Ned nawet żonie nie wyjawił prawdy przez tyle lat? Bitch please.
Jak ktoś już pisał wcześniej to Jamie zabije Carsei. Może w końcu do niego dotrze, że to jej knucia doprowadziły do śmierci także jego dzieci. Albo zrobi to w "akcie łaski" gdy już Dany zdobędzie tron a ją pośle na śmierć. Karzeł pewnie nie przyłoży do tego ręki.
Nie ma co gdybać. Póki co chyba najlepsze zakończenie sezonu. Mówiłem, że jakoś będą musieli przebić poprzedni odcinek i cholera udało im się.
P.S. John chyba nie będzie długo królem północy, bo nie w smak to little fingerowi.

Myślałem że to Margery zrobi porządek w Królewskiej Przystani, ale wcale się nie zawiodłem.
Trochę tylko z dupy motyw z Tomenem. Z Aryą to już w ogóle. Znaczy akcja fajna, szczególnie z plackiem, ale trochę za wcześnie. Historii z Johnem też nie kupuję. Ned nawet żonie nie wyjawił prawdy przez tyle lat? Bitch please.
Jak ktoś już pisał wcześniej to Jamie zabije Carsei. Może w końcu do niego dotrze, że to jej knucia doprowadziły do śmierci także jego dzieci. Albo zrobi to w "akcie łaski" gdy już Dany zdobędzie tron a ją pośle na śmierć. Karzeł pewnie nie przyłoży do tego ręki.
Nie ma co gdybać. Póki co chyba najlepsze zakończenie sezonu. Mówiłem, że jakoś będą musieli przebić poprzedni odcinek i cholera udało im się.
P.S. John chyba nie będzie długo królem północy, bo nie w smak to little fingerowi.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
Cersei 1000 : 0
Tommen 1 : 1

Nachapała się expów jak prosie, to sobie levelowała.
I oczywiście nowy mistrzowski gif do forumowych dyskusji: http://i.imgur.com/uDCQ5hf.gif (spoiler alert)
Też mam wrażenie, że Jaime, zmieni swoje sympatie.
Tommen 1 : 1

Nachapała się expów jak prosie, to sobie levelowała.
I oczywiście nowy mistrzowski gif do forumowych dyskusji: http://i.imgur.com/uDCQ5hf.gif (spoiler alert)
Też mam wrażenie, że Jaime, zmieni swoje sympatie.
Heh, Jamie musi być strasznie wkurzony. Ostatnim razem, kiedy ktoś chciał odpalić Wildfire w mieście, to wbił mu miecz w plecy i dostał łatkę Królobójcy
A teraz nie ma go pięć minut a tu myk, król nie żyje, pół miasta rozwalone i jego siostra się panoszy.

Prawdziwy krasnolud gardzi słonecznikiem.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Tylko dzieci trochę głupie.Eltharion pisze:Coś tak czuje że Danka będzie się hajtać z Królem PółnocyTo by była dopiero para <3
Ej, niech ktoś kto bardziej ogarnia akcje, wyjaśni czyj jest w końcu Jon?
Wszędzie jest info że jego ojcem jest Rhaegar, który puknął Lyane, ale kolor włosów i dużo motywów z pierwszego sezonu, wskazuje że Robert. Znowu jeśli Robert, to nie rozumiem o co w ostatnim odcinku chodziło Lyanie, jak rozmawiała z Nedem.
Wszędzie jest info że jego ojcem jest Rhaegar, który puknął Lyane, ale kolor włosów i dużo motywów z pierwszego sezonu, wskazuje że Robert. Znowu jeśli Robert, to nie rozumiem o co w ostatnim odcinku chodziło Lyanie, jak rozmawiała z Nedem.
Chyba było coś takiego że mówiła że jeśli Robert się dowie to skasuje dzieciaka. Znaczy się był od Rhaegara więc niby był prawowitym następcą tronu, jakby dorósł, right?

Jak Jon Snow który też jest bękartem i królem północy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

- Barbarossa
- Mniejsze zło
Aerys II Targaryen (ten szalony od pieczenia ludzi żywcem) miał 3 dzieci:
Rhaegar (najstarszy)
Viserys
Daenerys
Rhaegar pierwotnie był mężem Elii Martell, miał z nią dwójkę dzieci. Jednak zakochał się w Lyannie Stark i dał z nią dyla (nie wiadomo, czy uprowadził), co było jedną z przyczyn rebelii Starków i Roberta Baratheona.
Rhaegar zginął z ręki Roberta pod Tridentem, dwójka dzieci Rhaegara została zabita. Właśnie dowiedzieliśmy się, że Jon jest dzieckiem Rhaegara i Lyanny, co oznacza, że Daenerys jest jego ciotką. I równolatką, gdyż Daenerys urodziła się podczas rebelii, podobnie jak Jon.

Rhaegar (najstarszy)
Viserys
Daenerys
Rhaegar pierwotnie był mężem Elii Martell, miał z nią dwójkę dzieci. Jednak zakochał się w Lyannie Stark i dał z nią dyla (nie wiadomo, czy uprowadził), co było jedną z przyczyn rebelii Starków i Roberta Baratheona.
Rhaegar zginął z ręki Roberta pod Tridentem, dwójka dzieci Rhaegara została zabita. Właśnie dowiedzieliśmy się, że Jon jest dzieckiem Rhaegara i Lyanny, co oznacza, że Daenerys jest jego ciotką. I równolatką, gdyż Daenerys urodziła się podczas rebelii, podobnie jak Jon.