Kaag Figs "pare lat później"

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Kaagular
Wałkarz

Re: Kaag Figs "pare lat później"

Post autor: Kaagular »

Nie zapaskudzę ;) Kwestia dokładności. Listewki są ogólnie ok, trzeba trochę przypolerować i tylko rogi wymagają kombinacji. Samo bejcowanie i lakierowanie wymaga i tak mniej precyzji niż malowanie figurek. Jak coś mi nie wyjdzie z malowaniem szczytów listewek, to "przedłużę" podłoże dioramy na listwy (trawa będzie minimalnie wystawać).

Dzięki za pozytywne komentarze!

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Wstępnie wygląda fajnie =D> . Daj kilka zbliżeń na poszczególne figsy...

Kaagular
Wałkarz

Zbliżenia to zmora miernego malarza ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Fajne - nic nie tracą przy zbliżeniach =D> , W oczach goblina dałbym jeszcze żółte bliki... Beczkę bym jeszcze rozjaśnił jakąś ochrą po krawędziach niektórych. Skóra krasi troszkę ciemna wyszła, tez można by się pokusić o lekkie rozjasnienia. można też nic z tym nie robić, już wygląda cool :wink: ...

Kaagular
Wałkarz

Faktycznie oczy goblina do poprawy. Nigdy wcześniej nie malowałem takich oczu, nie wpadłem na to :)
Reszty nie wykonam z prostego powodu. Aparat robi swoje i po prostu na żywo nie ma potrzeby rozjaśniania skóry. Beczki nie poprawie tylko i wyłącznie z tego powodu, że wolę uniknąć pracy na figurce solidnie przyklejonej do dioramy.

Dzięki za rady i dobre słowa.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Beczki dużo zyskują po rozjaśnieniu ochrą. Spróbuj następnym razem...

Kaagular
Wałkarz

Najnowsza praca:

Bragg the Gutsmann, w roli drugoplanowej, odwalony byle jak, regimentowiec spod znaku Khorna (figurka ma chyba z 15 lat):
Obrazek

Oczywiście zdjęcie ujawniło kilka rzeczy, które już są poprawione, ale już za późno na drugie podejście do sesji zdjęciowej. Historii z finecastem opowiadać nie będę, ale np. za chińskiego boga nie udało mi się wyprostować drzewca... Najgorsze jest to, że źle ustawiłem figurkę na podstawce... powinna być kopnięta 90 stopni, żeby nie było (od frontu) widać spojeń drewna xCCCCCC

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Post autor: jawor »

Zrób cała podstawkę, a drewno też pomaluj.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No, tu już postawiłeś na jatkę - keczupu pełno :wink: ...

Kaagular
Wałkarz

Podstawki całej nie zrobię, bo tak ma być. A drewna nie pomaluję, bo w domu nie mam gdzie a za oknem armagedon.

Kaagular
Wałkarz

Najnowsza praca. Ogólnie strasznie wymęczona, to nie moje klimaty. Problem w tym, że to jest na prezent - prezent dla kogoś kto mi tanio sprzedał... 25 podobnych figurek. Znając życie pomaluje jest za 10 lat :d

Figurki Warzone. Nie mam pojęcia jakie konkretnie. Dioramka głównie pochodzi z Castoramy : )

Obrazek

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Rewelacja :D Tylko posadzka mi zbyt monotonna się wydaje :)

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

Świetna dioramka, koncept, realizacja, malowanie. Ale tez się zgadzam co do posadzki, taka niedokończona... nie wiadomo, czy to beton, czy co.

Kaagular
Wałkarz

No niby chciałem ją jakoś pocieniować czy coś, ale za brakło mi cierpliwości. To są kafelki z gipsu i strasznie chłoną wodę. Nie da się ich normalnie pomalować pędzelkiem a aerografu nie mam :[ No albo nie wiem jak się takie coś maluje :)

Anyway thx.

Kaagular
Wałkarz

Praca, z przyczyn osobistych, robiona aż od połowy kwietnia...
Figurki Gamezone, jak zwykle na własną półkę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Znakomite! :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Wiele fajnych rzeczy w duelu, całe malowanie figsów, kolorystyka podstawki, wszystko mi się podoba, poza jednym - całość nieco psują: zielone włosie z pędzla i to białe coś na podstawce. Te elementy kompletnie nie pasują do całości, są jakby sztucznie wstawione z innej rzeczywistości #-o ... Podstawka ma duże wymiary, więc naprawdę można by się pokusić o jej zbudowanie - jakieś fragmenty rozbitego działa, czy jakieś skałki większe, sąg drewna, czy cokolwiek....
Praca naprawdę świetna, może z tą podstawką jeszcze warto by pokombinować #-o :wink: .

Kaagular
Wałkarz

Jak wrócę do domu to się przyjrzę temu włosowi. Jakoś przegapiłem, a to zgroza. A podstawka... Nie umiem. Żona też mnie strasznie za nią objechała :\

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Oj tam, nie umiem [-X [-X [-X . Kamienie duże robisz z kory sosnowej, bo to fajny materiał na duże głazy. Drobne kamyki najlepiej uzyskać krusząc korek. Jak potrzebujesz bardzo platformowate głazy to korek też się nada, ale imho wychodzi bardzo płasko - kora lepsza. Smarujesz wikol - wsadzasz w wikol glazy, kamyki, jakieś ew. gadżety, całość obsypujesz piaskiem i cała filozofia. Malować umiesz, to głazy, kamienie, czy gadżety pomalujesz bez problemu. Naprawdę taka podstawka poprawia odbiór figsów, a te są fajnie pomalowane. Gadżety - ich rodzaj oraz ilość - wg uznania, w zależności od wielkości podstawki. Jeszcze jedna sprawa - wszystkie elementy podstawki lepiej wyglądają, jak są skupione w kilku grupach, a nie równomiernie rozłożone po podstawce. Dotyczy to mniejszych kamieni, czy trawy. Lepiej wygląda jedna/kilka grup kamieni/kęp trawy...

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

pięknie !!! =D> =D>

ODPOWIEDZ