![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Maneaters
Moderator: Afro
próbowałem i maneaterów i irongutsów.
z maneaterami byłem na 2 turniejach w Gorzowie.
refleksje: Irongutsi z bannerem (war albo rag) są naprawdę spoko, zwłaszcza w krasiowym ofensie (z bannerem co daje dodatkowy move przed walką). ewidentny plus to wzięcie dodatkowego rara- imo na turnieje lepsi są irongutsi-zostaje Tobie dodatkowy rar
Maneaterzy: fajna jednostka, ale na turniejach ryzykowna: drogo kosztuje i zapycha dwa sloty. zestaw uzbrojenia moim zdaniem najlepszy to 2x cathay 1x dwurak. dlaczego ? bo masz wtedy Mansów z WS5, +1 I, i -3 save. W praktyce kroją większość cięzkiej kawalerii bez problemu. nawet jesli przeciwnik ustoi szarzę to 2 Manów wali zwykle na początku (8 ataków, czyszczą front). Koleś z GW dobija to co zostaje
sprawdzone w walce, żaden wymysł
pozdro
z maneaterami byłem na 2 turniejach w Gorzowie.
refleksje: Irongutsi z bannerem (war albo rag) są naprawdę spoko, zwłaszcza w krasiowym ofensie (z bannerem co daje dodatkowy move przed walką). ewidentny plus to wzięcie dodatkowego rara- imo na turnieje lepsi są irongutsi-zostaje Tobie dodatkowy rar
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Maneaterzy: fajna jednostka, ale na turniejach ryzykowna: drogo kosztuje i zapycha dwa sloty. zestaw uzbrojenia moim zdaniem najlepszy to 2x cathay 1x dwurak. dlaczego ? bo masz wtedy Mansów z WS5, +1 I, i -3 save. W praktyce kroją większość cięzkiej kawalerii bez problemu. nawet jesli przeciwnik ustoi szarzę to 2 Manów wali zwykle na początku (8 ataków, czyszczą front). Koleś z GW dobija to co zostaje
sprawdzone w walce, żaden wymysł
pozdro
- Zed Zediculus
- Mudżahedin
Po ostatnich bitwach stwierdzam, że jest to najlepsza jednaostak Ogrów. Przeciwko armiom mało-strzelającym niezbęda! 3-4 Ludożerców plus Rzeźnik z SiegeBreakerem (+3 S) i Scull Mantle (-1 enemy Ld) sprawdza się wyśmienicie. Jak uda się rzucić na oddział Trollguts (Regeneracja) to oddział staje się prawie niezniszczalny. Jednak taka zabawka jest cholernie droga...
Jedna rana więcej i byłoby wspaniale...
U mnie Maneaters to jednostak niezastąpiona![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Jedna rana więcej i byłoby wspaniale...
U mnie Maneaters to jednostak niezastąpiona
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
dobry jest tez jeden maneater z tyrantem/BSBkiem
ale w mojej koncepcji nie ma miejsca na wiecej niz 1 ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ja czasem wystawiam kilku Manów z tyranem, wszyscy dostają brace of handguns i jest nieźle
Ruszam sie o 6 cali-strzelam-6 cali-strzelam itp. Jak ktości sprzeda szarżę to można ostatecznie robić "standenszut" no i mają dodatkowe ataki. A 6/8 z S4 strzałów boli ^^
- Zed Zediculus
- Mudżahedin
Jednym Maneaterem nie grałem, bo wolę wtedy wystawić Gorgera (za dużo świetnych jednostek w rarach....
). Ale zapewne można nim ciekawie zagrać. No i ten Stubborn
Mi brace of handgun za bardzo nie odpowiada. Mała siła. Lubię rzucić czar z +1 S i miażdżyć z siłą 8. To się sprawdza!
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Mi brace of handgun za bardzo nie odpowiada. Mała siła. Lubię rzucić czar z +1 S i miażdżyć z siłą 8. To się sprawdza!
Ja sprawdzałem 2 maneatersy, jeden z GW i jeden z cathayskim mieczykiem , do tego bsb z war banerem i tyran z thundermace i jeszcze cos ale mi wyleciało z głowy. Na wszystkim regeneracja. Wybili sami ok. 12 (bylo ok. 20) konnicy Nurgla z savem na 1+ czy 2+. Po iluś mniejszych walkach i niespodziance w postaci hellcanona, na koniec sam maneater z GW wbił 2 woundy maszynie, która załatwiła go "zionięciem". Bitwa zakończyła się remisem, dla mnie! Został mi butcher z 1 woundem w zapasie. (Bitwa była na 2000 pkt)
Ja znowu w Imperium rozglądam się za rozwiązaniem z jednymi ogrami w Rare i w sumie przez pracę zagrałem tylko raz, przeciwko VC dwoma Manitersami. GW + BoH, taką koncepcję wymyśliłem.
Spisały się ok ale przez moje błędy w sumie tak na prawdę raz walczyły tylko. Starałem się nimi zablokować Vargulfa, ale trochę skopałem kąt ustawienia i nie widziały go po jego szarży
No ale jak już weszły w walkę z bok w szkiele + od przodu klocek piechoty, to o ile dobrze pamiętam posypało się 15 bydlaków łącznie za walkę i CR.
Tylko że Ogry tak efektywne przeciw Undeadom nie są, bo ich strach za wiele nie robi, za to ItP mocno się przydaje.
Będę dalej testował jak czas pozwoli i w razie doświadczeń również rzucę cosik tutaj.
Spisały się ok ale przez moje błędy w sumie tak na prawdę raz walczyły tylko. Starałem się nimi zablokować Vargulfa, ale trochę skopałem kąt ustawienia i nie widziały go po jego szarży
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
No ale jak już weszły w walkę z bok w szkiele + od przodu klocek piechoty, to o ile dobrze pamiętam posypało się 15 bydlaków łącznie za walkę i CR.
Tylko że Ogry tak efektywne przeciw Undeadom nie są, bo ich strach za wiele nie robi, za to ItP mocno się przydaje.
Będę dalej testował jak czas pozwoli i w razie doświadczeń również rzucę cosik tutaj.
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
Witam,
Myślę ostatnio nad oddziałem 5 Manaterów (czterech z pistoletami i jeden z dwurakiem).
Macie może jakieś pomysły jak zrobić taki oddział, żeby wyglądał zajebiście i nie wyszedł za drogo w kasie?
Z jakich części ich sklecić itp
pozdrawiam
Myślę ostatnio nad oddziałem 5 Manaterów (czterech z pistoletami i jeden z dwurakiem).
Macie może jakieś pomysły jak zrobić taki oddział, żeby wyglądał zajebiście i nie wyszedł za drogo w kasie?
Z jakich części ich sklecić itp
pozdrawiam
![Obrazek](http://i64.photobucket.com/albums/h176/swieta_barbara/WFB/Jezdzcy%20Hardkoru/banner.gif)
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
nie wiem, może zrobić każdego w innym klimacie. Jeden np. z lustrii, drugi jako dwarf, trzeci imperialista, czwarty: spaczony chaosem, a piąty jakiś tam inny. Możesz też dorwać limitowanego bruisera z hundgannem. no ale jak chcesz tanio to kupujesz boxa bulli i robisz z nich koksów
a pistolety możesz wziąść np. od jezzaili ![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
-
- "Nie jestem powergamerem"
polecam patent "na piratow" - robisz ich ze zwyklych bullich; dokladasz pistolety od lego i czapki - tez lego piraci (idealne - pasuja na wcisk
) obwieszasz ogrowymi bitsami - i juz masz
ja mam takich i bardzo ich sobie chwale - jak jestes zainteresowny to daj znac na priva - zrobie fotki i podesle
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
ja mam takich i bardzo ich sobie chwale - jak jestes zainteresowny to daj znac na priva - zrobie fotki i podesle
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
to wrzuc do galerii:P każdy chętnie popatrzy!
PS. "RZadna Laska nie da Ci tego, co mogą dać Klocki LEgo"![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
PS. "RZadna Laska nie da Ci tego, co mogą dać Klocki LEgo"
proponuje zamiast za 70zł kupować AB - zainwestować pieniądze w słownik ortograficzny ...