spearmeni czy swordmeni?

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Re: spearmeni czy swordmeni?

Post autor: Dzidzia »

No jak dla mnie sztandarowy musi być w pobliżu tego oddziału GSów, bo stubborna na 9 można czasem nie zdać :)

Pozatym moim zdaniem detka free compains jest kiepska, bo przeciwnik tylko sobie CR na biedakach nabije. Wymieniłbym te detki ochotników na detki szermierzy.

No i może bym jakoś wcisnął ten banner dający MR 2 na GSów. (chyba mogą brać takowy, jeśli generałem jest generał :lol2: )

Jak dla mnie całość super, ale nie wyrzuciłbym tego tanka :wink:

Pozdrawiam!
Parravon pisze:
mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" #-o mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Detka free compains jest raczej do odginania szarż, a nie do kontrszarży.
Obrazek

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

Dzidzia - jakiego stubborna na 9 ?? Albo Ld 9 albo stubborn na 8 ;)
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Ivo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ivo »

A nie jest tak,że jak generał wchodzi do oddziału to daje im swoją liderkę a jako ,że GSy mają stubborna to biorąc liderkę od genia mają stubborna na 9

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Ivo pisze:A nie jest tak,że jak generał wchodzi do oddziału to daje im swoją liderkę a jako ,że GSy mają stubborna to biorąc liderkę od genia mają stubborna na 9
Nie, Ld 9 albo stubborn na 8, wybierasz to co jest lepsze.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

W testach psychologicznych daje swoją liderkę natomiast w testach złamania to zależy. Albo korzystasz z modyfikowanego ld generała (o ile będzie wyższe od ld unitu ze stubbornem) albo z niemodyfikowanej 8

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

No cóż, to żaden wybór, bo jeśli przegrasz to conajmniej o jeden (9-1=8), albo na 8 ze stubborna, jak dla mnie, stubborn zawsze wygrywa.

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

A propo M.Resistance.... Ostatnio często generałowi zamiast relikwii daję Shroud of magnus (przez co sprzęt trzeba mu troszkę zmodyfikować), także jeden z magów biega z sigil of sigmar, wtedy na prawdę rod of power wystarczy... scrolli się brzydzę :)

Swordsmeni nie bez powodu mają warbannera, zwykle to z nimi jeździ sztandarowy, a że zwykle nic nie zabijają, to ich zadaniem jest utrzymanie statycznego CR+7.

Co do czołgu to najczęściej biorę zamiast niego rakietnicę... uwielbiam minę przeciwnika, gdy zaczynam z tego celować :D

ODPOWIEDZ