Zmiany w AB

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

pomysł z drejkami to nic innego jak latająca kawaleria tylko, jaka! taka sama jak w wojnie o brodzie była, same 5 ale 3 ataki i 3 woundy bodajże w statsach i naprawde spory koszt, zajmuje chyba 2 rary czy jakoś tak i jest 0-1. Czy to nie byłoby piekne? czołg jest i to na mniej niż 1k mozna go wziaśc :? to takie cos na 2k nie moznaby? I to jeszcze tracisz rary, oczywisćie jakiś honor\ścieżka dla lorda też by się przydała aby podkreślić, że to smoczy pan.

Co do SM, gdzies ktoś napsiał, że mogliby rzucać bound spele, powiedzmy tylko na siebie jakieś dodatki do walki, zaleznie od wielkosci oddziału.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Drejki mogłyby być tylko jeśli w armii jest lord na smoku,i mam nadzieję że nie straci przez to możliwości czarowania,a nawet jakby to żeby gema zostawili!
Swordzi z boundami tez spox,tylko droźsi no i sejva na 4+

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Kolejnych kilka pomysłów

Swordmasterzy mają możliwosć odparowywania ataków -jeżeli przeciwnik na hit rzuci 1,2 to my możemy automatycznie oddać (tylko że bez hita tylko od razu ranić) taka zasada dała by powera szczególnie przeciw armoiom hordowym i spearom dzięki temu moglibyśmy oddac więcej ataków

WL mogli by mieć 2 style walki +1 do S i 2 ataki(na zasadzie szybkiego miotania toporem) albo +3 S i killing blow ale mają zawzse strike last (coś na wzor zombie) byli by o wiele bardziej użyteczni choć podobała by mi sie u nich zasada wyłażenia z lasu (coś jak wywoływanie minerów)

i powinna powstać typowa piechota HA tarcza i Shielld tak za 7-8 pts

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

A pro po WL to ktoś już tu gdzieś napisał ze mogliby mieć dwie opcje ataku:
1. Taka jak teraz czyli S6 i strike last
2. Chłopaki zarzucają toporki na plecy wkładają ręce w "rękawy" skór białych lwów i maja 2A S4
Takie coś by mi naprawdę odpowiadało

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Pomysły początkującego:
pomysł z drejkami to nic innego jak latająca kawaleria tylko, jaka!
Dobre byłoby coś w stylu pegasus knight'ów + breath weapon - elfy na małych smokach

SM powinni mieć coś w stylu odbijania strzał i/albo zamiast armoru amuleciki z ward'em
Drugi pomysł na nich to 7WS, by kolesie z 3ws też trafiali w nich na 5+

Powinno się zrobić bardziej uniwersalną piechotę elficką - tak jak w Sea Patrolu Ship's Company - dokupujesz co ci potrzeba (i tu powinna się pojawić możliwość dodania heavy armor'u)

..::Maciej::..
Wałkarz

Post autor: ..::Maciej::.. »

Wybaczcie za tak ograniczaną odpowiedź....
wg mnie odbijanie strzał jest najgłupszą zasadą z całego WFB chyba...

mogli by mieć jakąś małą umiejętność magiczną.. w końcu z Hoeth jesteśmy , tak??
np.champion amulet ... z czymś... nie wiem np.Drain Magicz 2lvl...
i 4 powera...
albo faktyczne amulety z wardem...
wtedy zdai by sie jeszcze bardziej niż teraz :D
a i tak są nieźli

pozdro

Aj z boundem sie chyba powtózyłem jak ter patrze...
ale w sumie kiedyś ktoś mi mówił ,że np. mogli by też rzucać pomniejszy czar np(repertuał jakichś 3 z lore of High Elves :D) ,który muszą rzucić z odpowiednio 2,4,5 kości (najsłabszy , średni ,lepszy) jeśli owy wynik przekroczy ich liczbe to czar sie nie udaje...
a jeśli jest mniejszy niz liczba Swormasterów to wchodzi tak jakby był rucony na dokładnie takim power levelu jaki jest wymagany w army booku do rzucenia czaru

pozdro2

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Na moje powinni wprowadzić coś takiego jak we władcy pierścieni - zbroje z mithrilu - lekkie a wytrzymałe. Działałoby jak full-plate armour.
Dajemy coś takiego SM + ten jeden pukt. siły, żeby mieli 6 z dwurakami i idziemu kosić :P

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Kris siły 6 na SW to już ostre przegięcie i nie pasowało by do nich :D

pomysł z zakładaniem płaszczu i dwuraka na plecy był mój ;)

SM muszą podkreślić swoją umiejętność walki specjalnymi zasadami a nie podwyższonymi statami bo długo byli świetną piechotą a tu jak wyszły nowe AB to okazali się mierni w porównani do innych ;) choćby tacy wardencerzy niby Swordmasterzy mieli być najlepiej władającymi mieczem na świecie a tu się okazuje że WE mają lepszych wojowników (zamiast trzymać się łuków;)) troszke mi ich żal bo to moja ulubiona jednostka i prawie zawsze ją wystawiam niestety nie jest w stanie wiele zaoferowąć sama w sobie ...

Chłopcy a może zrobimy konkurs na Bohatera Imiennego trzeba by określić kategorie i nadsyłać projekty potem ktoś neutralny ocenił by ich :D ciekawe by to było szczególnie że mamy ciekawe pomysły ;P

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Zluzujcie troche. Sa pogiete ceny corowych jednostek i 0-1 na prawie wszystkim, po za tym glupio porozkladany army list na sloty i i tyle jest do zmiany. A jak swordmasterzy beda punkt tansi/dostana jakiegos power upa, czy WL zmieni sie w jakis fajny skirmish to bedzie wogle bosko. Byle seer zostal :P

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

lith pisze: Byle seer zostal :P
Prawda. Moge sobie zmieniac wszystko...wazne jest tylko to :wink: :wink:

..::Maciej::..
Wałkarz

Post autor: ..::Maciej::.. »

Dokładnie :D
seer! musi zostać

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

boże jak by mi seera zmienili to bym chyba sprzedał armię ;) HAHAHA

nie no może w nowej ed każdy mag będzie mógł od razu wybierać czary :D:D :devil: bosko Book of hoeth i seer :D

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

nie no może w nowej ed każdy mag będzie mógł od razu wybierać czary :devil: bosko Book of hoeth i seer
I niby to JA tu ostro przeginam :P

Co nie zmienia faktu że przybałby się elfom armour z AS 4+ - zrekompensowałby troche toughness 3 u lordów...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

jesli honory nie beda sie wliczaly do pkt na magiczne przedmioty, to jak najbardziej mozliwa konfiguracja jest seer+BoH :)
Obrazek

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Oj zapomnijcie, seer poleci. Znaczy nie jestem pewien, ale tak sadze, niestety :(

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Niestety...tez czuje ze poleci...za mocny jest

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ach ta fantazja :rol:

a co do seera, jak poleci to lipa, ale wole niech leci tylko niech piechote porządnie zmocnią, na taki konsensus sie ajk najbardziej godze :D

Chiałbym składać rozpy w oparciu o piechote, taki ofens piechotny, tylko w pełni słowa teo znaczeniu, na pewno z lordem w jednym uderzeniowym oddziale jazdy do tego wsparcie magiczne w postaci dwóch magów, raczej jako ochrona przed magią ale chciałbym też coś nimi rzucić...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Seer nie poleci,ale bedzie droższy lub słabszy(np zamiast wybierania przeżut losowania czarów)
A ja tam tylko chcę abym mógł dalej grać sobie smokiem i magią,nie ważne co będzie w armii(przed chwilą wygrałem na aukcji 32 spearów z cg! a Wl mam,szkoda by była tych 15 silverów ale cóż począć)ale Dragonów chce mieć lepszych i może droższych,no i tych drejków nie odpuszczę!
Ostatnio zmieniony 25 sty 2007, o 13:27 przez Belaner7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

jeżeli ściągną nam seera to obawiam się że nasza armia straci naprawde bardzop dużo a przedewszystkim magię He staną się w tedy strasznie przeciąętne choć powinny królować w magi. poprostu nie moga nam tego zrobić

a nie koniecznnie muszą polepszać armię
bo Dla GW sie liczy kasa a nie polepszanie armi moga wynieś cna wyżyny oddziały które nie są w cale potrzebne by je kupić (np nie stąd ni z ową dadzą zabujczych PG i wtedy wszyscy zaczną ich kupować ) więc nie koniecznie musimy liczyć na zmiany na lepsze a w tedy obawiam się że HE pójdą w odstawkę

jednym słowwem SEER dawał ogromną przewagę HE w magi wiec gdy go zniosa to będzie z nami krucho ( no chyba że odd teraz każdy mag będze znał wszystkie czary z loru który wybrał ;P )

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

a przedewszystkim magię He staną się w tedy strasznie przeciąętne choć powinny królować
9 lorów do wyboru to zdecydowanie za mało. Takie orki na przykład mają aż 2.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ