nie mogę uwierzyc ze wziąłeś taką trywialkę do siebie , pamiętajmy że to forum o plastikowych i metalowch żołnierzykach
nie interesuje mnie czy jesteś modem czy nie i nie obchodzi mnie zbytnio czy nim zostaniesz dalej
ale jak już niejako z własnej winy wsiąkłem w temat to wyraże swoje zdanie n.t. kilku cech dobrego moderatorowania.
dobry moderator powinien byc :
-dyskretny (im mniej widać jego ingerencje tym lepiej)
-spokojny/bezstronny ( nie działać pod wpływem własnych przekonań)
-pamiętac ze jest tu dla userów a nie odwrotnie
jakbym miał podac przykłady dobrych modów z BP to wskazałbym Blesa Thuriona i chocby Jagala. Tam rzaaadko kiedy widac ingerencję z góry ale jednak wszystko chodzi jak w zegarku. Oni wiedzą że praca moda to nic wiecej niż cieciowanie a nie udowadnianie komukolwiek czegokolwiek
pzdr
Edit : dajcie mi bana odrazu i zanudźcie się na śmierć
Kompetencje Fanatyka
Skorzystaj, wiec ze swojej rady i pouczaj userow na PM. Skoro ty mozesz publicznie komentowac to ja tez. Parafrazujac to co wkleil Jasiu - tez nie jestes swieta krowaFanatyk pisze: Natomiast "prześmiewców forumowych" proszę o albo pisanie pmek do adminów o ukaranie mnie albo zdjęcie ze stanowiska, zamiast pisania na forum i robienia flejmów i polowania na czarownice (czy uzasadnione czy nie, takie rzeczy proszę róbcie na pmkach).
Kwestie kontrowersji wokół moderatury Fanatyka są właśnie omawiane na forum masońskim. Nie rozejdzie się tym razem po kościach, mam dość patrzenia na afery wywołane nie przez jakichś trupanków i inne patrycje, tylko przez jednego z moderatorów - który powinien afery wytłumiać i moderować, a nie wywoływać i podgrzewać.
Podobnie kwestia ujawniania przez Jasiaaa treści z zamkniętego moderatorskiego forum (śmietnik).
I z którego to powodu ten temat uważam za skompromitowany oraz nadający się tylko do zamknięcia. Dobranoc państwu.
PS. - koniec świata, zgadzam się z Raptem i Mukiem:
Podobnie kwestia ujawniania przez Jasiaaa treści z zamkniętego moderatorskiego forum (śmietnik).
I z którego to powodu ten temat uważam za skompromitowany oraz nadający się tylko do zamknięcia. Dobranoc państwu.
PS. - koniec świata, zgadzam się z Raptem i Mukiem:
+1Skorzystaj, wiec ze swojej rady i pouczaj userow na PM. Skoro ty mozesz publicznie komentowac to ja tez. Parafrazujac to co wkleil Jasiu - tez nie jestes swieta krowa
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl