Klimatyczny Tysiączek, 15 luty 2007

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Post autor: Sito »

Mam nadzieję że nie będzie trzeba mieć pomalowanej armii :wink: , w sumię Kowal ma racje to będzie się dało ocenić dopiero po zebraniu rozpisek. Mam nadzieję że wszyscy poczują "klimat" :D

p.s. 4 pkt. CS mi wystarczą (chyba :wink: )

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Jeżeli jest limit 16 osób to rozumiem ze gramy tylko na dole ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
nightclower16
Mudżahedin

Post autor: nightclower16 »

Sito pisze:Mam nadzieję że nie będzie trzeba mieć pomalowanej armii :wink: , w sumię Kowal ma racje to będzie się dało ocenić dopiero po zebraniu rozpisek. Mam nadzieję że wszyscy poczują "klimat" :D

p.s. 4 pkt. CS mi wystarczą (chyba :wink: )
Młody przegnie szczury i nikomu CS nie pomoże ;)

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Właśnie w tym jest problem. Chyba Kowal liczy na to że będziemy grać klimatycznymi armiami na klimatycznym turnieju :wink: i nie będziemy kombinować, ja też mam taką nadzieję :?

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

kowal dopisz jeszcze mnie

Awatar użytkownika
Kowal
Mudżahedin

Post autor: Kowal »

Uaktualniłem pierwszą stronę. Młody ma dobry pomysł by dodać jeszcze 100vp. za każdy punkt CS różnicy - to bardziej zacheci do pojechania czyms lżejszym.

Co do pytan:
- Gramy tylko na dole (stoły 48" na 48" albo 36" na 48" zależnie od ilości graczy)
- Można mieć niepomalowaną armie i proksować (ale plizzz, bez karteczek :P)
- 14 wieczorem wywiesze punktacje CS, do tego czasu można zmieniac rozpiske ile sie chce razy; można też zmienić rozpiske nawet przed samym turniejem, ale za to bedą 4 punkty karne
- po wyslaniu mi rozpiski pisalem ile mozna sie za nia spodziewac, ale to nie jest ocena koncowa (przy paru rozpiskach już mam dylemat - myśle, czy nie podwyższyć o punkt oceny Młodemu, a nie obniżyć o jeden rozpiski Sito czy Jaro - zależy od tego czy inni zrobią mocne, czy słabe rozpiski). Jednak ocena będzie sie pewnie różniła maksymalnie o jeden punkt od tej, którą wysłałem w odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

3 pkt. też mi (chyba :wink: )wystarczą. Zapomniałem się spytać o najważniejsze: co uważasz za klimatyczne?
Może się myle ale... ja za klimatyczne uważam najczęściej spotykane jednostki (według "flufu") w danej armii.
np. u HE spirmanów, łuczników, maga i bolce

Jedynak
Plankton

Post autor: Jedynak »

Możesz dopisać jeszcze mnie.

Awatar użytkownika
Jaro
Chuck Norris

Post autor: Jaro »

Ja też bym nie miał nic przeciwko 3pkt - Kowal to nie jest wcale sugestia :lol: . W końcu w odróżnieniu od innych lizakowych graczy skinki nie zajmują mi połowy armii :)

Awatar użytkownika
Kowal
Mudżahedin

Sito pisze:3 pkt. też mi (chyba :wink: )wystarczą. Zapomniałem się spytać o najważniejsze: co uważasz za klimatyczne?
Może się myle ale... ja za klimatyczne uważam najczęściej spotykane jednostki (według "flufu") w danej armii.
np. u HE spirmanów, łuczników, maga i bolce
Może używanie przeze mnie słowa klimat jest średnio trafne - chodzi mi tylko i wyłacznie o moc rozpiski. Klimatu "sensu-stricte" nie da sie zmierzyć: Czy bretka na chłopach jest bardziej klimatyczna niż na gralach i questingach ? Moim zdaniem niekoniecznie...

Jaro - punktowo może nie, ale ilościowo napewno duuuużo więcej niż 50% :P

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

hmm... co do tego mam wątpliwości :? . Jesli chodzi o tą bretkę to to nie wiem ( nigdy mnie do niej nie ciągneło :wink: ). Wszystko zależy od tego co uważamy za klimat. Moje stanowisko na temat klimatu, znasz z mojego poprzedniego postu. Nie zupełnie wiem o co Ci chodzi z "mocą rozpiski". :?:

Awatar użytkownika
Kowal
Mudżahedin

Chodziło mi o to, że w CSie nie oceniam klimatu jako takiego, a moc rozpiski (moc - siłę, wystawianie silnych a nie słabych oddziałów :P ). Chyba sie lekko zamotaliśmy, ale mam nadzieje, że już wszystko jasne :wink: .

..::Maciej::..
Wałkarz

Post autor: ..::Maciej::.. »

Dopiszcie i mnie

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Kowal pisze:Chodziło mi o to, że w CSie nie oceniam klimatu jako takiego, a moc rozpiski (moc - siłę, wystawianie silnych a nie słabych oddziałów :P ). Chyba sie lekko zamotaliśmy, ale mam nadzieje, że już wszystko jasne :wink: .
Ja tam na ten turniej nie jadę bo za daleko,ale mam pomysł:
Może będziecie liczyć klimat- moc za pomocą Siły Jednostki
np. 10 kawalerii = 10 x 2 Siły = 20 = 225 pkt.
30 goblinów = 30 x 1 Siły = 30 = ok 125 pkt

Im więcej będzie jednostek o Sile Jednostki 1 i im mniej bedzie jednostek w armii to gościu dostanie więcej CS
Ale grajcie jak chcecie...
.. ja się nie wtrącam :wink:

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Paku pisze:
Kowal pisze:Chodziło mi o to, że w CSie nie oceniam klimatu jako takiego, a moc rozpiski (moc - siłę, wystawianie silnych a nie słabych oddziałów :P ). Chyba sie lekko zamotaliśmy, ale mam nadzieje, że już wszystko jasne :wink: .
Ja tam na ten turniej nie jadę bo za daleko,ale mam pomysł:
Może będziecie liczyć klimat- moc za pomocą Siły Jednostki
np. 10 kawalerii = 10 x 2 Siły = 20 = 225 pkt.
30 goblinów = 30 x 1 Siły = 30 = ok 125 pkt

Im więcej będzie jednostek o Sile Jednostki 1 i im mniej bedzie jednostek w armii to gościu dostanie więcej CS
Ale grajcie jak chcecie...
.. ja się nie wtrącam :wink:
A od kiedy to słaba jednostka=klimat?
Klimat to np. wzięcie do VC Black coatcha.

dżejdżej
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dżejdżej »

a to czrny trener jest taki mocny?? to czemu każdy wampir nie wystawia ich na zwykłych turniejach??

Awatar użytkownika
Jaro
Chuck Norris

Post autor: Jaro »

Chodziło mu o to, że nie tylko słabe jednostki są klimatyczne - patrz Black Coach.

..::Maciej::..
Wałkarz

Post autor: ..::Maciej::.. »

A jeśli bede miał 2 magów to odrazu mam 0 ??
czy przyznajecie tak w miare ,w miare ??

Awatar użytkownika
nightclower16
Mudżahedin

Post autor: nightclower16 »

pewnie 2pkt ... ale jak seerostwo to może nawet 1 dostaniesz ;)

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Nom, tez się pogubiłem w tym Kowalu :wink: , nadal zbytnio nie kumam z tą "mocą rozpiski" (są ludzie i taborety :P ). Dokładnie objaśnisz mi o co Ci chodzi na pre-strategiconie (chyba tak się to pisze :P )

ODPOWIEDZ