DE 2257
DE 2257
15 korsarzy 200pkt
-fcg
-chorągiew weza morskiego
15 korsarzy 175pkt
-fcg
12 włóczników 99pkt
-fcg
-wojenny sztandar
2xassasyni 115pkt
-2xruna Kaina
16 kuszników
10 Czarna straż 225pkt
-fcg
-sztandar rzezi
-karmazynowa śmierć
9 zimnokrwistych 333pkt
-fcg
-Hag Gaef
-talizman ciszy
Mistrz 185 pkt
-sztandar Hydry
-zimnokrwisty
-kopia,c.zbroja,tarcza
czarodziejka 4 poziom 310pkt
-poziom
-trzecie oko
-oko precyzji
czarodziejka 2 poziom 165pkt
-poziom
-pożeracz życia
Hydra 175 pkt
Mam Polskiego AB więc sie kierowałem tamtejszymi nazwami
Prosze o komentarze.
-fcg
-chorągiew weza morskiego
15 korsarzy 175pkt
-fcg
12 włóczników 99pkt
-fcg
-wojenny sztandar
2xassasyni 115pkt
-2xruna Kaina
16 kuszników
10 Czarna straż 225pkt
-fcg
-sztandar rzezi
-karmazynowa śmierć
9 zimnokrwistych 333pkt
-fcg
-Hag Gaef
-talizman ciszy
Mistrz 185 pkt
-sztandar Hydry
-zimnokrwisty
-kopia,c.zbroja,tarcza
czarodziejka 4 poziom 310pkt
-poziom
-trzecie oko
-oko precyzji
czarodziejka 2 poziom 165pkt
-poziom
-pożeracz życia
Hydra 175 pkt
Mam Polskiego AB więc sie kierowałem tamtejszymi nazwami
Prosze o komentarze.
Jak dla mnie strasznie dziwne te liczby korsarzy...
NA 12 WARRIORSACH BANNER? I TO MAGICZNY? :O
16 kuszników?:|
Jak dla mnie mało Czrnej strazy
NIe masz zadnego Dispel scrolla
I ogolnie nie przemawia do mnie ta rozpiska.
NA 12 WARRIORSACH BANNER? I TO MAGICZNY? :O
16 kuszników?:|
Jak dla mnie mało Czrnej strazy
NIe masz zadnego Dispel scrolla
I ogolnie nie przemawia do mnie ta rozpiska.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- dziekanotr
- Wodzirej
do 15 z bannerem ASF i FCG im daj, nie wolisz lorda na smoku? proponuje wywalic korsarzy i warriorow a za to wstawic DR ze 2-3 odzialy po 5 i harpie mysle ze bedziej lepiej czarke 4 lvl zmien na lorda ze smokiem jesli chcesz, za hydre dalbym 4 bolce i czarke 2 lvl daj 2 scrolle a mistrza wywal pozdro ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
moim zdaniem zdecydowanie lepsze są hydry. Zminił bym tą kombinacje itemków na lordzie. Dorzucił conajmniej 3 odziały po 5 harpii 2 razy DR. Dał widma. wywalił bym jednego assaisna i adrugiemy dodał jeszcze latanie i killing blowa. zmniejszył bym tych zimnych do 5/6.
Jak bede miec wiecej czasu to napisze wiecej.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
wujek dobra rada...GarG pisze:
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
od razu calkowicie inną rozpiske mu napisz...
imo bezsensu są takie rady...
nie lepiej skupić się na podpakwoaniu tego co już ma, poelpszenie jego zarysu a nie zmiana calkwoitej rozpy?
O wyższości hydry nad RBT napisano już na forum tyle że sobie odpuszczę, a co do rozpiski to jest strasznie dziwna. Jedyna konstruktywna uwaga jaka mi na myśl przychodzi to zwiększenie liczby BG, szkoda że by ich wystrzelali zanim cokolwiek zrobią, zwłaszcza jak niosą przedmioty za 60pkt.
Kosa a gdzie ja napisałem ze ta rozpa jest totalnie do "dupy" ? Napisałem ze nie przemawia do mnie. I nie zmieniam mu wszystkiego co ma w rozpisce przeciez wiec nie wiem o co znow sie mnie czepiasz.
Co do rozpiski. To myśle ze tych kuszników jest zaduzo mogłbys ich zmniejszyc i wystawic dwa oddziały. Z tych korsarzy moze zrob jeden wiekszy? Co do warriorow to w takiej liczbie i to z magcznym sztandarem nic nie zrobią moze poza tym ze oddasz łatwe ptk. przeciwnikowi.
Co do rozpiski. To myśle ze tych kuszników jest zaduzo mogłbys ich zmniejszyc i wystawic dwa oddziały. Z tych korsarzy moze zrob jeden wiekszy? Co do warriorow to w takiej liczbie i to z magcznym sztandarem nic nie zrobią moze poza tym ze oddasz łatwe ptk. przeciwnikowi.
Duży kloc COKs, czyli dużo pkt w jednym miejscu, takie jednostki rzadko się sprawdzają. Co do sztandaru ASF to mi się jednak wydaje, że Zimnokrwisty ma rację.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
solkan nie zgodze sie z tobą lepsze połączenie jezt z sztandarem Mordu
Witam na forum
no to tak:
-warriorsi sprawdzają się tylko jako akumulator dla czarodziejki ze sztyletem do poświęcania jednostek ale w tedy w dużej ilości(min 20)
-strzelców wystawia się 10
-co do korsarzy to najlepiej sprawdzają się w liczbie 18 z frenzy kiedy masz do tego kociołek i wtedy zamiast drugiego takiego oddziału lepiej dać 18 wiedźm
-czarna straż to min 15 w oddziale i napewno ze sztandarem ASF a zwłaszcza w tedy gdy champion jest z karmazynową śmiercią
-Rycerzy wystawiaj max 6 w oddziale bo niebezpiecznie jest wystawiać oddział o tak wielkiej ilosci ptk(wliczając w to jeszcze sztandarowego armi) zwłaszcza jeżeli może w kluczowym momencie oblać głupotę
-brak drugiego rara, według mnie najlepsza opcja to dwie hydry
-tak jak już koledzy mówili to harpie są jednym z największych atutów DE więc min 3 oddziały
-co do herosów to scrolle są abslutnie konieczne(o ile nie masz pierścienia hoteka
) dla czarodziejek podstawowymi przedmiotami są: tom furiona, płaszcz mrocznej gwiazdy i wyżej wymienione Dispel scrolle( pl. zwoje rozproszenia?)
według mnie jeżeli się dostaje w ręce taką fajną zabwkę ja kociołek to dlaczego jej nie używać
(wtedy masz tam BSB i reszte możesz slotów możesz przeznaczyć na magiczki jeśli chcesz grać na magii)
Assassyni świetny charakter a najlepsze kombinacje darów Khaina to:
-Rune of Khaine, Manbane, Cloack of Twilight
-Rune of Khaine, Touch of Death, Cloack of Twilight
-Rending Stars, Manbane, Cloack of Twilight
tyle by było odemnie i życzę powodzenia w grach![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Little Offtop:![Razz :-P](./images/smilies/icon_razz.gif)
a tak poważnie to lepiej by brzmiało:
Cold One albo porpostu Zimny![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
no to tak:
-warriorsi sprawdzają się tylko jako akumulator dla czarodziejki ze sztyletem do poświęcania jednostek ale w tedy w dużej ilości(min 20)
-co do korsarzy to najlepiej sprawdzają się w liczbie 18 z frenzy kiedy masz do tego kociołek i wtedy zamiast drugiego takiego oddziału lepiej dać 18 wiedźm
-czarna straż to min 15 w oddziale i napewno ze sztandarem ASF a zwłaszcza w tedy gdy champion jest z karmazynową śmiercią
-Rycerzy wystawiaj max 6 w oddziale bo niebezpiecznie jest wystawiać oddział o tak wielkiej ilosci ptk(wliczając w to jeszcze sztandarowego armi) zwłaszcza jeżeli może w kluczowym momencie oblać głupotę
-tak jak już koledzy mówili to harpie są jednym z największych atutów DE więc min 3 oddziały
-co do herosów to scrolle są abslutnie konieczne(o ile nie masz pierścienia hoteka
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
według mnie jeżeli się dostaje w ręce taką fajną zabwkę ja kociołek to dlaczego jej nie używać
tyle by było odemnie i życzę powodzenia w grach
Little Offtop:
takLittle Offtop : Czy coś jest z moim nickiem nie tak ?? ( powiem ordynarniej , czy jest on z dupy ?? )
![Razz :-P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Cold One albo porpostu Zimny
Vincent pisze:Witam na forum![]()
no to tak:
-co do herosów to scrolle są abslutnie konieczne(o ile nie masz pierścienia hoteka) dla czarodziejek podstawowymi przedmiotami są: tom furiona, płaszcz mrocznej gwiazdy i wyżej wymienione Dispel scrolle( pl. zwoje rozproszenia?)
według mnie jeżeli się dostaje w ręce taką fajną zabwkę ja kociołek to dlaczego jej nie używać(wtedy masz tam BSB i reszte możesz slotów możesz przeznaczyć na magiczki jeśli chcesz grać na magii)
tyle by było odemnie i życzę powodzenia w grach
Little Offtop:takLittle Offtop : Czy coś jest z moim nickiem nie tak ?? ( powiem ordynarniej , czy jest on z dupy ?? )
Cold One albo porpostu Zimny
Zgadzam się z wszystkim co napisałeś
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Rune of Khaine , Manbane , Touch of Death
Ciekawy do wypróbowania jest także wariant z Jadowitym Ostrzem
Pozdrowienia
no jasne że twoja kombinacja jest najlepsza ale nie mieści się punktowoZimnokrwisty pisze:Zgadzam się z wszystkim co napisałeś Smile nawet z tym o moim linku ;P postaram się zmienić ale coś czułem że jest wałkowy. Nie zgodzę się jeszcze tylko z jednym , z tymi kombinacjami Asasynów Very Happy Wiem coś o nich ( patrz. arena 10 ) Very Happy dobra dobra , może i nie wiem ale kombinacja trzecia jest kijowa. Jeżeli wiesz z kim grasz to wiesz jak Asska zrobić , a tak pozatym to najlepsza kombinacja wg. mnie to :
Rune of Khaine , Manbane , Touch of Death
Ciekawy do wypróbowania jest także wariant z Jadowitym Ostrzem Wink
Pozdrowienia
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
zimnokrwisty Vincent ma racje wink:
co do niektorych postulatów sie nie zgodze np. ze nie opłaca sie wystawiac Cok w liczbie wiekszej niz 6 gdyz zawsze mozna dac banner "zimnej krwi" czy jakos tak i on wtedy na takich wagonach sie bardzo dobrze sprawdza.
co do niektorych postulatów sie nie zgodze np. ze nie opłaca sie wystawiac Cok w liczbie wiekszej niz 6 gdyz zawsze mozna dac banner "zimnej krwi" czy jakos tak i on wtedy na takich wagonach sie bardzo dobrze sprawdza.
@ Vincent
"Model władający bronią pokrytą Człowieczą Zgubą uzyskuje Siłę o jeden większą niż wynosi współczynnik Wytrzymałości celu , chyba że jego Siła normalnie byłaby i tak wyższa. Maksymalny poziom tak ustalonej siły to 6.Oznacza to , że prawie zawsze model ranić będzie przeciwników
na 3+. Tak zmodyfikowana Siła jest również używana do obliczania modyfikatorów do Ochrony Pancerza.[/b]
Wybacz mi , nie wiedziałem tego. Racja stoi po twojej stronie.
@ GarG
Ten banner nazywa się "proporzec zimnej krwi" ale wnosi tylko to , że LD możesz zdawać na 3K6 w jednej turze , odrzucając najwyższy wynik. Mi to tak średnio to wygląda.
Ja tam do Coldów szybciej był dał właśnie Sztandar Mordu albo Hydry.
"Model władający bronią pokrytą Człowieczą Zgubą uzyskuje Siłę o jeden większą niż wynosi współczynnik Wytrzymałości celu , chyba że jego Siła normalnie byłaby i tak wyższa. Maksymalny poziom tak ustalonej siły to 6.Oznacza to , że prawie zawsze model ranić będzie przeciwników
na 3+. Tak zmodyfikowana Siła jest również używana do obliczania modyfikatorów do Ochrony Pancerza.[/b]
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Wybacz mi , nie wiedziałem tego. Racja stoi po twojej stronie.
@ GarG
Ten banner nazywa się "proporzec zimnej krwi" ale wnosi tylko to , że LD możesz zdawać na 3K6 w jednej turze , odrzucając najwyższy wynik. Mi to tak średnio to wygląda.
Ja tam do Coldów szybciej był dał właśnie Sztandar Mordu albo Hydry.