Slot Rar co obok czołgu

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

na normalnym turnieju "limited" zabronione są chyba tylko RoRy i działa dogsów - tak to wszystko jest legalne
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

nie brac drugiego rara...wcisnąć za do dużo dodatkowego woja ;)

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

modlitwy priestów działają na championów dogsów?? jak tak, to opłaca się wziąć do irongutów championa dodatkowo :D

Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Post autor: ismael »

dof ironom da się dać war bannera?
Tak, chyba również dodatkowo sztandary z kodeksu ogrów.

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

modlitwy priestów działają na championów dogsów?? jak tak, to opłaca się wziąć do irongutów championa dodatkowo Very Happy
Działają.
Tak, chyba również dodatkowo sztandary z kodeksu ogrów.
Też mi się tak wydaje.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Irongutsi mogą miec magiczny banner do 50 pkt. War banner może w zasadzie każda armia, również ogry. Co się tyczy innych bannerów, wg twórców army buildera, mogą używac ze zwykłych ogrowych (nie z imperialnych).

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

z fajnych rzeczy jeszcze rhinox riderzy. dosc szybcy, twardzi, a jak przywala, to nie ma co zbierac :D
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Chyba są zbanowani, z tego co pamiętam.

Kiedyś jakoś tak składałem armię, że akurat miałem dwa sloty rare wolne i wstawiłem Maneatersów - spisali się bardzo dobrze, jednak te 2 sloty... Szkoda bardzo.

Kiedyś myślałem też np. nad 6 Bulli, ustawionych po 3 - ale to chyba bardzo kiepskie rozwiązanie, nawet jak na klimatyczną armię :P Poza tym mało jest armii, przeciwko której by się to sprawdziło.
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Wolfgar
Chuck Norris

Post autor: Wolfgar »

jaki jest koszt jednego irongutsa i czy brać 4 czy moze lepiej 3?

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

-SaH- pisze:Chyba są zbanowani, z tego co pamiętam.
Zbanowani są w Europie, u nas nadal się chyba nimi gra.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Wolfgar pisze:jaki jest koszt jednego irongutsa i czy brać 4 czy moze lepiej 3?
Jeden kosztuje 48 punktów.
Kwestia tego czy 3 czy 4 zależy od tego z czym maja walczyć, jeśli US ma znaczenie to lepiej 4 (12 to więcej niż 9 ;) ).
Ja osobiście staram sie wsadzić 4 + warbanner.

Wolfgar
Chuck Norris

Dostałem dziś info że nie można brać ironguts do armi Imperium, czy to prawda?

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Nieprawda. Można brać.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Mają regułę Dogs of War, to oznacza, że można je dac jako slot rare do niemal każdej armii, w tym Imperium.

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Kurcze nie miałem możliwości testu irongutów ......zastanawia mnie ich skutecznośc na HE DE raczej niewielka wystrzelani mogą zostac ....natomiast przeciwko vc coś pieknego jesli uda sie zrobic szarze od boku to kazdy kloc ma szanse sie posypac i4 mpacty + 12 at. z s 6 + jakas war szmatka czy ogrzy banner pogrom no i immune to fear
Obrazek

Wolfgar
Chuck Norris

No mnie także się tak wydaje ale koleś z Barda mówił że tylko ogry Golgfaga a ironguts nie. Pomyślałem że może jednak ma rację.
Aha co dają gnoblary bo widzę że są jakieś w blistrze czy to tylko fluff?

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Kolesiowi z Barda nie wierz, normalnie możesz brać nawet na najbardziej surowym "Limited" :)

A gnoblar nie tylko fluffowy. Przeważnie to look-out gnoblar, który poprawie look-out sir z chyba 5+ na 3+, ale to już zasada typowo Ogrowa, więc mogę dobrze nie pamiętać.
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

hej, nie wiecie gdzie można zakupić skrzydła od winget lacerów?? wpadłem na pomysł zrobienia z dwóch boxów pistolierów griffon legion, tylko niech nikt nie mówi o mail orderze, bardziej wolałbym od kogoś kto ewentualnie zajmuje się zabawą w sprowadzanie części lub mniej legalne sposoby związane z formami (również kogoś kto się tym zajmuje); co do drugiej metody to na priva poprosiłbym, co by nikt nie miał problemów 8)

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Też obecnie z tym walcze, choc ja chcę przerobic rycerzy. Mój pomysł to zrobic "ramy" skrzydeł z obramowania wyprasek, zaś same pióra z green stuffu, zobaczymy jak wyjdzie.

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

Byro pisze:Też obecnie z tym walcze, choc ja chcę przerobic rycerzy. Mój pomysł to zrobic "ramy" skrzydeł z obramowania wyprasek, zaś same pióra z green stuffu, zobaczymy jak wyjdzie.
proponuje może z druty 1mm do kupienie w "metalowym" :D. A te pióra to najpierw kartę plastikowa i na to Gs i wymodelować pióra . :wink:
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

ODPOWIEDZ