8 edycja tuż tuż...
Jest jeszcze Arabia, Kathay i Nippui. Im też mogli by wydać armięKokesz pisze:Jest jeszcze DoW. Armia, która mogła by wprowadzić dużo interesujących wariantów do całej gry.ChD sa dziwna hybryda,choc w 5ed mialy swoj urok.
ciekawe ze sa w zasadzie 2 armie w totalnym zapomnieniu-dark eldarzy i chaos dwarfy

Co do Dark Eldarów to fakt, że jest to armia zapomniana ale puki co nie jest kiepska. Jak w końcu zacznę zbierać armię do 40k to rozpocznę właśni od nich.
Wiesz niektóre narody pojęcia matematyczne wiążą z ekonomiąSzczurza Jucha pisze:Ech, naród polski, gdzie pojęcia matematyczne wiązane są tylko z alkocholem![]()

Ostatnio zmieniony 2 lis 2008, o 12:06 przez Tullaris, łącznie zmieniany 1 raz.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
<poprawia okulary na nosie>
Skquaty , mój młody padawanie to kosmiczne krasnoludy a raczej odpowiednik krasnoludów w WH40k obecnie na wymarciu.
tak jak mamy np odpowiednik ogrów czyli ogryny , i halfingów czyli ratlingi tak krasnoludami są squaty.
Skquaty , mój młody padawanie to kosmiczne krasnoludy a raczej odpowiednik krasnoludów w WH40k obecnie na wymarciu.
tak jak mamy np odpowiednik ogrów czyli ogryny , i halfingów czyli ratlingi tak krasnoludami są squaty.
A ja jestem przeciwny szybkiej zmianie edycji.
Jeszcze do 7 nie powychodziły wszystkie booki a tu już nowa ma wchodzić, ech...
Ale tu można by wejść w drogę rozważań na temat polityki GW (ale i tak wszyscy wiemy,że jest chora), może GW to armia złych przybyszy z kosmosu którzy chcą nas manipulować i stwożyć z nas swą armie niewolników...(aaaaaaa, wysysają mi "musk")
Co do D10 to lubie używać ich w RPG ale włączone do FB zabrałyby mu dotychczasowy czar...
Jeszcze do 7 nie powychodziły wszystkie booki a tu już nowa ma wchodzić, ech...
Ale tu można by wejść w drogę rozważań na temat polityki GW (ale i tak wszyscy wiemy,że jest chora), może GW to armia złych przybyszy z kosmosu którzy chcą nas manipulować i stwożyć z nas swą armie niewolników...(aaaaaaa, wysysają mi "musk")
Co do D10 to lubie używać ich w RPG ale włączone do FB zabrałyby mu dotychczasowy czar...

Miałem palnąć jakiś cytat..., ale zapomniałem XD
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
czemu?
Zamiast 4 kosci na atak lorda d6 rzucałbyś po prostu 4 koścmi k10.
Zamiast 4 kosci na atak lorda d6 rzucałbyś po prostu 4 koścmi k10.
No to się nacieszyłem nowym codeksem do DE, nie no ten pomysł z 8 ed. jest jakiś do bani.Mike pisze:i nowe RH aż do wydania normalnych codexów
A wsłało je do Warpa bo ludzie nie chcieli nimi grać.runepriest pisze:squaty sa na wymarciu bo gw wyslalo je do warpa
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."