Maelstrom Games - tani sklep internetowy z UK

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

cała przyjemność po mojej stronie ;)

wyznaję zasadę:
jeśli czynisz dobro to ono potem do ciebie wraca.
tak samo jest ze złem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ptaq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ptaq »

Gokish - Maele są dosyć rozmownymi ludźmi. Jeśli poprosisz ich o konkretny wzór, to raczej nie odmówią. Dobrze, że ten sklep nie jest w Polsce, bo to przez stały kurs Funta narzucony przez GW u nas jest tak drogo. Gdyby to był Polski sklep, to ceny byłyby wyższe niż w Cytadeli! Swoją drogą przydałby się zaprzyjaźniony sklep, który kupowałby w GW za funty, a potem moglibyśmy od nich odkupić po cenie hurtowej ^^
Co do przesyłki, to jest ona darmowa powyżej Ł10 i zawsze jest podzielona na paczki o wadze max 2 kg ze względu na przepisy obowiązujące przesyłki międzynarodowe. Nie można też zamawiać żadnych sprayów i niczego, że jest pod ciśnieniem.
Jak wszyscy zaczną kupować, to zatrudnią kogoś ze zmywaka jako konsultanta pl, a nie restrykcje dowalą ;]
Tak jeszcze w kwestii zniżek, to są stałe przy większych zamówieniach. 1% przy Ł50, 2% orzy Ł100 i 4% przy Ł200+. Oczywiście korzystając z Voucher Code obniżającymi cenę towaru zazwyczaj tracimy ww bonusy.
Jeśli bierzecie jeszcze większą pakę, to warto się z nimi potargować pamiętając, że oni płacą tylko 60, albo 65% ceny, a my 90-85%.
Pozdro

edit: ależ ja jestem wolny xD zanim odpisałem, to wpakowali 5 nowych postów

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

paczka wysłana 21sierpnia a dotarła 2 września jakiś rekord? 8)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Rewelacyjny poradnik. Być może dostanie przyklejkę :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

Szrederator pisze:paczka wysłana 21sierpnia a dotarła 2 września jakiś rekord? 8)
nam za pierwszym razem doszła w 4 dni ;P ale teraz duże zamówienia to min tydzień :P

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

phi ;)
ja zamawiałem modele z japonni wysłane w środe w sobote miałem w domu :)
co z tego że kosztowała ta wysyłka kupe kasy

:wink:

pewnie jak zacznę się bawic w 40K lub nową armie do battla to zamówie maelsotrma bo jednak troche można przyoszczędzić :)

Awatar użytkownika
minosso
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minosso »

Zamowilem 25 sierpnia i paczka doszla do mnie wczoraj ale to byla duza paczka z nowym WD ^^

Skym4N
Plewa

Post autor: Skym4N »

Witam wszystkich,

Na początek - super temat. Niedawno dostałem cynk o tym sklepie i zastanawiałem się nad zakupem u nich. Miałem pewne wątpliwości, które mi chyba rozwiałeś :)

Mam jednak do Ciebie parę pytań;
1. Ile pobrali Ci z konta za płacenie kartą? (również mam w MBanku)
2. Co dają tamte ubezpieczenia, które można wykupić? (widnieją na jednym ze screenów)
3. Jeżeli chciałbym dostać paczkę inną, niż zwykły list (np. karton), a co za tym idzie - powyżej 2kg, ile by mnie to kosztowało?

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

ad1. masz szczęście. przed kilkunastoma minutami kupiłem sobie kilka blisterków i mi wyszło, że 1 funt = 4,32zł. zapłaciłem kartą visa elektron z mBanku. możliwe, że poprzez PayPal byłoby kilka groszy taniej
ad2. za 10 funtów ubezpieczenie na kwotę 30 funtów, a za Ł12 na Ł500.
ad3. nazwa 'zwykły list' nie odnosi się do opakowania, które zawsze jest bardzo solidne i adekwatne do zawartości, tylko do formy wysyłki (brak ubezpieczenia)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

A mnie ściągneli dzisiaj (zamawiałem farbki) z wirtualnej kredytówki mbanku 4,24 :D
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Jankiel pisze:A mnie ściągneli dzisiaj (zamawiałem farbki) z wirtualnej kredytówki mbanku 4,24 :D
no tak. kredytówki zarabiają na siebie w inny sposób.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jeżeli zarabia, to na pewno nie na mnie (raz musialem się wykosztować 14 zł za jej wydanie). Ta "kredytówka" ze zwykłą ma tyle wspólnego, że posiada numer i datę ważności. Ale nie mogę wziąć na nią żadnego kredytu, zapłacić w knajpie czy wziąć kasy z bankomatu. Służy tylko do zakupów w necie. Ale nie wiem czemu, nie naliczają praktycznie żadnej marzy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

skoro mamy różnicę 8gr na funcie wychodzi na to ze mBank narzuca zwykłym kartom około 2% prowizji.
dodam jeszcze, że średni kurs funta w dniu dzisiejszym wg. mBanku wynosi 4.2881zł
Obrazek

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

co do "solidnego opakowania" - pudło w którym luźno latają zamówione rzeczy, tak solidne że przyszło do mnie zgniecione, i tak dobrze zabezpieczone że było otwarte na oścież jak je dostałem na poczcie (przecięta jedyna warstwa taśmy jaka była, zapewne przez kogoś z poczty)....
Dobrze że wszystko co trzeba w środku było
Obrazek

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

już o tym pisałem. nic nie powstrzyma 'ciekawości' pocztowców.
otwierając paczkę podziurawili pewnie poduszki powietrzne unieruchamiające luźno latające blisterki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

albo je wyjęli żeby zobaczyć co tam było bo takowych nie uświadczyłem - wszystkie 3 boxy sobie latały luźniutko
Obrazek

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Zapewne brytyjska poczta...

Skym4N
Plewa

Post autor: Skym4N »

Shinue; policzyli tylko jednego funta za płacenie kartą? : o

Czy istnieje tam jakaś opcja (do wykupienia), aby dodatkowo zabezpieczyli paczkę przed tymi "ciekawskimi" ?

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

dodatkowe zabezpieczenie paczki nic ci nie da. 'ciekawość' jest tak wielkim uczuciem, że po chamsku przebija i rozpakowuje wszystkie paczki o ile wydają się wartościowe. ubezpieczenie wypłaca ci odszkodowanie jeśli paczka się zgubi lub ulegnie zniszczeniu. złodziei nie interesuje fakt iż poczta płaci krocie za swoją nierzetelna pracę. dla nich liczy się tylko zysk, który zostaje im w kieszeni...
Obrazek

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Już 3 tygodnie czekam na paczkę. Dziś wysłałem mail'a o tym fancie do maelstroma. Napisali, żebym się w przyszłym tygodniu odezwał jeśli nic nie dojdzie to jeszcze raz wyślą. Stawiam milion zielonych, że poczta pl dobrała się do przesyłki.

ODPOWIEDZ