Jak sie zabrać za krasnale ?

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Shagi ja bym osobiście wykorzystał kuszników dają Ci przewagę nad Thundami krasnoludzkimi gdyż Ty masz zasięg a oni nie :)
Wystawiłbym 2 cannony albo 3 i spróbowałbym jak już mówi kurka niszczyć jego maszyny i kowadło.
Przy tak ciasnym ustawieniu wojsk dobrze będzie się spisywać Hellstorm Rocket Battery siła 5 nawet krasnoludom robi krzywdę.
Wystawiłbym magów z domeną cienia licząc na Pit of Shades albo z domeną Niebios licząc na Kometę Cassadory.

Generalnie walcząc z krasnoludami staram się mieć więcej strzelania zarówno tego zwykłego jak i supportu magicznego niż oni.

PS: Tak to jest pisać w kilku kartach równocześnie zapomniałem wysłać tej wiadomości :lol:
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

a ja wam powiem przy takim ustawieniu na górce to wali sie dwa działą w kowadło i po dziale na działo :wink:

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

Grand Admiral Thrawn pisze:Rozumiem, że kowadło to z Thorekiem jest? Jeśli tak to przypomnij koledze, że tylko armie począwszy od nowych orków i imperium mogą brać special characters ponieważ są oni wplecieni (czy chcemy czy nie) do list armii.
Dalej...widzę longbeards ale nie widzę wariorów. A muszą być.
Uściślenia sędziowskie - nie muszę mieć warriorów jeśli mam rangerów z longów zrobionych a tak właśnie jest tylko Shagi tego nie zaznaczył, aha no i klocki krasi są po 20 a nie 25 :)
A co do specjali to nie będziemy się ograniczać :) gramy ze sobą for fun i nie przeszkadza żadnej ze stron wystawianie specjali :) pytanie było natury taktycznej a nie "zasadowej" :) a po za tym nie rozumiem jednego po co w takim razie są opisani specjale w booku do krasnoludów? skoro nie można nimi grać? Jak zresztą w innych AB sa opisani również.

A co do grania tylko na krasnale albo tylko na jakaś konkretną armię to my tak nie chcemy staramy się stworzyć jak najbardziej uniwersalną rozpiskę :)

EDIT - literówki
Ostatnio zmieniony 5 sie 2008, o 08:17 przez grahnar, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

No spoko. Krasnale bądź co bądź nie są armią stricte 7edycyjną. One były robione jeszcze w 6 edycji i to widać niestety (też nimi gram od kwietnia). Co do special characters to chodzi mi że nie ma ich w army list tylko są z tyłu podręcznika. Bierz jedną dziesiątkę kuszników tak na wszelki wypadek :wink:

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

no kusznicy mogą mnie zaboleć :) ale nie lepiej by było jakby wystawił jakiegoś przekafarnionego specjala albo dobrego herosa? Grał ze mną ostatnio jakimś kafarem z runefangiem i muszę przyznać że wykończył mi cały klocek hammererów nim :)

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Kafar z runefangiem? to brzmi jak oksymoron :D chyba, że Cię zwałował i dał go Grand Masterowi

Awatar użytkownika
Shagi
Wałkarz

Post autor: Shagi »

To był master z laurami i sword of power

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

Shagi pisze:To był master z laurami i sword of power
hahahaha, to miał być kafar, jak gracie na specjal herosów to polecam Karla Franza, to jest dopiero kafar+smok czy inna mała zabawka dla niego i juz przejeżdżasz przez krasnale :wink:

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

no był kafar :) zjadł mi sporo krasi :)

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

czy ja wiem... wystawić lorda na tarczy z bsb i master rune of chelleng(ta co muszisz szarżować) i wpadaj w taki klocek gdzie masz 6 bonusów na starcie i jest tam lord który potnie ci wszystko

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

nie mamy smoka karla ani lorda na tarczy :) a z lordów to thorek zjada mi slota więc ja nie mogę dać lorda na tarczy, za to mój oponent czyli imperium może sobie zapodać jakiegoś kafara na gryfie który by mi wleciał w kowadło :)

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

karl to do empire, a thorek nie jest zły w krasiach

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Kołek pisze:karl to do empire, a thorek nie jest zły w krasiach
ale o co chodzi? :)

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

I ten kafar na gryfie soczyście się odbije.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Kołek pisze:
Shagi pisze:To był master z laurami i sword of power
hahahaha, to miał być kafar, jak gracie na specjal herosów to polecam Karla Franza, to jest dopiero kafar+smok czy inna mała zabawka dla niego i juz przejeżdżasz przez krasnale :wink:
Karl na smoku ssie w porównaniu do Valtena Exalted of Sigmar :P
Ale już o tym pisałem :P

Pomyśl o Balthasarze Gelcie albo o Volkamrze lub o Kurcie :)
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

ODPOWIEDZ