Jak pograć by nie przegrać z kretesem

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Wolfgar
Chuck Norris

Post autor: Wolfgar »

O fuck no to lipa, 2 razy bym ich zamal. Hmm no to nie tylko ja nie znam zasad chyba. No coz...

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

xD

Pilnuj i kontroluj na bieżąco wszystko - ja np. zostałem niedawno zwałowany na turnieju przy losowaniu czaru przez przeciwnika, i dzięki temu właściwie wygrał

Więc pilnuj wszystkiego na drugi raz i będzie dobrze :D

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Wolfgar pisze:Hmm no to nie tylko ja nie znam zasad chyba. No coz...
Nikt nie karze Ci znać zasady innej armii, musisz znać swojej i ogólne zasady z RB. A IMO od przeciwnika (kolegi) który ma armię na 5k i wie że Ty zaczynasz dopiero, można się więcej spodziewać...
Obrazek

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Hehe, wałowany już na pierwszej bitwie? :D Na to wychodzi, jak oponent ma Dwarfy na 5000pkt.
Następnym razem wałuj go, że jak szarżujesz, to detachment też może strzelać do wroga :D
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Wolfgar
Chuck Norris

Haha dobre:D Najlepsze jest to że stół był tak mały że nie mogłem datachować bo bym za nic się nie pomieścił i moja główna taktyka wzięła w łeb :D
Powiedzcie mi jeszcze jedno (wiem że to inny temat ale sprawa dotyczy tej rozgrywki) Przy kolejnym starciu, przy liczeniu punktów on wygrał. 5 kuszników wzięło nogi za pas i uciekli na 10' on gonił na 6', następna tura należy do niego więc szarżuje, bez problemu dochodzi do mnie i niszczy, coś mi tu śmierdzi a nie mogę tego znaleźć w podręczniku.

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Wolfgar pisze:Przy kolejnym starciu, przy liczeniu punktów on wygrał. 5 kuszników wzięło nogi za pas i uciekli na 10' on gonił na 6', następna tura należy do niego więc szarżuje, bez problemu dochodzi do mnie i niszczy, coś mi tu śmierdzi a nie mogę tego znaleźć w podręczniku.
Reakcja na szarże oddziału już uciekajacego to zawsze flee, więc nie rozpatrujecie walki. Dzieliły was 4", oddział dwarfów szarzuje na 6" czyli Ty musiałbyś wyrzucić 2 na ucieczkę aby oddział automatycznie zniszczyli. Jeżeli wyrzuciłbyś więcej np.8 to on pali szarżę a Ty biegniesz 8" i możesz zbierać sie w swojej turze.
Obrazek

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

Wolfgar pisze:następna tura należy do niego więc szarżuje, bez problemu dochodzi do mnie i niszczy, coś mi tu śmierdzi a nie mogę tego znaleźć w podręczniku.
Powineneś mieć tzw. Autoflee (autoucieczka). On szarżuje maksymalnie tyle ile może do przodu, a ty rzucasz oddziałem ile cali uciekasz, jeśli uciekniesz dalej niż na 6" od miejsca skąd szarżuje, to on pali szarżę, a ty możesz oddział w swojej turze zbierać.
Nie przejmuj się tym Ld10 mogło to nie być specjalne. Takie wpadki i zaćmienia każdemu się zdarzają. Pilnuj swego następnym razem.

Wolfgar
Chuck Norris

O dzięki wielkie za szybką odpowiedź, czyli w ten sposób straciłem dwa oddziały (fakt że przetrzebione) i Priesta. Szkoda :( No teraz powoli zacząłem studiować podręcznik bo niestety "nie znajomość prawa nie zwalnia z niego". Nie no tego Ld 10 nie mam za złe, ale niektóre rzeczy mam.
Pozdro
PS. Aha jeszcze pytanie, kusza ma siłę 4 więc ma -1 do pancerza? To w takim razie muszkieterzy mają też siłę 4 ale przebijają dodatkowo pancerz więc Dwarfy mają -2 do pancerza?

Awatar użytkownika
argoth
Mudżahedin

Post autor: argoth »

Dokładnie tak jak piszesz :D
Ogień oczyszcza ciało i dusze nawet największych wrogów Imperium...niech zapłoną stosy!

PG...czyli jak wygrać bitwę przed jej rozpoczęciem. 100% HATE!!!

Wolfgar
Chuck Norris

Hmm.. a myślałem ze tylko krasnale są wyjątkowe :D Dzieki to znacznie ułatwi mi grę następnym razem.

Awatar użytkownika
argoth
Mudżahedin

Wolfgar pisze:Hmm.. a myślałem ze tylko krasnale są wyjątkowe :D Dzieki to znacznie ułatwi mi grę następnym razem.
W pewnym sensie są wyjątkowe. Ich zabawki są tak skonstruowane, że Thunderersi maja +1 do BS :roll:
Ogień oczyszcza ciało i dusze nawet największych wrogów Imperium...niech zapłoną stosy!

Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

Post autor: Pijak »

Nie +1 do BS tylko +1 do trafienia ;).

Awatar użytkownika
argoth
Mudżahedin

Oj tam...Na jedno wychodzi :wink:

ODPOWIEDZ