Maneaters
Moderator: Afro
Maneaters
czy mółby mi jakiś większy,prawie zielony kolega podać statystyki,opcje,koszt i specjalne zasady dotyczące Maneatersów??
Chciałem jednego wystawić w mojej zielonej aremce zamiast trolli ale nieznam pełnych info o nim a niebęde kupował za 70 zł armybooka OK żeby wystawić jedną figurkę nie
Chciałem jednego wystawić w mojej zielonej aremce zamiast trolli ale nieznam pełnych info o nim a niebęde kupował za 70 zł armybooka OK żeby wystawić jedną figurkę nie
http://uk.games-workshop.com/ogrekingdoms/reference/1/
Tutaj masz reference sheet do ogrów.
Tutaj masz reference sheet do ogrów.
A licky boom boom down!!!
Oczywiście musisz wiedzieć, że ciągną 2 rary.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
To, co napisał Reaper - Maneatersi zabierają dwa sloty rare w armii innej, niż Ogry. Faktycznie lepszym wyborem są irongutsi z banerem.
Jednakże trójka Maneatersów z GW jest kusząca. 12 ataków z WS 4 STR 7, do tego Stubborn i Immune to Psychology... możesz szarżować w co zechcesz
Jednakże trójka Maneatersów z GW jest kusząca. 12 ataków z WS 4 STR 7, do tego Stubborn i Immune to Psychology... możesz szarżować w co zechcesz
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
maneaterzy sa lepsi od ironow i tu jest fakt , ale w dwarfach (wnioskuje to po Twoim awatarze ) mozesz wziasc w rare organki ktore tez sa spoko,ale jesli tak bardzo chcesz to wystaw 4 maneaterow w sumie w pkt wyjdzie jak 4 ironow + organki , ale wez pod uwage ze maneatersi nie moga brac cg i musza przyjmowac szarze
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
jako drugi rare planowałem gyrosa
do tego ironów, rangerów, minerów i ładny ofensik zmontowany
ale poźniej pomyślałem o maneaterach... odpadł by mi gyros ale za to miałbym jednostke, ktora wiele ustoi... głupio by było jakby 4 ironów uciekło z paniki albo nie zdało breaka do tego poza S6 niewiele mają w walce do gadania... no i teraz mam dylemat. Chyba bede musiał przetestowac obie opcje.
do tego ironów, rangerów, minerów i ładny ofensik zmontowany
ale poźniej pomyślałem o maneaterach... odpadł by mi gyros ale za to miałbym jednostke, ktora wiele ustoi... głupio by było jakby 4 ironów uciekło z paniki albo nie zdało breaka do tego poza S6 niewiele mają w walce do gadania... no i teraz mam dylemat. Chyba bede musiał przetestowac obie opcje.
Powiem, tak . Za 4 irongutsów masz 4 imact hity z siłą 4 , sieją fear , i wypalają 12 ataków z siłą 6 . Dajesz im ragbannner (sztandar , zdajesz LD na 3 kościach i jedną wybraną odejmujesz ) i chłopaki miotą wszystko . Polecam ich . A jak będziesz ich chronił to w ogóle są the best .
Za 4 meneatersow dajemy 320 pkt + ok 20 jak cos dokupujemy...
Mamy 4 impacty, Immune to Psychology, Stubborn,
S - 5 (ew. GW - 7); WS - 4; A - 4;
Za 4 ironów z ragbannerem zapłacimy 227 pkt
Impactow 4;
S(GW) - 6; WS - 3; A -3;
Jak wezmiemy ironow to zostanie ok. 115 pkt. zawsze można coś wlepić innego. Wiem, że nie dodałem nic nowego, ale tak (chyba) wszystko jest jasne...
Mamy 4 impacty, Immune to Psychology, Stubborn,
S - 5 (ew. GW - 7); WS - 4; A - 4;
Za 4 ironów z ragbannerem zapłacimy 227 pkt
Impactow 4;
S(GW) - 6; WS - 3; A -3;
Jak wezmiemy ironow to zostanie ok. 115 pkt. zawsze można coś wlepić innego. Wiem, że nie dodałem nic nowego, ale tak (chyba) wszystko jest jasne...
Ostatnio zmieniony 19 mar 2008, o 10:12 przez Qbazss, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Dobrze policzyles punkty?? I Ironi maja 3 ataki.Qbazss pisze: Za 4 ironów z ragbannerem zapłacimy 227 pkt
Impactow 4;
S(GW) - 6; WS - 3; A - 4;
Ta a zapłacimy za nich 320 Pts :/Reaper pisze:tak a czterech maneaterow = 4 impacty z sila 5 , 16 atakow z 7 sily ,i lejesz na wszelkie testy posychologii a do tego masz stubborn i ws 4
I taki chodzący kloc , to szybko nam zniknie Byle strzelanie i bye bye .
Ja na miejscu Rakso_The_Slayer 'a wziołbym 4 Ironów albo 20 hammerersów z muzykiem i sztandarem . To lepiej się spisze niż 3 menaterów , albo w ogóle daj sobie spokój z ogrami wejś organki . :D:D
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: