Jak pograć by nie przegrać z kretesem
Moderator: #helion#
Nikt nie karze Ci znać zasady innej armii, musisz znać swojej i ogólne zasady z RB. A IMO od przeciwnika (kolegi) który ma armię na 5k i wie że Ty zaczynasz dopiero, można się więcej spodziewać...Wolfgar pisze:Hmm no to nie tylko ja nie znam zasad chyba. No coz...
Hehe, wałowany już na pierwszej bitwie?
Na to wychodzi, jak oponent ma Dwarfy na 5000pkt.
Następnym razem wałuj go, że jak szarżujesz, to detachment też może strzelać do wroga

Następnym razem wałuj go, że jak szarżujesz, to detachment też może strzelać do wroga

To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
Haha dobre:D Najlepsze jest to że stół był tak mały że nie mogłem datachować bo bym za nic się nie pomieścił i moja główna taktyka wzięła w łeb 
Powiedzcie mi jeszcze jedno (wiem że to inny temat ale sprawa dotyczy tej rozgrywki) Przy kolejnym starciu, przy liczeniu punktów on wygrał. 5 kuszników wzięło nogi za pas i uciekli na 10' on gonił na 6', następna tura należy do niego więc szarżuje, bez problemu dochodzi do mnie i niszczy, coś mi tu śmierdzi a nie mogę tego znaleźć w podręczniku.

Powiedzcie mi jeszcze jedno (wiem że to inny temat ale sprawa dotyczy tej rozgrywki) Przy kolejnym starciu, przy liczeniu punktów on wygrał. 5 kuszników wzięło nogi za pas i uciekli na 10' on gonił na 6', następna tura należy do niego więc szarżuje, bez problemu dochodzi do mnie i niszczy, coś mi tu śmierdzi a nie mogę tego znaleźć w podręczniku.
Reakcja na szarże oddziału już uciekajacego to zawsze flee, więc nie rozpatrujecie walki. Dzieliły was 4", oddział dwarfów szarzuje na 6" czyli Ty musiałbyś wyrzucić 2 na ucieczkę aby oddział automatycznie zniszczyli. Jeżeli wyrzuciłbyś więcej np.8 to on pali szarżę a Ty biegniesz 8" i możesz zbierać sie w swojej turze.Wolfgar pisze:Przy kolejnym starciu, przy liczeniu punktów on wygrał. 5 kuszników wzięło nogi za pas i uciekli na 10' on gonił na 6', następna tura należy do niego więc szarżuje, bez problemu dochodzi do mnie i niszczy, coś mi tu śmierdzi a nie mogę tego znaleźć w podręczniku.
Powineneś mieć tzw. Autoflee (autoucieczka). On szarżuje maksymalnie tyle ile może do przodu, a ty rzucasz oddziałem ile cali uciekasz, jeśli uciekniesz dalej niż na 6" od miejsca skąd szarżuje, to on pali szarżę, a ty możesz oddział w swojej turze zbierać.Wolfgar pisze:następna tura należy do niego więc szarżuje, bez problemu dochodzi do mnie i niszczy, coś mi tu śmierdzi a nie mogę tego znaleźć w podręczniku.
Nie przejmuj się tym Ld10 mogło to nie być specjalne. Takie wpadki i zaćmienia każdemu się zdarzają. Pilnuj swego następnym razem.
O dzięki wielkie za szybką odpowiedź, czyli w ten sposób straciłem dwa oddziały (fakt że przetrzebione) i Priesta. Szkoda
No teraz powoli zacząłem studiować podręcznik bo niestety "nie znajomość prawa nie zwalnia z niego". Nie no tego Ld 10 nie mam za złe, ale niektóre rzeczy mam.
Pozdro
PS. Aha jeszcze pytanie, kusza ma siłę 4 więc ma -1 do pancerza? To w takim razie muszkieterzy mają też siłę 4 ale przebijają dodatkowo pancerz więc Dwarfy mają -2 do pancerza?

Pozdro
PS. Aha jeszcze pytanie, kusza ma siłę 4 więc ma -1 do pancerza? To w takim razie muszkieterzy mają też siłę 4 ale przebijają dodatkowo pancerz więc Dwarfy mają -2 do pancerza?
W pewnym sensie są wyjątkowe. Ich zabawki są tak skonstruowane, że Thunderersi maja +1 do BSWolfgar pisze:Hmm.. a myślałem ze tylko krasnale są wyjątkoweDzieki to znacznie ułatwi mi grę następnym razem.

Ogień oczyszcza ciało i dusze nawet największych wrogów Imperium...niech zapłoną stosy!
PG...czyli jak wygrać bitwę przed jej rozpoczęciem. 100% HATE!!!
PG...czyli jak wygrać bitwę przed jej rozpoczęciem. 100% HATE!!!