Vampiry a Balancing Patch & Restricted

Rozwój i dyskusje na temat rozwiązań przywracających grze balans.

Moderator: Barbarossa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

IMO, że stare VC były bardziej wygięte...
IMO pałnąłeś głupstwo i to duże.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

b_sk pisze:No dobra, ale Lord + Hełm + Smok to z zasady jest dupna opcja bo co za sens brać przedmiot, który działa poza HtH no modelu do HtH?
Jednak jest taka opcja i ja jako gracz moge sobie taką opcję zrobić TAK ??
Chcę dać Lordowi 5xPS to dam -- ale nie mam obrony -- jednak dalej to mój wybór. Tutaj to lekkie przegięcie żeby jeden model zjadał 3 sloty.

Hełm, Hełm, Hełm a ciekawe czemu nie ma płaczu o bardziej przegięte przedmioty...naprawdę nie chce mi się wymieniać przedmiotów, które są również wygięte a jakoś ich sie nie banuje lub nie przycina.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Chory pisze:
IMO, że stare VC były bardziej wygięte...
IMO pałnąłeś głupstwo i to duże.
Stare wampy miały większe pierd....e
Obecne mają lepszą magię(którą pocięto),
W starych wampach strata lorda aż tak nie bolała jak w obecnych, gdzie naprawdę, trzeba kitrać Lorda.
W starych VC ghoule mogłeś wykorzystać do pułapek a tutaj dupa nic nie może uciec.
Pocięta magia czyt. limit PD i DD powoduje, że jak masz 1 popychaczkę to zapomnij, że ja rzucisz ;)
Sądzę, że gdyby pozwolono grać na starym podręczniku do VC to ponownie na stołach zagościłyby BD :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Madimiel
Mudżahedin

Post autor: Madimiel »

Kosa pisze:Ktoś chyba nie rozumie tego co tutaj się robi...
...Powoduje ze nikt nie bedzie gral magia bo traci to sens :?:

Gdy wejda lizardy to jak znam zycie sam slann bedzie generowal 12+ PD wiec nie bedzie go mozna wystawiac :lol2:

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Aro pisze:
b_sk pisze:No dobra, ale Lord + Hełm + Smok to z zasady jest dupna opcja bo co za sens brać przedmiot, który działa poza HtH no modelu do HtH?
Jednak jest taka opcja i ja jako gracz moge sobie taką opcję zrobić TAK ??
Chcę dać Lordowi 5xPS to dam -- ale nie mam obrony -- jednak dalej to mój wybór. Tutaj to lekkie przegięcie żeby jeden model zjadał 3 sloty.
.
SROLSON

a ja chcę wziąć 4 hobgoblin herosów, i nie mam obrony!!!
dalej to mój wybór
każdy hobgoblin powinien więc dawać 2 DD!!!!!!

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Nehan ale do czego pijesz ??
b-sk napisał, że to model do HtH a Ja chcę Lorda na smoku i do walki go nie poślę i co nie mogę ??

@Edit

Wracamy do normalnej rozmowy na temat BP :) peace

Panowie, a może dajcie VC starego C Booka zamiast Hełmu ?? wchodzicie w to ?? Ja jestem za ;)
Obrazek

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

możesz, proszę bardzo
tylko:
a)zabiera to 3 sloty
b)nie ma większego sensu

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Wow, jakże szybko zamieniacie ten temat w bezsensowne cmentarzysko postów, których nikt z LS nie przeczyta.

Proponuję jeszcze z 5 stron wywodów o słabości VC nowych w porównaniu ze starymi. Dorzućcie do tego koniecznie 10 postów o tym, że Drakenhoff Banner nie jest wcale przegięty i w zasadzie wystarczy, żeby zabierał slot core i będzie zbalansowany.

Tak trzymać koledzy wampiry.

Awatar użytkownika
Madimiel
Mudżahedin

Post autor: Madimiel »

Nikt tu nie mowi ze wamiry sa slabe poki co mowimy tylko ze extra slot hero za helm to przesada :wink:

No moze Aro troche placze alo to tylko on i tylko troszeczke :D

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Barbarossa pisze:Wow, jakże szybko zamieniacie ten temat w bezsensowne cmentarzysko postów, których nikt z LS nie przeczyta.

Proponuję jeszcze z 5 stron wywodów o słabości VC nowych w porównaniu ze starymi. Dorzućcie do tego koniecznie 10 postów o tym, że Drakenhoff Banner nie jest wcale przegięty i w zasadzie wystarczy, żeby zabierał slot core i będzie zbalansowany.

Tak trzymać koledzy wampiry.
Dla mnie Draken jest lipny :) jakoś go nie wystawiam i może w jednej rozpie tylko go miałem. Naprawdę jak go zbanujecie płakać po nim nie będę :D

Barba - zastanawia mnie czy pisząc bezsensowne cmentarzysko postów masz na myśli wszystko co tu będzie napisane ??
Odnoszę wrażenie, że BP jest made in Barba + ktoś tam jeszcze i będzie tylko to co Wy uznacie za dobre. Nawet gdyby tutaj ktoś, ze znanych graczy zaproponował jakieś zmiany i tak nikt z LS nie przeczyta.

A tak na poważnie -- jeżeli jest tyle problemów z Hełmem to pytam się kolejny raz może można go zamienić na Starego C Booka ?? IMO bardziej przegiętego niż ten hełmik.

Jako przykład, co do płaczu o Hełm, że jest przegięty dam na tacę WoCh z Markiem Nurgla... 90% armii VC trafia jednostki Warriorów dzięki temu markowi na 5+ i gdzie tu uczciwość. Jeden Hełm, który generalnie wyklucza z walki Lorda i pozwala Trafiać jednostką (1) jednostkę przeciwnika na 3+/4+ został tak obcięty. Naprawdę IMO C Book był bardziej wygięty niż ten Hełm a jakoś płaczu i cięć tego ITEMU nie widziałem.
Obrazek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Aro...
Ale pierdzielisz głupoty

zagraj starymi wampirami na nowe imperium
co do cursed booka.... działa na 6", wiesz, czego się spodziewać jak szarżujesz. W hełmie sobie wybierasz.

Mark Nurgle`a...
Aro, VC nie polegają na wbijaniu zajebiście dużej ilości ran, taka prawda. To, czy trafiasz na 4+ czy na 5+ nie robi zajebistej różnicy, bo klocek masz wskrzeszalny i prędzej, czy później i tak jak masz to zabić to zabijesz/zbrejkujesz
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

trikk pisze:Aro...
Ale pierdzielisz głupoty

zagraj starymi wampirami na nowe imperium
co do cursed booka.... działa na 6", wiesz, czego się spodziewać jak szarżujesz. W hełmie sobie wybierasz.

Mark Nurgle`a...
Aro, VC nie polegają na wbijaniu zajebiście dużej ilości ran, taka prawda. To, czy trafiasz na 4+ czy na 5+ nie robi zajebistej różnicy, bo klocek masz wskrzeszalny i prędzej, czy później i tak jak masz to zabić to zabijesz/zbrejkujesz
Trikk napisałem, że Stare są silniejsze (IMO)
Co do C Booka - mimo, że widziałeś iż trafiać będziesz na 4+/5+ to działał on troszeczkę inaczej niż Hełm.
Jeżeli Trikk uważasz, że VC nie polegają na wbijaniu dużej ilości ran to no comment...
Dla Ciebie nie ma różnicy w trafianiu na 4/5+ to chyba w battla grasz chłopie naprawdę krótko.
Nie jest to 40k gdzie rzucasz tryljonem kostek i możesz zabić każdym każdego...
Wracając do tematu - jest on po to aby pisać co się graczom VC podoba lub nie - jak tylko ktoś coś napisze, to za chwilkę gracz nie grający VC da kontrę bo mu się to czy tamto nie podoba.
Nie jestem jakimś obrońcą VC (coś jak Bogins DoCh) ale uważam, że pewne rzeczy za bardzo przycięto.
Obrazek

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Jeżeli Trikk uważasz, że VC nie polegają na wbijaniu dużej ilości ran to no comment...
A mnie się zawsze wydawało że VC polegają na fear outnumber :!:

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

aro pisze:Nie jestem jakimś obrońcą VC (coś jak Bogins DoCh) ale uważam, że pewne rzeczy za bardzo przycięto
A ja jak czytam twoje posty w tym temacie to takie odosze wrazenie :?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

karlee pisze:
aro pisze:Nie jestem jakimś obrońcą VC (coś jak Bogins DoCh) ale uważam, że pewne rzeczy za bardzo przycięto
A ja jak czytam twoje posty w tym temacie to takie odosze wrazenie :?
Karlee - a gdybym zaczął bronić O&G zresztą ja nie widzę niczego złego, w powrocie do starej animozji, to też miałbyś takie samo wrażenie??
Sam PB jest OK natomiast jestem całkowicie przeciwny REST - za duża ingerencja ma magię, zasady, itp...
Zresztą wyjaśniłem sobie troszkę z Trikkiem i nie chce mi się pchać w dalszą spamerską dyskusję.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

Aro skończ bo stronniczością od Ciebie śmierdzi na całe forum. Nowe wampiry są przegięte. Pytasz się po co to ograniczenie, a po co tamto? Po to żebyś nie wygrywał bezsensowanie, bez myślenia, tylko żebyś mógł wygrywać z głową. Jeśli jakieś ograniczenie według Ciebie jest nie ok, to przyjmij do wiadomości, że dla innych graczy to ograniczenie jest ok i Twoje płacze nic w tej materii nie zmienią. Jak wampiry zaczną zajmować ostatnie miejsca na turniejach to wtedy można zacząć myśleć, że coś jest nie tak.

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Aro pisze:Jeżeli Trikk uważasz, że VC nie polegają na wbijaniu dużej ilości ran to no comment..
Rany aż nie są aż takie istotne, raczej solidny static + outnumber.
Dla Ciebie nie ma różnicy w trafianiu na 4/5+ to chyba w battla grasz chłopie naprawdę krótko.
Różnica jest właśnie ogromna, dlatego ograniczenie hełmu jest bardzo dobre, bo lepiej jest teraz nawet zrezygnować z jednego herosa, czy mieć mniej kostek powera, ale mieć tego mobilnego WS 7. Oczywiście IMO.

Podsumowując, uważam BP + R za bardzo dobre cięcia, jedynie bym się zastanowił nad możliwością jednego recasta vanhela z lorda, badź też rozgraniczeniem efektów tego czaru, tak żeby po udanej popychaczce można było zarzucić jeszcze przerzutami.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Helm of Commandment powinien zjadać rare - bo to bardziej boli.

W fell batach nie powinno sie grzebać - grzebanie w ożywieniu jest wystarczające.

Na Van Hell powinno być pozwolenie do jednokrotnego recastu, czyli w sumie 2 na ture. Helish vigour traktowany jako osobny czar.

Wraithy powinny zjadac slot hero - bo to trafne ograniczenie jest. Roznica miedzy 5 a 10 wraithow jest marginalna, wiec nie wiem po co te ograniczenie ilosciowe.

A poza tym, to zmienianie zasad gry jest z dupy, i to ostro.

pozdrawiam
Furion

ps. nowe vc nie sa przegiete. dopiero jak sie je przegnie, to sa przegiete, same z siebie sa dobre i zbalansowane.

6ed wampiry byly ciekawsze.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Helm of Commandment powinien zjadać rare - bo to bardziej boli.
No pewnie. Nie mozna wystawić przegiętego black coucha. I gtracz wampirów ma alternatywę - black couch, czy może hełm. Trudny wybór.
Roznica miedzy 5 a 10 wraithow jest marginalna,
Cos jak różnica pomiędzy jednym steamtankiem, a dwoma. 5 wraithów można posypać.

Przy popychaczce mam za to podobne odczucia do Ciebie.

Awatar użytkownika
dark kaczuszka
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dark kaczuszka »

W zasadzie czemu Aro ma skończyć z stronniczością?? nie jest ona jakaś specjalnie przejaskrawiona i ślepa. Choćby nie wiem jak każdy sie wypierał to na swój sposób każdy jest stronniczy (choć może to za duże słowo.... może poddaje sie pewnej tendencji). Jedni chcą by zmiany były jak najmniejsze inni by pociąć maksymalnie by to ich armia odnosiła większe sukcesy i nie ma tu złych intencji. Ma prawo powiedzieć to co myśli jak każdy.

Choć powiem szczerze że dyskusja z deka bezcelowa. Trzeba dalej na bieżąco obserwować wyniki turnieji, Masterów etc. I zobaczyć jak Vampy radza sobie po obcięciach. IMO Jak wyjdzie większa ilość nowych armii, BP będzie niepotrzebny bo w zasadzie każda nowa armia jest w stanie poradzić sobie z Vampirami. Teraz Vampy są pocięte raczej sprawiedliwe (może odrobinkę za surowe w niektórych punktach... ake tylko odrobinkę), w przyszłości wraz z nowymi armiami trzeba będzie łagodzić obostrzenia wzgledem VC.

ODPOWIEDZ