Życie DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bison
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bison »

Szczególnie forma "przyszłem" ... no normalnie masakra.

Wyobraźcie sobie apokalipse, ukazuje się Bóg i mówi "Oto przyszem" ...

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

GarG pisze:Zapminacie o Czarodziejkach ;)
Wszystkie czarodziejki z Konwentów są chyba poślubione Malekithowi :roll: , tak przynajmiej było napisane w booku do 6 ed.
Tomash pisze:I na dodatek zaprzysiężone dziewice, czyli niedotykalskie. Normalnie dramat. Sam bym został emo w takim środowisku :wink:
Do końca nie wiem czy takie nie dotykalskie. W booku HE jest wzmianka o tym, że Morathi obiecała noc z najpiękniejszymi wiedźmami, w zamian za odzyskanie jakiś tam artefaktów które podpierniczyłi jej Alith Anar.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

gdzie są te artefakty? i co to za jeden ten Alith Anar, do zjechania? :P

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

O ile dobrze pamiętam, Alith Anar to szef Shadow Warriorów, nazywany "Shadow King", ukradł Morathi artefakt Stone of Midnight. Całość powinna być jeszcze gdzieś opisana na Warseerze :)
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

ale ze szczegółami czy bez? :wink:

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Całkiem sie z Tobą zgadzam to smutne
A nie chodziło Ci o 'całkowicie'? :D
Patryk aktualnie jest do dopuszczona
Ta, rozumiem, ze literowka.

Imo nie ma co się czepiać o dopuszczone formy. 'Przyszłem' jest całkowicie niepoprawne i błędne.

No to tyle ze spamu.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Alith Anar był szambelanem na dworze w Anlec. Po całym tym zamieszaniu dotyczącym sukcesji stał się zaprzysiężonym wrogiem popleczników Malekitha. Zinfiltrował Naggaroth i bodaj na jakimś balu maskowym zakręcił się wokół Morathi - wtedy podpieprzył jej Stone of Midnight. Infiltrując Naggaroth skorzystał również z tego samego źródła wiecznego życia co Malekith i Morathi, przez kilka tysięcy lat prowadził prywatna wojnę podjazdową tyle, że nie było wiadomo czy to on czy jego legenda dopóki GW nie potwierdziło tego na łamach WD :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

sounds fun :)

w zasadzie to już figurkę kojarzę, imho chyba najlepszy special char. z tej edycji, przynajmniej na głowę bije Korhila, w sensie samego modelu rzecz jasna ... kapitam Phoenix Guardów też jest niezły, w zasadzie.

all in all dzięki za możliwość dokształcenia się, w jakimś sensie :wink:

hmm i rozumiem, że skoro jest w nowym army booku, to jednak owa "legenda"nadal żyje? :wink:

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

ale akurat jego figurka jest szkaradna :roll:

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

kwestia gustu, moim zdaniem rzeźba utrzymana jest w konwencji High Elfów, jako rasy bądź co bądź kierującą się "dobrem ogółu", a co za tym idzie w pewnym stopniu szlachetnej i dobrej.

z drugiej strony ów "shadow king" ma prawie, że na twarzy wymalowany jakiś cień, rodzaj bijącej od niego poświaty mroku, czy mi się to podoba czy nie, powtarzać drugi raz nie będę :wink:

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

jeśli chodzi o polski to dziadowe jest jeszcze: "strasznie ładny" "strasznie dobry". cos takiego nie istnieje! przynajmniej tak mówi moja polonistka :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

mi się wydaje, że np. "strasznie dobry" to inna wersja (bardziej spopularyzowana) "dobry, że aż strach" :roll:

swoją drogą jak już jesteśmy w temacie to wydaje mi się, że kiedyś poprawne były słowa "uledz" oraz "módz" (kolejno od "ulegam" i "mogę")
o słowie "puchar" też można pewną anegdotkę przytoczyć :roll:

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

hmm, wybacz Artein, ale pozwoliłem sobie sprrawdzić pisownię podanych przez Ciebie słów, trochę mi nie pasowała zaproponwana wersja pisowni.
in fact takie słowa były w użyciu, ale jako "ulec" i "móc", wyrazy, z któych pochodzą podałeś poprawnie, ale taki jest dziwny nasz język, że nie wszystko da się tak w prosty sposób sprowadzić do "odmiany" :wink:

anyway ja miałem przez długie lata w zwyczaju odmieniania "spojrzeć" od "spoglądać" .. prawdziwa głupota tak btw :wink:

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

ja tam aż tak dobrze się na języku polskim nie znam, ale zdaje się w '36 wprowadzono reformę która zmieniła m.in. "uledz" na "ulec".
Podobnie z tej samej reformu pochodzi słowo "puchar", które wcześniej zawsze było "puharem". Podobno jeden profesor z drugim trochę wypili i patrząc na puhary z trunkiem założyli się, że zmienią pisownię tego słowa.... :roll:

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

point for u than, chyba nie pozostaje mi nic innego jak tylko posypać głowę popiołem i ruszyć pod innym nazwiskiem na wyprawę przeciw Szwedom :wink:

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

Kontrolowanie Hydry jest cieżkie , chwila nieuwagi i masz drugą dziurę w tyłku.

Ciężko jest być władcą zwierząt :(

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

no po prostu "fakt autentyczny" :lol: :lol:
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Moj zimny jest dobrze wytresowany szarpie chaosnickie scierwo jak sie patrzy.

Zajebiaszcze jest zycie mrocznego rycerza..

ps ale z dupy temat :P

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

SauruS PoweR, właśnie stwierdziłeś, że temat założony przez samą Hag Queen tego forum jest "z dupy".... :roll:

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Bo On tylko o dupach myśli ;P Jemu wybaczamy z całą swą łaskawością :twisted:
Temat jest po to, żeby moje elfiątka nie spamowały po wszystkich innych :)
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

ODPOWIEDZ