nie przeczę że jest przydatny ale jest tylko one use only i nie chodzi mi o samą głupotę tylko o to że taki oddział to około 550pts, a taka duża kuźnia na głupiej IFce i masz pozamiataneGarG pisze:nie zgodze np. ze nie opłaca sie wystawiac Cok w liczbie wiekszej niz 6 gdyz zawsze mozna dac banner "zimnej krwi" czy jakos tak i on wtedy na takich wagonach sie bardzo dobrze sprawdza.
DE 2257
Vincent dlatego jak ja bym składał taki wagon to miał by on tam hoteka, MR(2). Dotego zamiast Banneru Hydry dał bym Tam Banner of Nagaryth.
Zimny widziałes moze tą zasade u lizaków?
Vincent ten banner odpala sie w najwazniejszym momencie. ( chociaz ja bym i tak wolał War Banner albo Banner Mordu)
Zimny widziałes moze tą zasade u lizaków?
Vincent ten banner odpala sie w najwazniejszym momencie. ( chociaz ja bym i tak wolał War Banner albo Banner Mordu)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
no wtedy to zaczyna mieć jakiś sens, ale:GarG pisze:Vincent dlatego jak ja bym składał taki wagon to miał by on tam hoteka, MR(2). Dotego zamiast Banneru Hydry dał bym Tam Banner of Nagaryth.
-bez banneru hydry dużo traci z siły przebicia
-jeśli chcesz mieć tam: Banner of Nagaryth, hoteka i MR(2) to musisz dać tam conajmniej 2 masterów
-to ciągle są tylko elfy z T3 a save'a 2+ nie jest trudno się pozbyć
więc dalej nie jestem za wagonami takimi CoK, ale skoro tobie się sprawdza to graj jak chcesz
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
no właśnie o to chodzi banner nie jest zły ale są lepszeGarG pisze:Zimny widziałes moze tą zasade u lizaków?
Vincent ok 2 masterów albo master i Lord. Tyle ze taki klocek jest nie do zlamania i cięzko do zatrzymania. Wzbudzasz fera. Dotego dodaje sobie kociołek i juz mam hydra banner
Dotego azwsze moge dac Warda albo KB
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
^^
To teraz sobie wyobraź 5 CoK , z Bannerem Hydry , Bannerem Mordu podpakowani kociołkiem![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Co prawda taki oddział to chodząca góra punktów ale same 15 ataków z Siłą 6 i AP robią wrażenie.
Tak niestety , są to Elfy ( T3 ) i łatwo je ubić ale jeżeli się przebiją to mało co temu sprosta.
A teraz takie pytanie , napisaliście mi że rendering stars z manbane mają siłę łączną wytrzymałości celu + 2 , a co z siłą użytkownika , już jest wliczona w to ?? albo co jeżeli przeciwnik ma T9 , czy liczymy to jako T10 czy inaczej. Może nie odpowiednie miejsce ale wiecie o co chodzi.
To teraz sobie wyobraź 5 CoK , z Bannerem Hydry , Bannerem Mordu podpakowani kociołkiem
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Co prawda taki oddział to chodząca góra punktów ale same 15 ataków z Siłą 6 i AP robią wrażenie.
Tak niestety , są to Elfy ( T3 ) i łatwo je ubić ale jeżeli się przebiją to mało co temu sprosta.
A teraz takie pytanie , napisaliście mi że rendering stars z manbane mają siłę łączną wytrzymałości celu + 2 , a co z siłą użytkownika , już jest wliczona w to ?? albo co jeżeli przeciwnik ma T9 , czy liczymy to jako T10 czy inaczej. Może nie odpowiednie miejsce ale wiecie o co chodzi.
maksymalna siła to 7 gwiazdek tą trucizną. Za to toporek ma 18 siły ![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Nom jednak jak dasz im warda 5+ to całkiem wytrzymali są![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Nom jednak jak dasz im warda 5+ to całkiem wytrzymali są
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Vincent jak masz duzo syfu typu harpie DR to przeciwnik ma problem by mu uciec
Dobra czekam na drugą odsłone rozpiski.![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Dobra czekam na drugą odsłone rozpiski.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
jeśli już biore 10 zimnokrwistych to wole żeby wszyscy mieli Hydra banner niż tylko 5 bo to marnowanie punktów,i możliwości tego sztandaru.
a co do sztandaru hag Graef to macie racje...lepiej jest go dać Czarnej straży.
myślałem żeby usunąc jednego zabójce a w tamtemu dać:
rune kaina
dotyk smierci
wojenny okrzyk
ale taki delikwent to już sporo kosztuje...
a co do sztandaru hag Graef to macie racje...lepiej jest go dać Czarnej straży.
myślałem żeby usunąc jednego zabójce a w tamtemu dać:
rune kaina
dotyk smierci
wojenny okrzyk
ale taki delikwent to już sporo kosztuje...
Po co ci 10 coldów ?? Weź sobie 6-7 bo gdzie ty wciśniesz 10 coldów?? A i omijać taki oddział łatwo , a ile punktów przeciwnik dostanie za rozwalenie go , a to nie dobrze. Choć Coldy jak najbardziej z hydra banner zarąbiste
( ZA POWTÓRZENIE PRZEPRASZAM - niedoczytałem się , a teraz to zauważyłem )
pozadro
pozdro![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
( ZA POWTÓRZENIE PRZEPRASZAM - niedoczytałem się , a teraz to zauważyłem )
pozadro
pozdro
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ostatnio zmieniony 3 lis 2008, o 22:17 przez Zeppelin, łącznie zmieniany 1 raz.
I believe in Honour.!
20 korsarzy 250 pkt
fcg
chorągiew węża morskiego
9 zimnokrwistych 283 pkt
fcg
mistrz 185
sztandar hydry
zimnokrwisty
Pani 200 pkt
kociołek
2x 8 kuszników
Hydra 175 pkt
zabójca 161 pkt
-dod. broń
-runa Kaina
-dotyk śmierci
czarodziejka 4 poziom 300 pkt
2x zwój rozproszenia
2x balista 200pkt
16 włócznicy 127 pkt
fcg
SUMA:2051pkt
Spróbowałem opcje z kociołkiem,zrezygnowałem ze sztandaru Hag Graef u zimnokrwistych i zdjąłem 1 zabójce.
Czarodziejka ma jeszcze 25 pkt wolnego ale nie wiem co w nia władować.
fcg
chorągiew węża morskiego
9 zimnokrwistych 283 pkt
fcg
mistrz 185
sztandar hydry
zimnokrwisty
Pani 200 pkt
kociołek
2x 8 kuszników
Hydra 175 pkt
zabójca 161 pkt
-dod. broń
-runa Kaina
-dotyk śmierci
czarodziejka 4 poziom 300 pkt
2x zwój rozproszenia
2x balista 200pkt
16 włócznicy 127 pkt
fcg
SUMA:2051pkt
Spróbowałem opcje z kociołkiem,zrezygnowałem ze sztandaru Hag Graef u zimnokrwistych i zdjąłem 1 zabójce.
Czarodziejka ma jeszcze 25 pkt wolnego ale nie wiem co w nia władować.
naprawdę jakoś dziwnie to wygląda ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
korsarzy daj 18(6 w szeregu), na zimnych daj sztandar mordu, mistrz kosztuje nie 185 a 214ptk, kuszników można wystawić minimum 10 w oddziale i daj im tarcze, taki zabójca kosztuje 146ptk, magiczce zdejmij dodatkowy poziom a daj 3 zwoje i pierścień hoteka, a ci włócznicy to chyba jakaś pomyłka, brakuje harpii i przydała by się czarna straż z Hag Greaf
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
korsarzy daj 18(6 w szeregu), na zimnych daj sztandar mordu, mistrz kosztuje nie 185 a 214ptk, kuszników można wystawić minimum 10 w oddziale i daj im tarcze, taki zabójca kosztuje 146ptk, magiczce zdejmij dodatkowy poziom a daj 3 zwoje i pierścień hoteka, a ci włócznicy to chyba jakaś pomyłka, brakuje harpii i przydała by się czarna straż z Hag Greaf