Warhammer upadł !!!!!!!!!!!!! już nieżyje :/

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

Ale mogę wam powiedzieć że chyba PGA jako ostatni master na jakim byłem zwiększył liczbę graczy...
nie sądzisz że około 80-120 graczy to jest już stała liczba wokół której mastery będą oscylować - to i tak sporo, setka ludzi którzy walą całą Polskę pociągiem żeby pograć w batla, mając na to czas, pieniądze i chęci.
To sporo. Wg mnie. :wink:

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

zafael pisze:heh
DE sa jak inne armie.
Wywal invert ward, hydre, i czarna gwardie beda jak w starej wersji.
Jesli to wywalać to ja poprosze zmieniać inne booki, które sa na tym samym poziomie. Jak pisze JAnkiel -

:roll:
no jak dla mnie to wszystko co napisałeś może pozostać, no może hydrze by zwiększyć koszt, ale harpie są już totalnym przegięciem core'owy latacz (wiem demony też mają ale o demonach innym razem), za śmieszne punkty który nie panikuje innych jednostek, jest IMHO przegięty i należy go bezapelacyjnie ukrucić

Jankiel właśnie zapodał kiedyś dobrą rozpe na 3x DR i 5x haprie gdzie literalnie wyprowadzenie szarży przez przeciwnika która nie zabija harpii lub DR (pewnie i tak dadzą flee) jest nie wykonalne...

Awatar użytkownika
KOOBA.84
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: KOOBA.84 »

Stad ograniczenie lataczy na PGA, ktorego moim zdaniem w BP brakuje (chyba ze jest, to przepraszam - w kazdym razie nie zauwazylem).
bo tak. :lol:

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ograniczenie jest, możesz mieć max 3 trzy razy jeden cor

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

qlpin pisze:
zafael pisze:heh
DE sa jak inne armie.
Wywal invert ward, hydre, i czarna gwardie beda jak w starej wersji.
Jesli to wywalać to ja poprosze zmieniać inne booki, które sa na tym samym poziomie. Jak pisze JAnkiel -

:roll:
no jak dla mnie to wszystko co napisałeś może pozostać, no może hydrze by zwiększyć koszt, ale harpie są już totalnym przegięciem core'owy latacz (wiem demony też mają ale o demonach innym razem), za śmieszne punkty który nie panikuje innych jednostek, jest IMHO przegięty i należy go bezapelacyjnie ukrucić

Jankiel właśnie zapodał kiedyś dobrą rozpe na 3x DR i 5x haprie gdzie literalnie wyprowadzenie szarży przez przeciwnika która nie zabija harpii lub DR (pewnie i tak dadzą flee) jest nie wykonalne...
tez uwazam ta jednostke za zgieta
dlatego BP go udupia
3odziały harpie to nie jakiś mega wyczes
a sa ludzie jak ja którzy wola tylko dwa

Ghost_Master1
Mudżahedin

Post autor: Ghost_Master1 »

A dlaczego w 7ed aż tak dużo trzeba zmieniać zmieńmy to i zmieńy tamto może najlepiej zmienić system żeby nic nikomu nie przeszkadzało ogólnie 6ed wymiatała jak dla mnie były jakieś tam silniejsze jednostki ale bez przesady

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

nom zajebiście się grało 6 ed krasnalami i dark elfami :D.Wtedy mieli skopane 2 podręczniki, teraz też mają skopane 2 ;p.Widać mieszcza się w średniej

Szambonur Ponury
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Szambonur Ponury »

Nie wiem czemu tak marudzicie na nowe Delfy, jak na moj gust to gdyby nie hydra to de by byly przecietna armia, a i hydra ma swoje minusy chociazby zabierajac slot rare bolcom co ustawia de w czysto ofensywnej formie i wystarczy sie odpowiednio wystawic zeby hydra musiala sie chowac przed ostrzalem...

Co do wampirow i demonow to biorac pod uwage obecny wysyp tych armi za rok pewnie wszyscy beda mieli wypracowane dobre taktyki przeciw nim a swoje armie na turnieje beda ustawiac glownie przeciw vc i dl przez co ichwlasciciele beda mieli spore klopoty...

Tak czy siak zamiast marudzic zaczekajmy na nowe AB do pozostalych armii wtedy sytuacja sie wyklaruje...

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

5ed była tak super, że ja w momencie, w którym wychodziła (bretka i green knight) powiedziałem sobie dość na kilka lat. Wróciłem pod koniec ubiegłego roku. Poza dwoma czołgami i ołtarzem wszystko było git, a przecież te cuda to już 7ed. 6ed to w istocie była znakomita edycja, tyle tylko, że DE i Bestie były mega żalowe. A teraz? Są dwie głupie armie, którymi na szczęście niektórzy nie chcą grać bo to trochę obciach (przynajmniej w Krk) ;-) Będzie dobrze.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
KOOBA.84
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: KOOBA.84 »

Bestie w 6ed byly zalowe? :shock:

Niczego tej armii nie brakowalo raczej...
bo tak. :lol:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

DE, krasnale i ogry były upośledzone i mogły walczyć jak równy z równym tylko między sobą.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Jankiel pisze:DE, krasnale i ogry były upośledzone i mogły walczyć jak równy z równym tylko między sobą.
Nie wliczając twoich DE które potrafiły mastera wygrac ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

KOOBA.84 pisze:Bestie w 6ed byly zalowe? :shock:

Niczego tej armii nie brakowalo raczej...
Przy booku 7ed raczej nie dają rady, nie wiem jak się grało na zasadach z 6ed tą armią.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Nie ma to jak miły relaksujacy temacik do wylewania zalow - takie tez sa potrzebne ;)

Mimo wszystko 7 edycji daleko do 5, gdzie wiekszosc bitew grywalem na zasadach - bez magii, bez magicznych przedmiotow, bez potworow o ranach 4 czy 5+. A jak juz sie gralo na magie to byly dlugasne listy zbanowanych przedmiotow - z pulapem do 50 punktow maks.

6 i 7 zdecydowanie lepiej wypadaja. Ja tylko nie jestem wstanie zrozumiec jak GW posiadajac kilka dekad doswiadczen (30 lat!?!?!) wciaz nie jest wstanie sklecic dobrych regul i napisac zbalansowane zewnetrznie i wewnetrznie kodeksy. Czemu jeszcze ta sztuka im sie nie udala - nie mam pojecia.

Ciesze sie ze powstal w koncu CS ligii. Jest ciekawy, no i w koncu jakis jest.

Ja osobiscie chcialbym aby liga posunela sie dalej i mimo wszystko napisala nowe army listy (rolebook moze zostac jaki jest). Smialo moge napisac, ze sporo graczy na tym forum, w tym osoby z ligii sedziowskiej napisalyby w kilka dni na kolanie znacznie lepsze army listy niz kiedykowiek zrobi to GW. Gdyby te osoby do dyspozycji mialyby wiecej czasu niz kilka dni, to army listy by wgniataly juz w ziemie w porownaniu z GW.

Mi nawet nie chodzi oto, aby te nowe army listy mialyby obowiazywac na turniejach, w Polsce czy gdziekolwiek. Poprostu fajnie byloby gdyby byly i masa osob moglaby w kazdej chwili siegnac po znacznie lepsze zasady alternatywne WFB zrobione przez ludzi, ktorzy sie na grze znaja i maja spora praktyke. Sam chetnie bym na takie zasady gral i szczerze mowiac szybko bym sie na nie przerzucil calkowicie.

Moglbym nawet zaryzykowac stwierdzenie, ze takie nowe zasady wraz z coraz wiekszym psuciem sie WFB przez GW zyskiwalyby na popularnosci. Stad dalbym im szanse zaistniec.

I tu wlasnie mam pytanie. Czy gdyby osoby z ligii zakladajac ze mialyby checi i troche czasu nie napisalyby nowych armylistow? Mowiac szczerze samo w sobie jest to niezwykle ciekawe doswiadczenie porownawcze. Do tego mysle ze jest grupka graczy z autorytetem i dobra znajomoscia gry, ktore przy zielonym swietle podjalyby sie tego zadania. Jak dla mnie warte sprawdzenia co z tego sie wykluje.

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

6 i 7 zdecydowanie lepiej wypadaja. Ja tylko nie jestem wstanie zrozumiec jak GW posiadajac kilka dekad doswiadczen (30 lat!?!?!) wciaz nie jest wstanie sklecic dobrych regul i napisac zbalansowane zewnetrznie i wewnetrznie kodeksy. Czemu jeszcze ta sztuka im sie nie udala - nie mam pojecia.
Leo,why??

FOR MONEY :!:

Bo tu nie chodzi oto by zadowolić graczy zbalansowanymi armiami ,tylko podnieść dochód firmy :wink:

I tu wlasnie mam pytanie. Czy gdyby osoby z ligii zakladajac ze mialyby checi i troche czasu nie napisalyby nowych armylistow? Mowiac szczerze samo w sobie jest to niezwykle ciekawe doswiadczenie porownawcze. Do tego mysle ze jest grupka graczy z autorytetem i dobra znajomoscia gry, ktore przy zielonym swietle podjalyby sie tego zadania. Jak dla mnie warte sprawdzenia co z tego sie wykluje.
Niech napiszą nowy system odrazu, a co, niech się pomęczą :lol2:

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Nowego systemu pisac zdecydowanie nie trzeba - wystracza poprostu dobre armylisty (fluff jest i znosny, rulebook jest i tez znosny, figurki sa i nawet ladne, tylko armylisty sa zwalone - jak zawsze) ;)

A jeśli chodzi o te pieniadze to wydaje mi sie, ze wydanie wszystkich armii chociazby rownie mocnych jak wampiry i demony (kodeksy moga byc srednie, ale wszystkie w ogolnym porownaniu bylyby w podobnym stopniu przegiete) na zdrowie powinno wyjsc GW. Nie wiem po co im armie niegrywalne, ktore sie gorzej sprzedaja, a armie wymaksowane gdzie sie dobrze sprzedaja. Wolalbym aby wszytskie sie dobrze sprzedawaly i zachecaly ludzi do zbierania wielu armii, ktorych nie trzeba dzielic na te gorsze i lepsze.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Kal_Torak - masz zupełną rację, ale osoby z LS nie napiszą nowych army listów (tak sądzę) z jednej prostej przyczyny: każdy skończyłby się 429 stronami tematu "dlaczego tak", "a przecież to nie jest tak przegięte", "co te debile wymyśliły", "sami se tak grajcie". Ja w każdym razie na ich miejscu bym się nie podjął :-)

GW musi robić trochę szumu, coś przesadzić, coś zdestabilizować, żeby interes się kręcił. Natomiast inna sprawa jest taka, że na pewno aż takich klimatów, jak obecne nie przewidzieli. Po prostu średnio czują tą grę na poziomie top.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

I tu wlasnie mam pytanie. Czy gdyby osoby z ligii zakladajac ze mialyby checi i troche czasu nie napisalyby nowych armylistow?
Nie, bo na kolanie nie da się opracować dobrego armylista - na kolanie to GW może sobie pisać. A i tak jest przekonany, że kodeksy GW przechodzą jakieś playtesty, tylko że nie zawsze panowie z GW są w stanie złożyć coś przegiętego. Jeżeli miałbym coś takiego napisać, musiałbym stoczyć ze 40 bitew testowych z każdą z armii, róznymi wariantami rozpiski. I to dla jednego kodeksu. Nie mam czasu i nie chce mi się tego robić.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

...jezeli GW kiedykolwiek upadnie to chyba będziemy musieli sami coś tworzyć...

na razie jednak nie ma sie co przejmowac ;)

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Warhammer upadł mi ostatni raz jak rzuciłem rulbukiem na ławeczkę bo mi się go kłaść nie chciało. Zrobił take 'womps' i leżał [ten warhammer]. Nie sądzę jednak żeby odbiło się to jakoś na notowaniach GW na giełdzie.
Uerph.

ODPOWIEDZ