Slot Rar co obok czołgu
Moderator: #helion#
- Shakin' Dudi
- Masakrator
nie brac drugiego rara...wcisnąć za do dużo dodatkowego woja 

Działają.modlitwy priestów działają na championów dogsów?? jak tak, to opłaca się wziąć do irongutów championa dodatkowo Very Happy
Też mi się tak wydaje.Tak, chyba również dodatkowo sztandary z kodeksu ogrów.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
z fajnych rzeczy jeszcze rhinox riderzy. dosc szybcy, twardzi, a jak przywala, to nie ma co zbierac 

Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Chyba są zbanowani, z tego co pamiętam.
Kiedyś jakoś tak składałem armię, że akurat miałem dwa sloty rare wolne i wstawiłem Maneatersów - spisali się bardzo dobrze, jednak te 2 sloty... Szkoda bardzo.
Kiedyś myślałem też np. nad 6 Bulli, ustawionych po 3 - ale to chyba bardzo kiepskie rozwiązanie, nawet jak na klimatyczną armię
Poza tym mało jest armii, przeciwko której by się to sprawdziło.
Kiedyś jakoś tak składałem armię, że akurat miałem dwa sloty rare wolne i wstawiłem Maneatersów - spisali się bardzo dobrze, jednak te 2 sloty... Szkoda bardzo.
Kiedyś myślałem też np. nad 6 Bulli, ustawionych po 3 - ale to chyba bardzo kiepskie rozwiązanie, nawet jak na klimatyczną armię

To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
Jeden kosztuje 48 punktów.Wolfgar pisze:jaki jest koszt jednego irongutsa i czy brać 4 czy moze lepiej 3?
Kwestia tego czy 3 czy 4 zależy od tego z czym maja walczyć, jeśli US ma znaczenie to lepiej 4 (12 to więcej niż 9

Ja osobiście staram sie wsadzić 4 + warbanner.
Kurcze nie miałem możliwości testu irongutów ......zastanawia mnie ich skutecznośc na HE DE raczej niewielka wystrzelani mogą zostac ....natomiast przeciwko vc coś pieknego jesli uda sie zrobic szarze od boku to kazdy kloc ma szanse sie posypac i4 mpacty + 12 at. z s 6 + jakas war szmatka czy ogrzy banner pogrom no i immune to fear

A gnoblar nie tylko fluffowy. Przeważnie to look-out gnoblar, który poprawie look-out sir z chyba 5+ na 3+, ale to już zasada typowo Ogrowa, więc mogę dobrze nie pamiętać.
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
hej, nie wiecie gdzie można zakupić skrzydła od winget lacerów?? wpadłem na pomysł zrobienia z dwóch boxów pistolierów griffon legion, tylko niech nikt nie mówi o mail orderze, bardziej wolałbym od kogoś kto ewentualnie zajmuje się zabawą w sprowadzanie części lub mniej legalne sposoby związane z formami (również kogoś kto się tym zajmuje); co do drugiej metody to na priva poprosiłbym, co by nikt nie miał problemów 

proponuje może z druty 1mm do kupienie w "metalowym"Byro pisze:Też obecnie z tym walcze, choc ja chcę przerobic rycerzy. Mój pomysł to zrobic "ramy" skrzydeł z obramowania wyprasek, zaś same pióra z green stuffu, zobaczymy jak wyjdzie.

a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?